ANNONS

Tyngdtäcke – bra eller anus

Allmänna funderingar, konstateranden och händelser

Mona Rekommenderar

IMG_1154
Det är flera av er som undrar hur det har gått med mitt tyngdtäcke från Cura.

Well, kan meddela att det inte är nåt försäljningshittepå att man sover bättre, för det gör man verkligen.

Men, vi kan ju ta det från början. Mitt tyngdtäcke väger 9 kg och att knöla in det i ett påslakan renderade i att jag härmed kan meddela att min fysiska träning för år 2020 är gjord med råge. Satan i gatan så tungt det är.

Första natten sov jag sinnessjukt dåligt. Vaknade var femte-tionde minut. Jag är typen som vänder mig 2000 gånger på en natt, så varje gång jag skulle göra det, vaknade jag. Andra natten var okej men sen släppte det.

Jag har dock två problem med det här täcket: dels är jag väldigt ovan vid att ha ett så kallat enkeltäcke. Maken och jag har delat täcke i över 20 år, så det kändes som om vi hade skilt oss. I början. Nu är dock kvaliteten på sömnen aningen viktigare än känslan av skilsmässa.

Har dessvärre ett litet problem kvar. Nisse. Han väger 5,5 kg och han älskar att ligga nära mig. Under täcket. Helst vid magen. (Jag ligger alltid på sidan.) Hans favoritställe nummer två är i mina knäveck.

Saken är den att han byter ställning ett gäng gånger varje natt så då vaknar jag när han bökar omkring. Förr har jag inte märkt det eftersom täcket var så lätt, men nu får han jobba lite eftersom täcket tynger honom rejält.

Summa summarum är ändå att jag inte kommer sluta använda det. Sover mycket djupare. Någon undrade om täcket är kallt, men det är det inte. Det går även att tvätta i maskin.

Jo, en nackdel till. Eftersom vi har kört dubbeltäcke så har vi också haft påslakan därefter. Talibanen kör ju enkeltäcken så jag har snott ett av hennes men de är långt ifrån lika sköna som mina vanliga. Det stör mig en smula att jag måste köpa nytt enkeltäcke till maken samt ett gäng likadana påslakan.

Men, det är värt det.

Jag mailade Cura för nån vecka sen och frågade om jag möjligen fick tävla ut ett till nån av er läsare, och det var inga problem. En Alla Hjärtans Dag-tävling. Vad säger ni om det, kan det vara något?

Tyngdtäcke – bra eller anus

38
141

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.