ANNONS

Livets kontraster

/

IMG_5819
Jag håller ju på med min fettcellsfrysning på Irradiakliniken så igår var jag där för min tredje omgång. Fråga mig inte varför jag har ett hack i pannan. Tror jag hade glasögonen där ett tag. 
IMG_5822
Dessa sugproppar ligger sätts fast på magen och under en timme ligger jag och svarar på mail och spelar WordDomination. Galet skönt!

Några timmar senare var det dags för veterinärbesök. Nisse får en spruta en gång om året mot Kennelhosta. Så fort jag öppnar dörren in till veterinären så backar han och tokvägrar att gå in. 

IMG_5830
Väl inne hos veterinären drog han in under stolen fort som fan och jag fick verkligen dra ut honom därifrån och lyfta upp honom på undersökningsbordet. Han hatar verkligen att vara där och varje gång måste jag be om en munkorg för han blir helt rabiat och ska på allvar äta upp veterinären. Tre minuter senare, när det är över och veterinären ger honom godis, så har han glömt rubbet. Tills godiset är slut. I samma sekund kastar han sig mot dörren och väntar på att jag ska öppna den, så att han kan dra ut till bilen, fort så in i helvete!

Jag är för övrigt väldigt lyckligt lottad. Har ynnesten att få umgås med 28-åringen i stort sett varje dag. Hon hänger dessutom ofta med med mig och mina vänner och vi har skitkul tillsammans. Ser verkligen inte fram emot den dagen hon flyttar från Bromma. 

IMG_5832
Igår åt vi som vanligt middag tillsammans innan jag åkte in till soppköket. 
IMG_5862
Jag blir så jäkla glad varje gång jag åker dit. Älskar att träffa alla volontärer, men framför allt våra hemlösa. 
IMG_5839
Det är ett fantastiskt gäng volontärer. 
IMG_5838
Anna är vårt senaste tillskott.
IMG_5854
Benke, hemlösa Roger och Matte, som är en av våra vakter. 
IMG_5834
Som vanligt nu under pandemin så packas en påse full med mat, bullar, mackor, dricka och frukt, som vi sedan överlämnar till var och en. Det som blir över ger vi till andra behövande.
IMG_5836
När jag klev ur bilen så noterade jag att Lasse, en av de som varit hemlös längst i gänget, låg på marken och mådde inte alls bra. Fullt påklädd och trots att klockan var 21.00 så var det 27 grader varmt. Han berättade att han kräkts flera gånger under dagen.
IMG_5846
Vi tog av oss skyddshandskarna för att känna efter på hans hud och mycket riktigt, han var ordentligt uttorkad.
IMG_5850
Vi ringde efter en ambulans, som kom relativt snabbt. Problemet var bara att Lasse blev skiträdd och försvann in på centralstationen när han hörde sirenerna. Ambulanspersonalen, som kände igen honom när de fick se ett foto av honom, var så himla gulliga och tog sig tid att gå in där och leta upp honom. Av någon anledning är de hemlösa ofta väldigt ofta rädda för sjukhus och andra ”myndigheter”.
IMG_5842
Kolla här vad jag fick av Glad-Stina! Hon har egna tuppar och höns och jag ÄLSKAR ägg!
IMG_5845
Som tack fick hon en plåtthöna/tupp av mig och som tur var så blev hon jätteglad! Man vet ju aldrig med presenter.

Jag råkade dra i mig en kaffe och var pigg som attan när jag lämnade soppköket. Var inte alls sugen på att åka hem och sova. Ljuset på kvällarna lurar en ju också, man tror inte att det är så sent som det är. När jag körde in här hemma i finhooden messade jag runt lite och frågade om det verkligen inte var så att jag hade nåååågon kompis som satt ute på altanen och möjligen drack lite vin. 

IMG_5870
Fick svar direkt från tandläkar-Tove … som satt hemma hos min kompanjon Maria … så jag var inte direkt nödbedd när de bad mig komma.
IMG_5876
IMG_5902
Alltså, finns det något roligare än att skratta?!
IMG_5892
IMG_5906
IMG_5896
Jag är sjukt tacksam över att jag har så fina vänner.

Idag torsdag. Ska åka iväg till passmyndigheten med 28-åringen nu på morgonen. Hon måste ha ett nytt pass eftersom vi åker till Spanien om ett par veckor.

Häpp!

11
49

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00