Jag vet att ni kommer gå i taket nu

Jag är så JÄVLA trött på att vi inte kan göra ett skit åt alla pedofiläckel.

Vet ni, och nu kan ni ställa er i startgroparna: jag är 100% emot män som jobbar på förskolor. Intellektuellt v e t jag att det är en minimal risk för att ett barn ska bli utsatt men hej, den risken tar jag inte. Och HUR kan den här jäveln ha fått härja i fem år?!

Skärmavbild 2020-01-31 kl. 16.28.25
Skärmavbild 2020-01-31 kl. 16.28.37

Skärmavbild 2020-01-31 kl. 16.29.10
Skärmavbild 2020-01-31 kl. 16.29.29
Skärmavbild 2020-01-31 kl. 16.29.52
(Artikeln snodd från Aftonbladet.)

Jag vet EXAKT vilka livslånga skador ett övergrepp kan ge och att stå vid sidan av och se de fruktansvärda konsekvenserna önskar jag inte någon. Jo, möjligen pedofiljävlarna själva men de är för sjuka i huvudet för att ens kunna förstå det.

Den smärtan, förtvivlan och hjälplösheten man som anhörig känner, kan inte förklaras för någon som inte själv varit där.

Så, jag är ledsen för de killar som vill jobba med små barn: jag kommer aldrig i livet att tycka att det är okej. Jag har varit med och drivit två olika föräldrakooperativ (som styrelsemedlem) och det fanns inte en chans i världen att vi tog in män som pedagoger.

Skjut mig för det men det bryr jag mig ett skit om.

 1. Liz skriver:

  100% enig. Som nybliven mamma får jag panik av tanken på att lämna på en förskola med män. Och ett absolut krav är att personalen alltid jobbar i par.

  Predatorer dras till yrken där de har tillgång till sina offer, och eftersom de flesta är män är det naturligt att dra öronen åt sig när män söker sig till förskolan.

  Jag struntar i vad sossar och genusdjur önskedrömmer om representation, barns trygghet är det enda som spelar roll. Det finns inget egenvärde i att pedagogen är av manligt kön men det finns så mycket att förlora på att rekrytera fel man. Det borde vara en ickefråga.

 2. Anonym skriver:

  För många år sen hade jag en manlig kollega på förskolan jag jobbade på. Vi jobbade bra tillsammans och han var väldigt enkel att arbeta med. Inga konstigheter.
  En förälder hade taskiga erfarenheter med män men det funkade bra med att kollegan fick jobba med hens barn.
  Döm om min förvåning när jag, några år senare fick veta att han blivit dömd för sexuellt ofredande. På en tonåring.
  Det är verkligen som dom säger. Vem. Som. Helst. Kan. Vara. Förövare.
  Jag fattar ingenting.

 3. Anne R skriver:

  Fattar vart du kommer ifrån, men nej.

 4. Lilla Q skriver:

  Jag tror man ska vara försiktig med att dra alla över en kam. Det finns många fantastiska manliga pedagoger som gör ett fantastiskt arbete. Tänk att varje dag komma till jobbet och veta att det finns människor som är övertygade om att jag är ett monster. Det skulle i mina ögon vara en mardröm som ett slags kollektiv mobbing.
  Det förringar på intet sätt dina eller några andras känslor som bygger på personliga erfarenheter men samhället blir inte bättre för att man skuldbelägger många för enskildas brott.
  Om jag utvecklar det lite….
  Män som kör motorcyklar har ofta tatueringar och tatuerade män tenderar att begå våldsbrott. Därför ska inga motorcyklar tillåtas…. För då kommer inga fler våldsbrott ske?
  Det resonemanget känns rätt absurt, eller hur? Därför är det också fel att stänga en typ av arbete för män, däremot får man gärna se över straffskalan för förövare och stödet till drabbade så att färre pedofiler finns ute i samhället.

  Älskar din blogg❤️

  1. Estelle skriver:

   Som kvinna går jag ut på stan, på krogen, till jobbet osv. Varje dag vet jag att män ser mig som ett sexuellt objekt för dem och de som inte gör det, ser mig som en lägre stående individ. Kvinnor är alltid dömda på förhand. Män har historiskt sett heller aldrig tvekat inför att stänga ute kvinnor från vissa yrken och det gör de inte i nutid heller. Om man frågar män, borde de alltså inte ha några problem med att själva bli utestängda pga kön.

 5. Frida skriver:

  Håller med om att internet och all modern teknik har gjort det hela mycket värre och folk tjänar pengar på att utsätta barn för vidrigheter!
  Jag tror tyvärr inte att det går att bota dessa sjuka individer och jag känner mig äcklad och illa till mods att dom finns ibland oss. Död är nog den enda utvägen då det inte går att bota.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..