ANNONS

När man inte kan nåt om mode men är en jefel på att tycka

Allmänna funderingar, konstateranden och händelser

I fredags var det Elle-gala och jag var inne på deras hemsida igår för att se årets utbud på röda mattan. Jag ä l s k a r röda-mattan-visningar men brukar mest titta på Oscarsgalans och Emmygalans.

Ska jag vara helt ärlig så har jag aldrig varit inne på Elles hemsida förut men kände att jag bara var tvungen när jag såg några av klänningarna i Aftonbladet. Kära läsare, jag har NOLL koll på modebranschen så jag är nog mest ute och hojar här men fy i helvitti vilka GALET fula kläder folk hade på sig. Ett litet axplock … och jag ber om ursäkt förhand om någon känner sig kränkt, jag kan som sagt inget om mode … ; (Fotocred: David Thunander och Frank Nordenberg)

IMG_1211
Jaha, vad har vi att säga här då? En taekwondo-dräkt omsydd och färgad till en orange klänning, kvinnlig artist i … några sorts läderstövlar, en svart baddräkt med tyll, två blommiga mammaklänningar, klänning på med påsytt regnskydd … och en badrumsmatta i trasmatteversion.
IMG_1209
En neonfärgad lampskärm, en klänning ihopsydd av någon som hade lite för många halsband i byrålådan, sen har vi mormors gardiner i ny tappning. Efter det kommer en … ähum .. maskeradklädd med nån sorts grönkål på skallen … och som uppenbarligen hamnat på fel fest. Ett omsytt rosa lakan och en … en … sparkdräkt i ormmönster med pompoms.
IMG_1208
En misslyckad batikfärgning, en soptunneåtervinning i svart och vitt, en övervintrad Disney-klänning, en svart klänning där sytråden tog slut, en rosa trädgårdsklänning med tillhörande tofflor, en hemmagjord grafittiklänning med rosa och orangea tejpbitar för att möjligen täcka över eventuella stavfel.
IMG_1217
En västerländsk kimono/morgonrock, en svalkande strandklänning, en uppiffad städrock med nån sorts märklig huvudbonad.
IMG_1215
Här har skaparen/skaparna helt klart dragit i sig något olagligt och fått för sig att knåpa ihop ett par klänningar när rusningen stod som högst.
IMG_1210
Näst sist, men inte minst, så har vi lampskärmsmaffian. Tänd lampan i den mittersta klänningen och du har ett discoljus.
IMG_1213
Okej, här har vi grand finale: Cruella de Ville som varit ute i trädgården och skurit upp en bit gräsmatta. Den sista kreationen … well, jag är för gammal för att ens komma på ett lämpligt ord i skrift…
IMG_1214
Men, den som var klart smartast av dom alla var den här bönan. Hade med sig kudde och täcke i ett.  Och ett par hängslen på det…
IMG_1216
Men, det fanns ju några pärlor bland allt det fula. Även om snubben längst ner till vänster har alldeles för korta brallor. Jaaaa, jag vet att det är nåt sorts mode men what the fuck … Sofia Wistams klänning var to die for!
IMG_1190 2
Mina favoritpinglor var dessa damer: Carro och Anna från Idun Minerals. You go girls!

Ja, man kan ju sitta här i finhooden i urtvättade leomysbyxor, fläckig tisha och göra sig lustig över hårt arbetande designers. Man får det när man inte har skam nog att åtminstone låtsas att det var fantastiska kreationer.

Nu ska jag till Wilmer nummer två och måla stolar. I morgon är det premiär!

Edit: Det är ju en jäkla tur att jag har er som kan upplysa mig när jag är ute och hojar. Temat för galan var tydligen hållbarhet. No wonder att många såg ut som de gjorde. DÅ fattar jag … tack!

När man inte kan nåt om mode men är en jefel på att tycka

23
83

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.