Men vad i HELVETE

Skärmavbild 2020-02-07 kl. 10.32.33
Skärmavbild 2020-02-07 kl. 10.32.43

Jag blir på riktigt SPYFÄRDIG när jag läser sånt här. VARFÖR inför man inte en lag om att man ska visa utdrag ur brottsregistret när man söker en anställning där barn/ungdomar finns knutet. Tamejfan även på åtta mils avstånd.

Eller ja, ni fattar. Om folk bara visste hur vanligt det är med sexualbrott på barn och ungdomar. Önskar att alla kunde få möjlighet att exempelvis lyssna på Björn Sellström som jobbar som gruppchef på Interpol med sexualbrott.

Ni skulle bli förvånade.

”Den internationella polisorganisationen Interpol säger att sexuella övergrepp mot barn blir grövre och offren är yngre än tidigare.”

 1. Stina skriver:

  I vår kommun ska alla som ska arbeta inom utbildningssektorn, vikarier, studenter, praktikanter eller anställda, visa upp ett utdrag ur belastningsregistret men tyvärr så hjälper inte det om personen i fråga inte blivit dömd. Och var det inte så att det här rör sig om en icke tidigare dömd person…?

 2. Helen skriver:

  Jobbar som lärare på gymnasium och visar intyg flera gånger per år, oöppnade kuvert – men det är frivilligt för rektorn att begära det på gymnasiet. Dock tvång i yngre undervisningsklasser, så här är det definitivt den som anställde personen som brustit.

  Som ofta, mänskliga faktorn som felar. Och andra får lida.

 3. Tove skriver:

  Otroligt märkligt att han inte behövde lämna registerutdrag. Det trodde jag var helt nödvändigt i alla kommuner.

 4. Lagen finns redan, så den behöver inte uppfinnas igen. Den gäller dessutom även samtliga idrottsföreningar från årsskiftet. Tråkigt nog så är det nog en rutin som inte har fungerat korrekt.

  1. Står fel i inlägget också, det ska inte vara i ett obrutet kuvert längre. Den rutinen har slopats. Däremot så framgår det hur många sidor som ingår i underlaget så man ska inte kunna fuska undan någon sida.

   1. Anna skriver:

    Den är tydligen olika.. i ” min kommun ” måste utdrag ur belastningsregistret vara ett obrutet kuvert annars måste de skaffa ett nytt .

    1. Det fungerar inte med obrutet kuvert, man får bara ta begära utdrag gratis en gång per år och om jag då oxå jobbar i en förening med barn så ska de oxå se mitt utdrag. är därför man har tagit bort kravet på obrutet kuvert.

     1. Maja skriver:

      Va? Nej nej, jag begärde precis två på raken pga kaffe. Däremot behöver man inte visa upp det i obrutet kuvert.

      Ett registerutdrag får dock inte vara äldre än ett år.

 5. annika skriver:

  Men va f-n….😡👿

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..