ANNONS

Årets sämsta och bästa

/

10-talet är till ända men om jag ska summera det så kommer det ta femtioelva inlägg innan jag är klar. Nöjer mig därför med att recensera 2019.

 1. Årets bästa inköp: För 20-25 år sedan köpte jag marknadens första skaftdammsugare. Electrolux. Efter ett tag tyckte jag att den sög asdåligt och under många år var jag galet anti såna men det här med att släpa upp vår tunga industridammsugare från källaren jämt och ständigt fick mig att nyligen gå på’t igen och köpa mig en ny. Tänkte att den typen av dammsugare ändå måste ha utvecklats genom åren. Frågade er läsare om råd av märke och till slut hittade jag den bästa ever.
  Skärmavbild 2019-12-29 kl. 11.49.38
  Sen att det är universums fulaste med icke matchande färger, försöker jag inte att tänka på. Dyson – suger sjukt bra!
 2. Årets Chock: När jag i mars klev in i rättssalen och såg min exmans förvandling från att ha varit en snygg man till att ha åldrats 30 år och se ut som en gammal gubbe. Karma is a bitch
 3. Årets Bästa Känsla: När jag sitter i rättssalen och tillsammans med alla åhörare konstaterar att min exman gör bort sig fundamentalt vid flera tillfällen under förhör av min advokat. Bring it on baby …
 4. Årets Glädje: Att tillsammans med Synoptik-Optiker utan gränser få åka till Bolivia och hjälpa fattiga med glasögon.
 5. Årets Förlust: Sara Danius – no words needed
 6. Årets Vänskap: Var är oddsen för att man blir kompis med sin advokat? David Massi, bästa brottmålsadvokaten … som jag blev rekommenderad genom hans syster Elisabeth Massi Fritz. Hans humor är lika skruvad som min. I love him.
 7. Årets Tacksamhet: När mina bloggläsare tillsammans med Cissi Wallins följare på mindre än ett dygn samlade in hela det skadestånd som tingsrätten dömde mig att betala till min exmake …. men då vi har överklagat domen ligger pengarna frysta.
 8. Årets Minnesförlust: När jag den 1 april sitter på Espresso House i Bromma Blocks och kl 11.00 får min dom i förtalsmålet men inte har något minne de följande två timmarna och ”vaknar till” först på Arlanda strax innan planet till Bolivia ska gå och min advokat David Massi ringer mig och säger att jag”måste lägga ut ett inlägg om domen” innan jag lyfter eftersom media fått nys om det hela. Vår planering om att jag skulle vänta tills efter Bolivia-resan, då den i sig skulle ta mycket kraft, föll om intet. Satt i flygstolen och drog iväg ett ”by the way idag blev jag dömd för grovt förtal”-inlägg 30 sekunder innan planet lyfte och gav därmed mina läsare årets chock eftersom jag inte nämnt ett jota om vad som varit i görningen det senaste 1,5-2 åren.
 9. Årets Beslut: Vi sålde vårt hus för 1,5 år sedan och planen var att omgående köpa ett mindre i samma område. Hittade inget vi ville ha och hyr ett hus i närheten av vårt gamla för 26.000 pickadoller i kallhyra varje månad. 🙈Skulle bo där en kvart fjorton dar, typ, men inser efter ett par månader att vi trivs svinbra. Stressad som attan över att vi ska behöva flytta så småningom (huset är inte till salu, tyvärr) men bestämde mig under det här året att: om vi inte hittar något vi vill ha, så hyr vi nåt annat. Jag är chill vid tanken trots att jag är en sån som egentligen mår dåligt över att inte äga mitt boende. Ser det som en rolig erfarenhet att flytta runt tills vi hittar rätt.
 10. Årets Stolthet: Att talibanen gick ut högstadiet med grymma betyg och att hon gör ännu bättre ifrån sig på gymnasiet och dessutom trivs sjukt bra.
 11. Årets Stolthet 2: Att 28-åringen gör kometkarriär på det företag hon jobbar på. Jag har haft förmånen att från säkra källor höra att hon är extremt omtyckt och respekterad av alla chefer och jobbarkompisar.
 12. Årets Nederlag: Jag blev inte sugen på att börja träna … i år heller!
 13. Årets Insikt: Jag är faktiskt en ganska bra människa och det ä r okej att man inte är perfekt.
 14. Årets Vänskap: Känslan att jag och Magdalena har kommit tillbaka till där vi var innan en tredje part förstörde vår vänskap för några år sedan. Ärlighet varar alltid längst. Jag är i övrigt oerhört tacksam för mina vänner och de betyder allt för mig. Uppställningen och kärleken i samband med min rättegång fick mig verkligen att förstå värdet i att ha fina vänner.
 15. Årets Dilemma: Har under hela det här året funderat på bloggens fortsatta existens. För ett år sedan hade jag bestämt mig för att 2019 skulle bli mitt sista bloggår, efter 13 år. Det senaste halvåret har jag funderat fram och tillbaka och kan inte bestämma mig. Kan kanske bero på att de senaste månaderna har bloggen givit mig mer glädje än sorg, och det sporrar mig. Mina long time läsare betyder väldigt, väldigt mycket för mig, även om jag är en sopa på att säga det. Många har följt mig sedan start och jag har fått flera nära vänner genom bloggen. Det jag nu har bestämt är att jag tar ett kvartal i taget.
 16. Årets Misslyckande: Lovade mig själv för ett år sedan att bygga upp min självkänsla och mitt självförtroende. Jag tar ju e x t r e m t illa vid mig när troll är i farten. Avskyr på riktigt människor med taskiga agendor. Skit kan man prata men då ska man a) kunna säga samma sak face to face och stå för det b) ha 100% på fötterna om man ska sprida dynga. Jag är långt ifrån felfri men jag är snäll som fan, ställer upp på sekunden om nån behöver hjälp och jag vill verkligen inte någon illa. Gör jag fel så blir jag glad om jag får veta det så att jag kan göra om och göra rätt. Det har väl inte gått jättebra med att bygga upp den här självkänslan eftersom jag fortfarande blir superledsen när någon skriver skit om mig som inte är sant, eller som är taget ur ett sammanhang. Jag måste jobba vidare med det här känner jag.
 17. Årets Dåliga Samvete: Pga rättegången och allt runt omkring den så har jag inte kunnat ge 100% av mig själv till mina vänner, eller funnits där i alla lägen. D e t känns skit men jag ska gottgöra det under kommande år.
 18. Årets Upplevelse: När 28-åringen utmanade mig, som inte är så förtjust i grönsaker, att under en hel månad bara äta vegetariskt. Jag kom, jag såg, jag segrade, även om jag kräktes två gånger av maten den månaden. Fick lite nya insikter och nya favoritmaträtter.
 19. Årets Kunskap: Det här med att jag snöar in mig mer och mer i hudvård och tack vare Kicki på Daisy Beauty har förmånen att få lära mig så galet mycket …
 20. Årets Jag-Skiter-I-Vad-Andra-Tycker: Jag är ytlig som f-n. Kommer aldrig att sluta med botox, fillers och annat som gör mig och min hud glad. Har dock det jobbigaste kvar: bröstförminskning och det har blivit fördröjt av att jag var tvungen att fixa mina tänder. Målet är dock att få brösten ”lösta” under det kommande året. Sjukt trött på att dom är i vägen och att jag alltid måste köpa stora kläder.
 21. Årets Nytändning: När jag var på pressresa i Paris med Daisy Beauty i våras och kunde konstatera att staden är fantastiskt, vilket jag inte tyckt vid mitt första besök typ 10 år tidigare. Vill verkligen tillbaka.
 22. Årets Misstag: När jag missbedömde en människa som jag trodde var genuin.
 23. Årets Fuckfaces: Fruar som stannar kvar hos sina pedofilmän.
 24. Årets In-Your-Face: Att se chocken i min exmakes ansikte när han klev in i tingsrättens lokaler och fick syn på alla vänner som var med för min skull. Flera av våra gemensamma när vi var gifta. Efter 12 år tillsammans kan jag läsa honom utan och innan och d e t hade han inte räknat med.
 25. Årets Stora TACK: Vill jag ge alla er läsare. SOM ni har varit mitt stöd under årets första kvartal … inför den stundande rättegången i mars. Ni hade ingen aning om vare sig den eller att ni gav mig styrka genom bara att finnas bland kommentarerna. Det är inte alltid ni håller med mig men jag älskar er för att ni respekterar att vi har olika åsikter utan att gå till attack. Jag älskar att ni läsare ofta är roligare än vad jag är och det är så sjukt kul att läsa era kommentarer när ni drar igång. Jag är så klart medveten om att det hänger en handfull ganska elaka människor här inne också. Som letar efter grejer ni kan störa er på. Det gör inget, jag önskar er allt gott också.

Om någon undrar varför jag inte skriver om nåt om maken så ville jag göra det. Han har lyckats med något i år som jag aldrig trodde han skulle greja, men han vill inte att jag pratar om honom när det kommer till ”seriösa” saker. ”Du får hålla dig till mina tillkortakommanden i bloggen i stället!”

Gott Nytt År på er kära läsare!❤️

75
256

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00