Tyngdtäcke – bra eller anus

IMG_1154
Det är flera av er som undrar hur det har gått med mitt tyngdtäcke från Cura.

Well, kan meddela att det inte är nåt försäljningshittepå att man sover bättre, för det gör man verkligen.

Men, vi kan ju ta det från början. Mitt tyngdtäcke väger 9 kg och att knöla in det i ett påslakan renderade i att jag härmed kan meddela att min fysiska träning för år 2020 är gjord med råge. Satan i gatan så tungt det är.

Första natten sov jag sinnessjukt dåligt. Vaknade var femte-tionde minut. Jag är typen som vänder mig 2000 gånger på en natt, så varje gång jag skulle göra det, vaknade jag. Andra natten var okej men sen släppte det.

Jag har dock två problem med det här täcket: dels är jag väldigt ovan vid att ha ett så kallat enkeltäcke. Maken och jag har delat täcke i över 20 år, så det kändes som om vi hade skilt oss. I början. Nu är dock kvaliteten på sömnen aningen viktigare än känslan av skilsmässa.

Har dessvärre ett litet problem kvar. Nisse. Han väger 5,5 kg och han älskar att ligga nära mig. Under täcket. Helst vid magen. (Jag ligger alltid på sidan.) Hans favoritställe nummer två är i mina knäveck.

Saken är den att han byter ställning ett gäng gånger varje natt så då vaknar jag när han bökar omkring. Förr har jag inte märkt det eftersom täcket var så lätt, men nu får han jobba lite eftersom täcket tynger honom rejält.

Summa summarum är ändå att jag inte kommer sluta använda det. Sover mycket djupare. Någon undrade om täcket är kallt, men det är det inte. Det går även att tvätta i maskin.

Jo, en nackdel till. Eftersom vi har kört dubbeltäcke så har vi också haft påslakan därefter. Talibanen kör ju enkeltäcken så jag har snott ett av hennes men de är långt ifrån lika sköna som mina vanliga. Det stör mig en smula att jag måste köpa nytt enkeltäcke till maken samt ett gäng likadana påslakan.

Men, det är värt det.

Jag mailade Cura för nån vecka sen och frågade om jag möjligen fick tävla ut ett till nån av er läsare, och det var inga problem. En Alla Hjärtans Dag-tävling. Vad säger ni om det, kan det vara något?

 1. Helena skriver:

  Jag är gärna med och tävlar!

 2. Jessica skriver:

  Min kommentar försvann, vad hände? Är gärna med och tävlar

  1. Hm, konstigt. Men, bloggen har legat nere stundtals de senaste 30 timmarna pga att Bonnier har fixat med sina servrar. Ett av mina inlägg råkade försvinna så det kan mycket möjligt vara så att din kommentar också har försvunnit …

 3. Jag har hört många som sover mycket bättre efter dom sovit ned täcket i några veckor:)

 4. Maria skriver:

  Sonen fick kedjetäcke utskrivet från habiliteringen. Jag har lånat det under 1 vecka.
  Och ja, vilken skillnad. Sover mycket bättre.
  Så gärna tävling 😊

  1. Linnea skriver:

   Samma här! Hela familjen vill låna sonens täcke. Täcket har varit fantastiskt för sonens sömn också 😍

 5. Tres skriver:

  Dum fråga (kommentar?) kanske, men varför inte köpa ett likadant tyngdtäcke till maken och sy ihop dem?

  Skulle lösa ”problemet” med påslakan-situationen 😎

  1. Hm, jag vet faktiskt inte. Vet dock att det finns ett företag som säljer dubbeltäcke men jag blir alltid avskräckt när någon påstår att de är typ bäst i världen..

   … ska fråga Cura varför de inte har.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..