Profhilo – 10-talets bästa uppfinning

Okej, jag behöver ju inte tala om för er vad jag tycker om fillers, botox och annat fix för fejset.

I våras provade jag för första gången Profhilo (Hyaluronsyra). Hade aldrig hört talas om det innan, men det har tydligen funnits i Sverige nåt år eller så. Dock inte skötts så bra av dåvarande distributionsföretag. Jag har nog kört det mesta som går att göra i ansiktet och det är mycket som är bra men kan lätt säga att Profhilo är det e n d a som har givit resultat på en gång. Jag är ingen vän av att vänta så jag gick upp i brygga när jag såg förändringen. Huden blev jättemycket mer mjukare och elastisk. Var tvungen att gå hem och googla lite mer om det efteråt.

Profhilo är ett vävnadsstärkande fillers som appliceras på fem muskelställen på varje ansiktshalva. Produkten flyter sedan ut under huden där hyaluronsyran drar till sig fukt och resultatet blir en jämnare och slätare hudstruktur där den stärker vävnaden på sikt.

Hyaluronsyran lägger sig i underhuden och flyter in precis i det yttersta fettlagret i huden och hyn plumpas ut inifrån”,

Den här metoden byter jag ut mot mina skinboostersbehandlingar. Dessa har jag gjort fyra gånger om året i några år men det här tänker jag göra två gånger om året. 

IMG_8382
Jag körde en vända i ansiktet i slutet av sommaren och senare under hösten var det dags igen, men då på annat område. Två behandlingar med några veckors mellanrum. Bahare jobbar på Irradiakliniken och är den som ansvarig över Profhilo där. 
IMG_8372
Den här gången bestämde vi att vi skulle jobba med min hals och då man går in på tio bestämda ställen så markerar Bahare punkterna innan hon sätter igång. 
IMG_8366
IMG_8364
IMG_8375
Det är ju en jäkla tur att man inte är spruträdd, hehe. Å andra sidan så känns det inte alls. 
IMG_8361
Efteråt är halsen som vanligt. Det tar ett par veckor innan men ser det slutliga resultatet men ganska omgående syns det. Huden blir mjukare. Det är den bästa fuktbomb jag någonsin provat.
IMG_8358
Förresten, titta noga på mitt ansikte, jag har inget filter på mina bilder så what you see is what you get. Profhilo tillsammans med Viktorias laserbehandlingar på mina solskador har givit resultat. Är inte riktigt färdig än men det är stor skillnad. Basen i min hudvård är SkinCeuticals hudvård. Visst, det kostar en slant men eftersom jag medvetet skiter i att underhålla resten av kroppen i form av typ träning och annat jag egentligen borde göra, så lägger jag hellre krutet i fejset! Det är bara maken som ser min skrynkliga kropp och han bryr sig inte om celluliter och vågskvalp!

Mitt stora problem under vinterhalvåret är att jag blir så grönjävligt torr i hyn så den här behandlingen i november var en perfekt start. Jag måste dock fortsätta att underhålla det.

Jaha, årets första hudvårdsinlägg … fler lär det bli. Tänk att man skulle passera medelåldern innan man fattade hur viktigt det är med att sköta sin hy. I helgen är det dags för Daisy Beauty Expo. G a l e t roligt då fredagen startar med föreläsningar och middag och på lördag är det mässa för ca 100 inbjudna journalister och influencers där vi får ta del av en himla massa nyheter som kommer landa på butikshyllorna.

 1. Stella skriver:

  Är det någon av Monas Kloka och underbara läsare som har gjort Myringoplastik och vill dela med sig av upplevelsen?
  Jag ska operera örat nästa vecka och är så
  J….. rädd:(
  Sorry Mona, hoppas det är ok att jag ställer frågan här❤️

  1. Klart det är okej! Jag lägger upp frågan som ett inlägg så hoppas vi att nån har erfarenhet.

   1. Stella skriver:

    Tack fina🙏🏼❤️

 2. Malin skriver:

  Underbart inlägg, mer sånt!
  Jag är 42 och solade tyvärr MYCKET i tonåren (och tjuvrökte några år) som jag nu självklart får betala priset för + dåliga gener, ser mer ut som att jag närmar mig pensionen 🙈
  Ögonlocken hänger snart över ögonen och rynkorna däromkring ska vi inte prata om, skrattar jag försvinner ögonen i rynkorna.
  Du som testat lite, vad kan du rekommendera för att jag inte ska bli ihjälskrämd varje gång jag ser en spegel?!

  1. HAHAHAHA, förlåt men jag skrattade så makaronerna flög ur munnen på mig när jag läste ”…skrattar jag försvinner ögonen i rynkorna.”!
   Grejen är den att jag har solat sönder mitt ansikte (och mina armar) så jag har haft extrema fläckar (fortfarande kvar på armarna) men som jag nu har lasrat och microneedlat bort. Har lite, lite kvar men är galet glad över att skiten är väck. Jag såg smutsig ut. Men, om jag vore du skulle jag, ALLA DAGAR I VECKAN, börja med SkinCeuticals. Köp Discoloration defense serum. Den hjälper otroligt mycket. https://skincity.se/sv/discoloration-defense-serum Den kostar en tusenlapp men jag LOVAR att det är värt det. Börjar man med dessa produkter så går det inte att sluta. Dyrt som sagt men drygt ….
   Det finns en annan serum-produkt i den serien som också är ett must have: H.A Intensifier. Jag har inte träffat en enda människa som inte säger att den är helt överlägsen! https://skincity.se/sv/ha-intensifier-corrective-serum

   Om du nu skulle köpa det här så måste du lova att återkoppla till mig!

 3. Anne R skriver:

  Jag struntar i din hals.
  Men locken!
  För sjutton gubbar. Ge mig inlägg om locken!

   1. Anne R skriver:

    Du söp senast, så shut up.

    ÖGONLOCK.
    Förstås.

    Operera eller lasra. Det är frågan. Har 8000 kr på Lock-kontot nu.

    1. Hahaha!
     Jag har inte ens börjat spara till mina lock men helt ärligt så tror jag att det krävs en operation. Min hud är överjävlig: växer, eller vad den nu gör, h e l a tiden. Min hals är på väg tillbaka. När jag op:ade ögonlocken för 15 år sen så sa kirurgen redan då att jag skulle behöva göra det igen eftersom jag ”har den typen av hud”. Jättekul. Not.

     1. Anne R skriver:

      Har u.
      Får äta havregrynsgröt ett tag till då.

      1. Herregud Anne, jag roade mig med att söka ditt namn bland kommentarerna … vet du när du kommenterade här första gången?

       … ÅTTA ÅR sen! Har vi träffats? Om inte så måste vi det. Över en tallrik gröt. Eller nä förresten, skitäckligt. Du äter gröt och jag äter en macka. Bra, tack, då var det bestämt!

       1. Anne R skriver:

        Jag säger ju att jag har varit med sen barna Hedenös. Ganska övertygad om att jag följde i flera år innan jag kommenterade. Trodde inte det var så länge som åtta år sedan jag kommenterade första gången dock.Hur såg bloggen ut för åtta år sedan? Det första jag minns är en blogg hos blogspot med grå bakgrund och ögon som header. Hemliga nissa bloggade. Du hade nåt inlägg om nån bajsattack däromkring. Eller hade jag följt dig ett tag redan då? Minns ej.
        Har jag varit dum nån gång? Måste veta det först innan jag vågar överväga ett möte. Jag har nog varit dum nån gång. Var lite irro på dig (typ hela internet) ett tag. Mest för att jag var missnöjd med mitt eget liv tror jag.
        Om du drar till Gävle nån mer gånger så säg till. Du kan åka kustvägen dit eller tillbaka så kan du stanna till här. Eller med lite tur är jag i Gävle. Eller Uppsala. Det är min närmsta stad. Stockholm är inte jättelångt bort men det är förbannat långt hem därifrån.

        1. Hahaha, du har lämnat 288 kommentarer så orka gå igenom dom. Du har SÄKERT varit JÄTTEdum but you still love me, hehe! Men allvarligt, den grå tiden med ögonen var det jag hade från början så ja, du måste ha hängt med om inte från dag ett så jävligt nära i alla fall! Vet du, i helgen berättade talibanen att hon vill sluta och tävla i dans så jag kommer ju inte resa runt som lagledare längre, vilket betyder att Gävle inte är so much on my bucketlist. Vi får dejta i Uppsala när/om du åker dit. Vore kul som fan.

         1. Tove skriver:

          Ska hon sluta dansa? Vilken omställning för er i familjen. Tråkigt, förstås, men det är ju i den åldern väldigt många tenderar att sluta, vare sig det är musik eller idrott..

          Jag har nog för övrigt också varit med från dag ett. Något som förgyller min vardag varje dag!❤️

         1. Anne R skriver:

          288!
          Det låter ju jättemycket.
          Men på 8 år blir det bara 3 per månad.
          Vi får sy ihop nåt.
          Ska göra en fältstudie under nästa kurs (läser ju till Socionom). Får jag med mig nån som vill göra den på nån förening i STHLM så är det ju klirrat.
          Hoppar gärna gröten då dock. En sån där avocadogrunka på Wilmer däremot. Och ett perfekt kokt ägg.

          1. Well, ägget lär du få se dig i månen efter, haha!

           1. Anne R skriver:

            Du får väl koka det!

  1. Maja S skriver:

   Anne R

   Har du visat upp ögonlocken på ögonkliniken?
   Sök via din VC eller skriv en egenvårdsremiss.
   Det gjorde jag 🙂
   Kalaset kostade bara 300:-

   1. Anne R skriver:

    Ja det har jag. Tyvärr skymmer de inte synen. Ännu. Eller så är Uppsala jäkligt snåla.

 4. annika skriver:

  För mig är de inte prio-inlägg att läsa…Kan vara som med Yoga – har inte riktigt tålamodet – antagligen skulle det vara jättebra för mig….🙃

 5. Biggan skriver:

  Du är skitsnygg men blir som vanligt kräkfärdig av sprutorna. Undrar vad det beror på den där överjäfliga spruträdslan. Har aldrig råkat ut för något taskigt och är inte smärträdd det minsta. Så jag smörjer mig galen istället och inte fan hjälper det. Ser ut som ett russin i fejan.. Jaja russin är ju också gott. ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..