ANNONS

Det här med att tvätta sig

/

Jag har tidigare berättat att jag under mina första femtio levnadsår inte riktigt fattat det här med hur viktigt det är att tvätta sig i ansiktet. Under alla dessa år har jag kört med tvål och vatten. I bästa fall. Givetvis har jag alltid tvättat mig om jag haft smink men då har det som sagt varit typ Bliw-tvål och vatten. På morgnarna tvättade jag mig inte över huvud taget, trots att jag duschar varje morgon.

Jag är femtioett år när jag halkar in i smink- och hudvårdsbranschen. Börjar förstå att det är med att sköta fejset är viktigt. Att mitt argument ”men det har alltid funkat med tvål och vatten” smulades sönder ganska omgående när jag började köpa riktiga rengöringsprodukter och märkte skillnaden. Fyra år senare är jag näst intill manisk med min hudvård. 

IMG_2558
I mitt badrumsskåp finns det här. Kan tyckas mycket men jag använder inte allt på en gång, så klart.

 1. Refresh Cleansing från Skinbetter Science. Nyast i församlingen.
  Energigivande rengöring med AHA som skonsamt men effektivt syresätter, rengör och exfolierar huden. Bra men svår att få tag på då den endast säljs på utvalda hudvårdssalonger.
 2. SkinCeuticals Simply Clean Gel – den här kommer jag aldrig att sluta att använda. SC är mitt absoluta favoritmärke då deras produkter ger en omedelbar skillnad. Jag är stortorsk på deras hudvård. Den här gelén är lätt exfolierande och särskilt bra för ömtålig hy. HÄR hittar du den.
 3. SkinCeuticals Smoothing Cleanser Foam – Skumrengöring har ofta en uttorkande effekt men inte den här. Den använder jag i duschen varje morgon. Överlägsen. HÄR hittar du den.
 4. Garniers Skin Active Micellar Cleansing Water in Oil – Hörni, den här måste man ha. Jag har ofta kajal och vissa läppstift som sitter som berg. Denna rengöring är den enda, förutom nummer 9 , som tar bort det med ett enda drag med bomullsrondellen. Det är en två-fas-produkt som man måste skaka innan användning. Ska tillägga att eftersom jag har fransförlängning så är jag noga med att denna oljebaserade rengöring inte rör mina övre fransar. Not så bra kombo. HÄR finns den.
 5. Palina Charcoal Detox – en aktivt kolbaserad rengöring som jag haft i flera år. Den gör rent på djupet och jag använder den en gång i veckan. Man känner sig fräsch som en nyponros. HÄR finns den.
 6. Dermalogica PreCleanse Balm – En lite tjockare rengöringskräm som omvandlas till olja när den masseras in i huden. Den här används som en förrengöring när man har ”storstädning” i fejset. Jag använder den när jag har varit i sämre miljöer (taskig luft, mycket folk etc). HÄR kan du läsa mer.
 7. Dermalogica Special Cleansing Gel – alltså, jag tycker att jag använder den här ofta men den tar a l d r i g slut! Så pass att de hunnit göra om designen sedan jag köpte den … En rengöringsgel som löddrar lite lätt men som gör rent på djupet. HÄR har ni den.
 8. Skintology The Basics – ytterligare en skumrengöring som gör huden ren och återfuktad. HÄR finns den.
 9. Yves Rocher White Botanical – Den här raringen fick jag tips om när jag var i Paris förra året. En rengöringsolja som är grym på att få bort vattenfasta mascaror (som jag förvisso inte använder) och läppstift som sitter som berg. Liksom kajaler. Tyvärr säljs den inte i Sverige så jag har fått be kompisar som åker till Paris att köpa den till mig.
23
30

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00