ANNONS

Bästa helgen på väldigt länge

/

Jag har två bästa kompisar. ”Bästisar” låter ju som om man är 6 år men två som är min ”bästa kompis”, om man nu använder det uttrycket. 

IMG_3268
Den ena är Wilmer-Malin, som jag har känt i 25 år. 
IMG_0262
… och den andre är Wendy, som jag har känt i … 23 år … tror jag.
IMG_5927
Båda två är extremt olika men ändå lika. Svårt att förklara. Malin träffar jag i stort sett varje dag men Wendy bor på en ö ute i skärgården. Hon kommer från Las Vegas så när hon och hennes make bestämde sig för att bosätta sig här permanent så lutade jag mig tillbaka, poppade lite popcorn och väntade på att hon skulle ringa efter en taxi till Arlanda. Här pratar vi en kvinna som är extremt intresserad av make up, som älskar höga klackar, leomönster och gärna nån boa då och då. Från Las Vegas som sagt. Men, det visade sig att hon kommit till sitt paradis, som hon uttryckte det. De äger mycket mark och plötsligt kunde hon både såga ner träd och köra båt som en tok. Så här 15 år senare är hon helt acklimatiserad och mina popcorn är kallna. Vi ses inte ofta fysiskt men pratar och messar desto mer. Då och då bokar vi in oss på ett hotell och umgås i 24 timmar. 
IMG_0329
 I fredags var det dags. 
IMG_0331
Jag och min supersnygga nya skjorta väntade in Wendy på Wilmer Kaffebar och vi startade vårt dygn med lunch där. 
IMG_5784
Sen tog vi min skitiga bil … som ska tvättas idag … ut till Hotel Stallmästaregården. 
IMG_0333
IMG_0334
Själva hotelldelen är bara 20 år gammal men resten av byggnaden är från 1600-talet. Vid mitt första giftermål hade jag vår bröllopsmiddag där men det var för 30 år sedan och jefligt glömt. Har inte varit där sedan dess men vet att maten genom åren alltid har varit bra. Idag ingår hotellet i Nobiskoncernen (Bl a Operakällaren, Miss Clara, Hotel J och nya Blique Hotel) och är ett så kallat Boutique-hotell.

Vi brukar dela upp det så att jag fixar hotell och Wendy fixar middagen. Att ta in på hotell i sin egen hemstad, staycations, under lågsäsong kan verkligen rekommenderas. 

IMG_0339
Det är svårt att visa här men vårt rum var en juniorsvit med sovrum och toalett en trappa upp.
IMG_0340
På nedervåningen fanns vardagsrummet …
IMG_0341
IMG_0440
…. och badrum.

Vi hade som sagt mycket att ta igen så vi korkade upp våra två medhavda flaskor med bubbel. 

IMG_0344
Jag är hyfsat ovan vid alkohol … eller rättare sagt; är inte jätteförtjust i det. Något glas ibland kan vara gott men sen räcker det. Om inte annat för att jag är extremt lättpåverkad.
IMG_0338
IMG_5799
IMG_5790
Vi hejdade oss en smula och gick ner till restaurangen för att äta middag. De hade en fantastisk vinbar och miljön är otroligt fin. Hotellet ligger precis intill Brunnsviken och ett stenkast därifrån bor vår kronprinsessa. 
IMG_5788
IMG_0387
IMG_0399
Beställde in en SJUKT god svampstuvning till förrätt, som vi delade på. 
IMG_0401
Jag har två favoriträtter när jag är ute: dillstuvad potatis med lax, eller potatismos med … nåt. 
IMG_5818
Wendy beställde en Biff Rydberg. Trodde a l d r i g att hon skulle få i sig den, men hon påstod att det var den i särklass godaste Biff Rydberg hon någonsin ätit … så det blev soprent på tallriken!
IMG_0390
IMG_0358
Well, det syns ju vem som har en saggig iPhone och vem som har en ny! Maten var fantastiskt god, kan varmt rekommendera restaurangen. Man behöver ju inte sova för att äta där.

Båda var på topphumör och det råder aldrig nån tystnad när vi kör igång. Ni som följer mig på Instagram såg ju vad vi pysslade med halva kvällen!

IMG_0413
Efter maten gick vi tillbaka till rummet. Wendy är totalt insnöad på nåt som heter Snapchat. Jag har väldigt lite erfarenhet av det, för mig räcker det med att hålla igång bloggen och köra konstgjord andning på Instagram. Vet att talibanen och alla hennes kompisar snapchattar. Och så femtiofyraåriga Wendy från Las Vegas. 
IMG_0410
Måste dock erkänna att efter två flaskor bubbel så var inte jag sen att hänga på. Fy FARAO så jäkla kul vi hade. Jag som är norra Europas tråkigaste och tröttaste människa höll igång till 02.00. Vi passade även på att ringa hennes pappa och bror i USA och fåna oss. 
59976099199__B602887E-8296-466D-9F2F-D07BEDAE2A05
Vaknade framåt nio och drog ned för att äta frukost. 
IMG_0446
IMG_0448
IMG_0450
Sjukt goda champinjoner och äggröra. Ett minus för att de inte hade det godaste jag vet på hotellfrukostar: vita bönor!

Några timmar senare checkade vi ut. Det här kommer vi göra i höst igen och då ska vi testa Hotel J. Där har jag bara ätit väldigt god mat men vet att det också är ett superfint hotell. Jag kan varmt rekommendera er att göra en sån här sak. Med partnern, avkomman eller med en vän. SÅ himla givande.

Jag bad talibanen om hjälp att sätta ihop alla snapchatstories vi gjorde och ja, ibland måste man få släppa sargen en smula och fåna sig. Vi båda behövde den urladdningen.

9
76

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00