ANNONS

Får man gå på fest i coronatider?

/

Njae. Det får man nog inte men det gjorde jag igår … ändå. Måhända mycket oansvarigt av oss alla på festen, men nu var det så och jag är högst medveten om eventuell kritik, så den kan vi hoppa över tycker jag. Regeringen har gått ut med att man får vara max 500 personer och det är ju upp till var och en om man vill befinna sig bland många människor, eller inte.

Hur som. Gjorde mig beautiful och drog på mig blingstassen. Fick lite bråttom på slutet och först när jag sitter i bilen en bra bit hemifrån så noterar jag att mitt helt okammade hår fortfarande satt i en knölig röra på huvudet.

IMG_3323
Planen om att borsta och platta håret glömde jag helt.
IMG_3336
Såg förjävlig ut men kunde inte släppa ut det eftersom det hade sett ännu värre ut.
IMG_3337
Festen hölls på van der Nootska palatset. Ett anrikt gammalt ställe som jag aldrig tidigare besökt. 
IMG_3339
Mötte upp min bästa festkompis Charlotta utanför och vi försökte stila till vår present. 
IMG_3338
Cissi fyllde 35 men ville inte ha några personliga presenter. Hon önskade istället att alla skänkte pengar till organisationen ROKS, en riksorganisation för utsatta kvinnor/tjejer. Vi tog med en flaska champagne och knöt fast gåvobrevet i den.
IMG_3341
Charlotta är inte den snabbaste geten i stan så givetvis hade hon inte hunnit sminka sig klart hemma…
IMG_3035

Schnygga bönor!

IMG_3424
Lokalen var f a n t a s t i s k men jag kunde inte fota så mycket mer eftersom det var mörkt där vi höll till. 
IMG_3345
Cissi hälsade alla välkomna . Jag har aldrig varit på en tjejfest i vuxen ålder och jag var lite nervös. Cissi är ju en superfeminist och umgås således med likasinnade. Jag rider ju gärna på deras kamp men är inte radikal på något sätt. (Ganska oinsatt om jag ska vara ärlig.) Trodde därför att det bara skulle vara ultravänster och radikalfeminister där … och det var det säkert, men jeflar så trevliga! Kvinnor från många olika samhällsskikt. 
IMG_3343
Pauline, har jobbat hela sitt liv med corporate finanace, företagsköp och annat, numer superchef på Avanza, Charlotta, journalist (och lika ytlig som jag) och Pia, programledare för Go’kväll. 
IMG_3348
Jag tycker att det är galet kul att träffa människor med olika bakgrunder och vid såna här tillfällen är ju bordsplacering A och O. Vi var ett 50-tal personer och Cissi hade gjort ett megabra jobb med det. Jösses vad roligt vi hade!
IMG_3353
Charlotta och Malin … som är filmfotograf. Hon åkte till Polen och utbildade sig och det är väl kanske inte något konstigt i sig. Om det inte vore för att utbildningen är den bästa i världen: man pluggar stenhårt i 5 år. På polska. Hon kunde inte ett enda ord när hon åkte dit. Crazy!
IMG_3371
Jag, födelsedagsbarnet och Pauline.
IMG_3355
Maten var helt gudomligt god. 
IMG_3369
IMG_3383
IMG_3370
Kan verkligen rekommendera det här stället … när coronaskiten är över. 
IMG_3362
Cissi är en jefel på att sjunga och inledde kvällen med att riva av ett par låtar. Fifan så avundsjuk jag är på alla som kan sjunga. Så häftigt. 
IMG_3389
Flera tal hölls så klart. Här är det Unnis tur. 
IMG_3387
Charlotta höll ett superkul tal. Liksom Maria Sveland, som syns leende i bakgrunden. Hennes tal var MAGISKT!
IMG_3399
När man inte tror att nån ser …
IMG_3376
IMG_3377
Hon är helt störd och vi har så jäkla kul ihop när vi ses. 
IMG_3404
Kvällens absoluta höjdpunkt var dessa damer. En kör som kallar sig ”Guldfittorna” (🙈). Jag svär som en borstbindare men har grova problem med att ”fula” ord. Kan inte ens ta dom i min mun. Eller ja, det har hänt men det ska mycket, MYCKET, till för att jag ska göra det. Dessa damer hade texter som skulle få en lyktstolpe att rodna men satan i gatan v i l k a röster! 
IMG_3410
Alltså, folk var lyriska!

Jag och Charlotta var de första som bröt upp. Vi är trötta kärringar i övre medelåldern och behöver vår sömn. Länge sedan som jag hade så roligt dock.

Cissi är en fantastisk människa. Jag delar inte allt hon säger men hon går i bräschen för mycket och för mig är hon personifierad med MOD. Det har kostat henne e n o r m t (if people only knew) men hon står stadigt och hon ger sig inte. Ibland skäms jag för att jag gömmer mig bakom henne och inte vågar stå jämsides. Men, vi för vår kamp på olika sätt.

18
85

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00