ANNONS

Alla Hjärtans Dag❤️ Tävla om tyngdtäcke från Cura of Sweden

/

En tävling i ett samarbete med Cura of Sweden

Idag är det Alla Hjärtans Dag. Jag ser lite annorlunda på det än vad den kommersiella handeln gör. Jag tänker att det är just precis vad det låter som: allas hjärtans dag.

Jag tänker att alla de som har snälla hjärtan ska lyftas lite extra idag. Det finns trots allt en del som inte har något men dessa skiter vi i just nu. Jag tänker att vi ska ha en bra tävling här inne. 

9677063880734

Jag har ju berättat för er om hur jäkla bra jag sover med det där tyngdtäcket från Cura som jag skrivit om tidigare. När jag kom hem sent härom kvällen upptäckte jag dessutom att maken hade snott det. Ända sedan jag började sova med det har han försökt smyga sig in under det men efter att ha delat samma dubbeltäcke i över tjugo år så är det aningen meckigt att ligga två under ett enkeltäcke.

Hur som. Tillsammans med Cura of Sweden tävlar jag ut ett valfritt täcke ur deras sortiment!

Lite kort info först bara: i drygt ett decennium har man använt tyngdtäcken inom vården inom flera segment av problem. 

Skärmavbild 2020-02-13 kl. 19.48.10
Jag har därför alltid trott att dessa täcken endast var till för de med ovan problem men fick för några veckor sedan lära mig av Curas personal på en mässa, att så är inte alls fallet. Förr i tiden sov man ofta med tunga bolstertäcken så det här med att en viss tyngd gör att man sover lugnare och bättre, är inget hittepå.

Min äldsta dotter, som varit kraftigt utsatt i många år av sexövergrepp, var inte alls intresserad av ett sånt här täcke när jag kom hem och berättade att det tydligen ska ha en lugnande effekt på just människor som blivit sexuellt utnyttjade. ”Aldrig, det skulle kännas som om någon låg på mig!” När hon var hemma under en hel kväll här så gick jag och hämtade täcket och lade på henne. Några timmar senare hade hon ändrat uppfattning. ”Mamma, det v a r skönt!”

Så gissa vem som ska få ett nu!

Jag snodde lite text från Curas hemsida:

Tyngdtäckets effekter

Under hösten 2018 utfördes en pilotundersökning där användare av tyngdtäcket från CURA® of Sweden rapporterade följande positiva effekter efter regelbundet bruk:
 • Ökad sömnkvalitet
 • Längre tid i djupsömn
 • Jämnare andning
 • Ökad kroppsuppfattning
 • Ökad trygghet
 • Piggare under dagtid
 • Minskad snarkning
 • Snabbare insomning
 • Färre nattliga uppvaknanden
 • Minskad ångest och oro
 • Minskad muskelvärk

Till skillnad mot vad många tror så är rekommendationen om att täcket ska väga 10% av den egna kroppsvikten, endast just en rekommendation. Det vanligaste täcket för en normalviktig vuxen väger 9 kg. Alla täcken går att tvätta i maskin, förutsatt att maskinen klarar vikten (det är ju lite olika beroende på vad man har för tvättmaskin).

Jaha, och på vad sätt har jag själv märkt skillnad då? Första natten var förjävlig. Jag är en sån som snurrar 2000 varv varje natt, vilket betydde att jag vaknade v a r j e gång jag skulle vända mig pga att mitt 9 kgs-täcke är tungt. Efter första natten blev det betydligt bättre och nu, en månad senare, sover jag som en gris.

Hur vinner man då?

Well, eftersom många av er här inne är stammisar så kommer Cura att utse en vinnare. Detta då jag kommer få ont i magen av att välja själv.

Jag vill att du som tävlar berättar varför just du känner att du behöver ett tyngdtäcke.

Tävlingen avslutas vid midnatt på söndag och jag meddelar senast måndag vem som blev vinnaren. Var noga med att du använder korrekt emailadress när du kommenterar (det är för övrigt bara jag som ser den) så att vi kan få tag i dig som vinner. Vill du inte fronta ditt namn i kommentaren så hitta på ett, det viktiga är som sagt att du har rätt emailadress.

209
55

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00