ANNONS

Projekt Youtube/Facebook/IGTV

Allmänna funderingar, konstateranden och händelser

2020-02-25 17.00.40 (kopia)
Jag och Bigge, som äger sminkmärket Färg håller på att dra igång en kanal för oss medelålders kärringar. Vi vill testa eftersom vi båda tycker att det inte finns någon direkt marknad för oss. Frågade er läsare om var ni tycker att vi ska synas och vi har kommit fram till att det ena inte utesluter det andra.

Problemet är att vi båda har tänkt ”hur svårt kan det vara?!” att dra igång det här. Man har ju sett alla ungdomar som har kanaler och kan dom, så kan väl vi.

Trodde vi. Helvitti vilken respekt jag har för alla youngsters. V I L K E T meck det är!

IMG_2820
Vi satte igång och kunde på två sekunder konstatera att den mikrofon som satt på kameran inte alls var bra. Järnet iväg till en fotoaffär och köpa riktiga grejer. En ljudmaskin, eller vad det heter, och två myggor som man kopplar till den.
IMG_2822
Tillbaka och försöka klura ut hur den fungerade men fick ge oss. Åkte tillbaka till fotoaffären som råkat glömma att säga till att man måste ha ett minneskort i den. Köpte det och åkte tillbaka till studion. Vi håller ju till i Färgs lokaler. 
IMG_8553
Tycker att jag är normalbegåvad men fick inte ljudapparaten att funka. Vi testade att koppla en mygga rakt in i kameran och då fungerade ljudet hjälpligt. Vi höll på från 09.00 till strax före 17.00. Helt slut.
IMG_2901

Tanken är att vi ska prata om allt och även ha en sminkskola. Bigge är utbildad make up-artist och har lång erfarenhet. Hon kan tekniker som t ex hur man lägger en ögonskugga på ett öga som kanske inte är purfärskt. Alltså ett smula rynkigt ögonlock … som jag har. Enkla tips med bra resultat. Vi ska prata om psykisk ohälsa, om hur man dejtar som medelålders (Bigge är singel), om skilsmässa; både från den äkta hälften och från vänner. Det kommer vara högt och lågt.

Men, det kommer ta lite tid innan vi får det att funka som vi vill. Vi är amatörer de luxe men vill ändå att det ska vara en hyfsat bra teknisk nivå och tro mig, det är en hel jefla vetenskap att klippa och klistra. Att vi båda babblar och stakar oss gör ju inte saken bättre … med tvåtusen omtagningar.

Filmen nedan är alltså INGET vi kommer visa i vår kanal, utan bara en av våra testsnuttar för att ”känna på” det hela lite. Och, som sagt; skit i att ljudet är dåligt.

Projekt Youtube/Facebook/IGTV

28
84

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.