ANNONS

Formex 2020

Mässtider

REKLAM för mina egna prylar!

IMG_0922
Den här veckan är det Formex. Det vill säga, en mässa för inköpare i inredningsbranschen. Efter många, många år som utställare så lade vi av med det för ett par år sen. I hate it. Alltså, bygga montrarna var inga problem, jag gillar att jobba med kroppen men sen … att stå och sälja. Not my cup of tea.

Det är hundra gånger roligare att gå som inköpare. För att inte tala om att gå runt och prata med gamla kollegor. Många har som vi, slutat att ställa ut, men det finns ett gäng kvar. I normala fall är det runt 800-1000 företag som ställer ut. Igår fick jag höra att det på denna Formex är ca 450 st. Ni fattar ju själva vilken kris det är. Man ställer helt enkelt inte ut eftersom det kommer för få inköpare.

Hur som, jag hämtade upp LidbyLiving-Malin i stan. Hon bor halvtid på Mallorca och jobbar som inredare åt privatpersoner där och köper in varor från Sverige som skeppas dit. 

IMG_0949
Vi började dock mässdagen med att vara med i en work shop som NCS höll. 
IMG_0946
NCS är ett utarbetat färgsystem. En färgbibel kan man säga. 
IMG_0943
För hundra år sedan köpte jag deras svindyra färgpärm. Den är perfekt att ha om man är osäker på om färger passar ihop. Problemet är att jag nyss upptäckt att jag råkat ge bort pärmen. 
IMG_0931
Som utställare är det viktigt att ha en inbjudande monter. Gärna lampor som lyser på alla produkter. Alla har inte samma åsikt. 
IMG_0929
Malin har en fetisch för flodhästar och blev galet förtjust i den här raringen!
IMG_0930
Formex har produkter för alla smaklökar. 
IMG_1026
IMG_1024
Som sagt, för alla …
IMG_0970
IMG_0969
IMG_0971
IMG_0979
IMG_0981
IMG_0982
Det är mycket jordfärger och natur som gäller i år. Trots att inredaren på TV4 tidigare i veckan sa att det är blått som är årets färg. 
IMG_1010
Hittade lite blått inne hos Sofie på Soulosofie.
IMG_1008
IMG_1007
Älskar för övrigt alla hennes skåp. 
IMG_1009
IMG_1011
Dessa lyktor, fast i brunt trä,  sålde Malin för ett par år sedan. Jag har ett par hemma. Minns att jag sa till Malin att hon borde ha svarta. Nu har Sofie ”tagit över” dom och gissa om jag blev glad när jag såg att hon beställt dom i svart!
IMG_1022
Den här typen av låtsasljus är väldigt poppis. 
IMG_1028
IMG_1055
IMG_1018
Givetvis var det utställare som var lite mer vågade när det kom till färg. 
IMG_1049
Vi mötte upp Mats & Carina på Calou som också var där som besökare och inte längre utställare. 
IMG_1045
145 pickadoller för en sketen liten bowl.
IMG_1058
Bästa Pressbyråpinglorna var på plats som vanligt. Inget Formex utan dom … ingen mässa utan dom över huvud taget!
IMG_1017
Alltså. En fråga. Det här är en vas. Är det bara jag som har snuskig fantasi? Ser ut som en massa konkelbär!
IMG_0953
Maria, som äger Reunion Home på Österlen ställde ut. Hon är en gammal Formex-räv men slutade också för några år sen.
IMG_0951
Hon är en fantastisk människa och är en viktig människa i mitt liv. 
IMG_0957
Kolla vad jag hittade hos henne!
IMG_0959
IMG_0963
En klänning … som man också kan ha som en kaftan.
IMG_0961
Jag beställde en i grönt och en i rosa. Ska visa sen när jag får dom och länka till Maria. 
IMG_0978
Blev så glad när jag såg dom här änglarna. Såg dom på Formex för flera år sedan och skulle köpa in, men nåt annat kom emellan. 
IMG_0977
IMG_0976
IMG_0974
Dom är fantastiska och den här gången ska jag köpa in ett gäng!
IMG_0965
Apropå få utställare. Man har byggt upp extra väggar i alla tre hallar och därmed gjort hallarna mycket mindre och på flera tomma monterplatser så kunde man hitta den här typen av hittepå. Eller en bänk. Eller ett gäng gröna växter. Det är verkligen oroväckande att en hel branschtradition av mässande håller på att gå åt pipan.
IMG_1015
Malin letade mattor till sina uppdrag på Mallorca. 
IMG_1021

IMG_0934
Själv var jag på jakt efter väskor till min webbshop. 
IMG_0935
IMG_0937
Kommer fylla på lagret med dessa mönstrade godingar. 
IMG_0972
Januari-Formex är ju en mässa där man säljer in vår och sommar så gissa om man längtar efter våren när man ser såna här fina vad-det-nu-är-för-blommor. 
IMG_0938
Tur att maken inte var med, han har dille på fåglar … som han tycker att jag ska ta in.
IMG_0939
Dessa tovade var superfina men nej, de blir för dyra. Tyvärr. 
IMG_0950
Åh, måste ju visa er. Maria på Reunion tyckte att mina fantastiska guldringar som Silver by Madeleine har gjort, var så fina när hon såg dom första gången … så när hon gifte sig nyligen lät hon Madeleine göra deras vigselringar. Madeleine bor dessutom på Österlen så det var ju praktiskt.

Jag ska tillbaka till Formex i morgon för idag måste jag packa ordrar. Har fått in en laddning hårpinnar och TanCan. HÄR hittar ni det.

Formex 2020

35
55

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.