Tips för dig som gillar – foundations

Jag tänkte att jag skulle tipsa er om lite sminkprodukter som jag gillar. Jag kommer göra flera inlägg och dela in det i hudvård, smink, hårvård och prylar. Man behöver ju nödvändigtvis inte gilla smink i den vanliga bemärkelsen men jäklar vad långt man kommer med att bara använda en foundation!

Priserna sträcker sig från billigt till lite dyrare. För min del köper jag bara dyrt om A) det givetvis är en bra produkt,  B) det är drygt. Dyrt är för övrigt inte alltid bäst men jag måste nog säga att när det kommer till hudvård så är det oftast så, med betoning på oftast. Det här är självklart en subjektiv bedömning men då jag ofta får frågor om vad jag tycker är bra … så gör jag nu några inlägg om det.

Nu har jag förmånen att få prova en hel del, men av det jag gillar fortsätter jag att använda.

Okej, då kör vi! Jag borde rimligtvis börja med hudvård, men jag spar det inlägget och så kör vi foundations, där jag börjar med ett av mina long time favoritmärken:

bareMinerals foundations är 100% naturliga och baseras på rena mineraler från naturen. De är vårdande och fungerar som en förlängning till din övriga hudvård, och kan till och med hjälpa till med att förbättra din hud. 

BareMinerals Foundation
Jag använder flera olika sorter beroende på vad det är jag ska göra. En foundation, som nr 1; Complexion Rescue är en tunn med fin lyster. Den ger även ett naturligt och säkert UV-skydd som är så pass säkert att produkterna till och med rekommenderas av amerikanska Skin Cancer Foundation. De innehåller inga konserveringsämnen, inget talk, olja eller vax och ingen parfym eller tillsatser. SPF 30

Under många, många år körde jag bara nr 4; Original Foundation och då och då gör jag det fortfarande. En foundation av 100% rena mineraler med naturligt UV-filter SPF 15. Den ultralätta konsistensen i pulverform förvandlas till ett krämigt underlag när den appliceras med en foundationborste. Det jag gillar med den är att den inte härsknar i burken. Man kan ha den hur länge som helst. Den är också ljusreflekterande och innehåller inte heller talk, olja eller vax. Not even kemiska tillsatser eller konserveringsmedel. En ”oldie” som har funnits sedan starten för 20-25 år sedan.

Nr 3; Complexion Rescue Hydrating foundation stick är en fuktgivande och flytande (japp!) foundation i stickform. Det tog ett tag innan jag fick in snitsen men den är jättebra och ger en fin lyster utan att bli kakig. Det multifunktionella sticket kan användas som foundation, concealer och countoring. Den innehåller över 30% återfuktande mineralrikt vatten och passar alla hudtyper och är även ett perfekt val för torr hud.

Men, min absoluta favorit bland bareMinerals är nr 2; BAREPRO Performance Wear. Den ger dig 24 timmar med perfekt täckning. I’m not joking. Teknologin härmar hudens naturliga lipider som blir ett med din hy och ger den långa hållbarheten. Denna foundation är vattenresistent och innehåller även papayaenzymer som exfolierar milt och förbättra hudens struktur. Bambuextrakt hjälper till att blurra ofullkomligheter på hudytan (typ filter-effekt). Fysikaliskt UV-skydd SPF 20 skyddar din hud. Fri från olja, parabener och doft. Ej portilltäppande.

HÄR hittar du samtliga. Just nu med fina rabatter.

IMG_9532

Nästa märke jag gillar är finska Lumene. Galet bra till väldigt bra priser. Favoriten är helt klart nr 1; Nordic Nude Natural Glow. Man får en fantastisk lyster och den är perfekt för dig som inte vill se sminkad ut men som ändå vill ha en fräsch look! SPF20

Nr 2; Matte Foundation är oljefri och täcker porerna helt utan att det ser kakigt ut. Trots att den är lite tjockare så får man en sammetsyta utan att se ut som ett övervintrat kadaver.

Favorit nr 3; Blur Foundation som är en lätt foundation och som ger en sammetslen lyster.  Den är framtagen för att se extremt jämn ut och har SPF15.

Nr 4; Nordic Light Instant Glow är egentligen ingen foundation men ett färgat serum. Man får en galet fin lyster i ansiktet och den funkar ännu bättre om man droppar lite i sin vanliga foundation. Perfekt för dig som egentligen inte gillar smink men vill se fräsch ut. HÄR hittar du just den.

HÄR hittar du de övriga.

Höll nästan på att glömma ett annat märke som är grymt bra: Jane Iredale! Okänt för de flesta men de som kan smink vet att de har sjukt bra produkter.

0BCA4BE64FD36905EEF809D4E471DCAB_3139444_4

Den här; Beyond Matte, en multifunktionell flytande foundatation som sitter som en smäck och håller hela dagen. Ger en jämn och fin yta. Du får primer, concealer och foundation i ett med en semi-matt finish. HÄR hittar du den.

0670959500038

En lite lättare foundation från samma märke är Liquid Minerals Golden Glow. Den har, liksom sin kompis (och många av marknadens foundations nu för tiden) en vårdande hudvårdsfunktion. Små gelekulor av aloe vera som innehåller mineraler, Q10, vitamin C och hyaluronsyra. En lätt foundation som är fuktgivande och ger en bra lyster. Lite pricy men dryg.

Du hittar den HÄR

IMG_9543
… och så har vi mitt superfavorit-märke: Physicians Formula. Det oförtjänt okända amerikanska märket, med mycket bra priser … som togs fram av skaparen eftersom hans fru var extremt känslig … är otroligt bra! Toppfavvosen där är nr 1; The Healthy Foundation. Jämnar ut hudtonen och är fylld med antioxidanter och SPF 20. Jätte-jättefint resultat. Enda nackdelen är spateln, helt värdelös så istället duttar jag på fingrarna, eller på en foundationborste. 

Nr 2; Cosmeceutical Youth-Boosting. En foundation bestående av en 35%-silikonformula och färgpigment som skapar en otroligt lätt täckning, vilket gör att det inte känns som att du inte har något smink på dig. SPF15.

Sista favoriten i det här märket är nr 3; Mineral Wear All in one ABC. En lätt mineralformula som har multifunktionella egenskaper av en BB/CC kräm och de fina effekterna av mineraler. Solskyddsfaktor SPF 50 som skyddar mot UVA/UVB strålar.

HÄR finns dom!

IMG_9534

Ett annat mycket bra märke är svenska IDUN Minerals. Framtagen för väldigt känslig hy och är rekommenderade av Astma & Allergiförbundet. Där finns två foundations jag använder. Nr 1; Nordic Veil. Den är en heltäckande mineralfoundation med långvarig effekt. Den kör jag mest på vintern.

Nr 2; Norrsken Liquid Foundation, som jag har på sommaren, är tunnare. Täckningsgraden går att bygga gradvis beroende på önskat resultat. Norrsken består av högrenade mineralpigment och utvalda ingredienser som vårdar och stärker huden. Den är berikad med antioxidanten vitamin E samt nordisk lingonfröolja som återfuktar, skyddar och ger naturlig lyster.

Norrsken består av högrenade mineralpigment och är berikad med antioxidanten vitamin E samt nordisk lingonfröolja som återfuktar, skyddar och ger naturlig lyster.
Den är helt fri från konserveringsmedel, silikoner, talk och parfym, nanopartiklar och bismuth. Ska jag vara helt ärlig så passar den en lite äldre hy.

HÄR hittar ni dom.

tackande-foundation

Min sista favorit är från FÄRG. Den är mineralbaserad, oljefri för känslig hud och är extra bra för dig med stora porer och oljig t-zon. Jag har många torra partier och den sitter kanonbra eftersom man inte behöver nåt puder ovanpå. Kostar 299 kr. HÄR hittar du den.

 

 

 1. Sara skriver:

  Tack för tips! Lumene är ett bra budgetmärke verkligen. Vill rekommendera
  Your Skin But Better CC+ Cream från IT Cosmetics med SPF 50. Du kanske testat den redan?

 2. Karin skriver:

  Har använt Lumenes produkter i 2 år nu och mitt ansikte är så mycket fräschare. Deras hudvård är super.
  Om man inte gillar foundation som är mer täckande så rekommenderar jag verkligen deras CC- cream. Den är lätt täckande och perfekt när man vill se naturlig ut.
  Lumene är dessutom veganskt och nordiskt.

  1. I know, de har blivit galet bra de senaste åren men så har de satsat stort också! Älskar deras produkter..

 3. annika skriver:

  Tanten orkar inte googelera – berätta varför och när man ska foundation?

  1. Man ska ha det om man vill se lite fräsch ut. I början tyckte jag att det var jävligt onödigt men man ser hundra gånger finare ut. Särskilt när man som jag, vägrar sola ansiktet… Jag ska dra ihop en video så ska kärringen få titta!

 4. Nettan skriver:

  Mitt bästa tips är också att applicera flytande foundation med en mirakelsvamp från Real Techniques. Gör underverk! 🙌

 5. Nettan skriver:

  Jag köpte faktiskt Physicians formula: the healthy foundation efter att du rekommenderat den för ett bra tag sen. May Gad! Den är sååå bra!! Har tidigare använt mig av Bare Minerals eller Clinique, men denna foundation är så mycket bättre, den sitter snyggt hela dagen och är lugn för min känsliga hud som annars lätt får acne eller torra utslag. Plus att den är superbillig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..