Tyngdtäcke – good or bad?

För länge sedan diskuterade jag tyngdtäcken med er då vi skulle skaffa ett till talibanen. Det slutade med att hon provade men hon tyckte inte alls om det.

Det senaste året har det ploppat upp reklam överallt och jag har flera vänner som skaffat sig tyngdtäcken. Samtliga, utom en, påstår att det är det bästa de har gjort. Jag har varit sugen men då jag och maken delar ett stort täcke och dessa bara finns som enkeltäcken så har det blivit en ickefråga.

IMG_1037
När jag var på Formex i onsdags så gick vi förbi Cura of Swedens monter. Malin blev supersugen på att prova så hon hoppade ner i bingen … och blev tokfrälst. Hon övertalade mig att också testa.
IMG_1041
Det vägde 9 kilo och hade jag varit ensam så hade jag somnat på 0,8 sekunder. Vi pratade med säljarna och den ene av dom har jobbat många år inom sjukvården och jobbat just med patienter som varit i behov av tyngdtäcken pga olika diagnoser. Det var mycket intressant att lyssna på hennes erfarenheter.

De hade ett mässerbjudande om att istället för 2.500 kr så kunde man beställa ett för 1.200 kr. Malin slog till på stående fot. Det gjorde inte jag. Skulle kännas väldigt konstigt att efter 20 år ha ett eget täcke.

Senare samma kväll så noterade jag Curas tv-reklam på TV4 och insåg då att den reklamen har dom kört stenhårt i flera veckor, men jag har inte reflekterat nämnvärt eftersom det som sagt inte finns några dubbelvarianter.

Vaknade i morse och bestämde mig. Ska ut till mässan idag och jag måste nog skaffa ett i alla fall. Om nu alla säger att det är sådan enorm skillnad på sömnen, då måste det ju ligga något i det.

Har bara ett litet problem. Jag sover på sidan och Nisse ligger alltid under mitt täcke intryckt mot min mage.

Han väger 6 kilo. Täcket väger 9.

 1. Lars skriver:

  Är det inte dags för en uppdatering om detta nu?! Hur går det med sovandet?! Vad tycker maken?! Har maken provat?! Är det svårt att bädda?! Är det varmt?! Har du provat att kyla täcket i frysen eller kylen då?! (Läste detta råd på en hemsida som säljer tyngdtäcken). Väntar med spänning på fortsättning! 😀

 2. Eva skriver:

  Hej!
  Vet du vad företaget heter som gör ljuslyktor som stadssiluetter?
  Jag såg dem på Formex men hittade inte tillbaka…

  1. Alltså, när jag ser era kommentarer så ser jag ALLA kommentarer till ALLA inlägg men jag vet att nån annan läsare lyckades klura ut namnet efter att jag svarade att jag inte visste men att det var en amerikan och att han bor i Norrköping där han lasertillverkar dom. Om du scrollar ner i det här inlägget så ser du. Kan som sagt inte se det själv just nu eftersom jag är på ”baksidan” av bloggen…

  1. FY FAAAAN, vilket jävla helvete det var. Fick tips om att rulla in det i påslakanet men det gick åt helvete.😂😂😂😂

 3. Jansson skriver:

  Sover med altandörren öppen oavsett antal grader ute. Mitt tyngdtäcke fixar inte den kylslagna tempen i rummet så jag har ett vanligt täcke ovanpå. Om du inte dör av värmeslag kan du ha ditt och ert gemensamma samtidigt.

 4. Jag har en egen variant; en katt som sover på min mage/bröstkorg stora delar av natten, varmt och tyngd i ett liksom 👍😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..