ANNONS

När en fredag blev så mycket roligare än årets andra fredagar

/

Igår morse kom Wilmer-Malin och Tattoo-Nettan och hämtade mig för vidare färd mot Gävle. Malin hade ropat in en soffa på en auktionsfirma. Jag får en del frågor om just Wilmer Kaffebar så jag förklarar igen: Malin ska öppna ytterligare ett kafé så gamla Wilmer är kvar som vanligt medan vi nu försöker få W2, som jag kallar det nya stället, färdig inför invigningen om en dryg vecka.

IMG_0047
Vi stannade till i Uppsala och fikade på Wilmas. Det ägs av en gammal kompis till Malin och dom öppnade för en vecka sedan. Sen vidare till auktionsfirman i Gävle. 
IMG_0051
Den här soffan, för 300 pickadoller, kommer bli perfekt!
IMG_0053
Det fanns hur mycket fina saker som helst, men dessvärre var det saker som redan sålts på auktionen.
IMG_0052
Det här skåpet gick för 1200 kr. Hade det varit till salu hade jag LÄTT köpt det och målat om det. Blev tokkär i det. Måste försöka hitta ett likadant!
IMG_0054
Malin surrade fast soffan med att göra knyta rosetter. Jag och Nettan var högst tveksamma till att det skulle hålla men Malin är halvjugge och har den sköna södra-europa-inställningen: ”äh, det blir skitbra!”
IMG_0055
Jag har ju bara varit i Gävle på talibanens danstävlingar och därför inte sett mig omkring särskilt mycket.
IMG_0059
Måste dock säga att det är fantastiskt fint. 
IMG_0068
Gävlebocken står fortfarande orörd, vilket var kul att se. 
Skärmavbild 2019-12-28 kl. 08.56.13
Vi körde in till stan och Malin skulle fickparkera släpet. Gick inte jättebra och hon och Nettan fick för sig att de skulle l y f t a in släpet närmare trottoaren. Tror inte jag har skrattat så mycket på år och dar. Jefla dårar.

Vi fick tips om en lunchrestaurang, Sarahs, tror jag det hette, men det var stängt.

IMG_0069
Hamnade rakt över gatan på nåt asiatiskt ställe. 
IMG_0071
Nackdelar med buffé är risken för andras hår i maten.
IMG_0073
Borde ha tänkt på det innan!
IMG_0075
Nästan vägg i vägg med det haket låg ett kondis som nån följare på Instagram tipsade om. Årets Café dessutom. 
IMG_0076
I skylten hade dom ett fantastisk pepparkakshus!
IMG_0077
Men alltså, det här med semlor innan året är slut …?

Mysig interiör men vi blev superbesvikna på bakverken. Jag åt en saffransbulle med alla E-ingredienser som finns att uppnå. Nettan åt årets torraste mazarin, Malin fick en översockrad kaka. Jag är bortskämd med att Malin och hennes personal bakar allt med ”riktiga” ingredienser såsom riktigt smör etc. Himla stor skillnad. Min cappuccino smakade skit och vid det här laget har jag lärt mig alla anledningar till varför det kan göra det: just det här kaffet smakade dåligt för att maskinen inte varit ordentligt rengjord. Men som sagt, interiören var jättefin och välkomnande. 

IMG_0079
Det här med att inte köpa en presenning och att inte surra fast soffan ordentligt straffade sig på hemvägen. Den välte så klart så vi fick stanna och fixa till den.
IMG_0084
Järnet hem, hann inte duscha innan jag skulle iväg på tjejmiddag hos min f d granne Maria. Sladdade förbi Statoil och tog en kaffe eftersom Maria är bra på mycket men kaffe och matlagning är inte hennes främsta gren…
IMG_0087
Vi var tio kärringar, vilket upptäcktes när vi skulle sätta oss och det var dukat för nio!
IMG_0089
Vi är alla dansmammor men jag kände bara värdinnan och Pernilla.
IMG_0092
Resten har jag sett på danstävlingar men inte pratat med tidigare. Snygg-Pernilla bor i Västerås så vi har bestämt att vi ska ta in på Steam Hotel i närtid och köra ett middagsrace där. 
IMG_0101
Där bor även Sara, helt galen. 
IMG_0088
Maria är som sagt bra på mycket men mat är i n t e hennes grej. Det blir alltid hämtmat när vi käkar hos henne. Hur bra som helst!
IMG_0100
Kan säga att gårdagen var en av det absolut roligaste dagarna under hela det här året. Helvitti som jag skrattade. 
IMG_0093
Som sagt, nästa gång intar vi Västerås och då kanske resten av de tjejer som inte kunde komma igår, kan komma.

Nu ska jag iväg in till Wilmer och hjälpa till med disken. Meningen var att jag och Malin skulle vara på nya Wilmer och måla färdigt men sjuk personal gjorde att planerna fick ändras.

10
79

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00