ANNONS

Det här när man skulle ha en ledig måndag

/

Börjar denna dag med att åka till mitt gamla hus här i hooden. Har ju en del nya läsare och måste förklara lite: vi sålde vårt megastora hus för 1,5 år sen och tanken var att vi skulle köpa ett mycket mindre och gärna i samma hoods. Samtidigt bestämde sig bankerna för att ändra amorteringskraven varför folk fick panik och inte ett enda jäkla hus fanns ute att köpa. D e n paniken. Vi hade tre veckor på oss att hitta en bostad innan vi skulle lämna över nycklarna till köparna. På håret hittade vi ett hus i närheten som vi kunde hyra. Vi skulle bo där i nåt halvår … tänkte vi. Men, vi trivs så jäkla bra så vi bor så länge det går. Tyvärr vill inte ägarna sälja, annars hade vi köpt det rakt av.

Nåväl, nya husägarna råkade mot alla odds bli våra vänner och vi hänger regelbundet. De är bortresa över jul och igår skulle en hantverkare komma. Jag skulle över och tillbringa en timme där så 08.00 infann jag mig.

Jäkla märklig känsla att sitta i det hus man bott i under 16 år … och inte känna ett skit.

7132773
7132777
Inte mer än att jag nog kanske saknar mitt enorma vardagsrum. Ibland. 
7132767
… och min matsal. Ibland. (Bilderna är från när vi bodde där.)
IMG_9810
Nåväl, när jag var klar där så brände jag in till Tandläkar-Tove för att fota av mina tänder. Ska ha en skena på nätterna resten av livet.

Järnet därifrån till en leverantör för ett snabb-besök. När det var avklarat åkte jag till Wilmer och åt en sen frukost.

Sen var det dags för incheckning av våra hemlösa på en hotell/vandrarhemsbåt.
Img 9902.jpg
Glad-Stina och båtägaren Agne gick igenom listan med gäster innan de dök upp. 
Kjelle delade ut nycklar till dom.
Stockholm är fantastiskt vackert.
Flisan och Kia. Också fantastiska!
I väntan på våra gäster. 
De fick börja julfirandet med fika.
Img 9919.jpg
Ett trettiotal pensionärer hade anmält sig för fyra dagars julfirande där.
Img 9924.jpg
Img 9916.jpg
Så galet trevliga människor.
Det känns så himla skönt att veta att vi kan göra det här för dom, tack vare hjälp från allmänheten i form av swish och månadsgivare. Jag noterade för övrigt en ny kvinna i samlingen. Det visade sig vara en äldre dam som blev hemlös nu i september. Det är f-n skandal att det ska behöva vara så här. Kunde inte fota så mycket mer då flera av de som kom inte vill synas i bild då deras anhöriga inte vet att de är hemlösa.

När incheckningen var klar åkte jag hem, fyllde bilen med sopor och ett stycke taliban. Åkte till återvinningen sen in till stan och hämta 28-åringen som var hos frisören. Vidare hem till en arbetskompis till henne för att lämna min sista flyttkartong med scrappingprylar. Hon har fått 15-16 fyllda lådor med alla mina verktyg, papper, och rubbet. Jag är ju sån att jag går all in när jag fastnar för något så man kan säga att hennes 6-åriga dotter är överlycklig.

Vidare till CityGross för att handla lite julbelysning för utomhusbruk. Medan talibanen pantade två sopsäckar med mina ColaZero-burkar och fick ihop 300 pickadoller. Plötsligt är det väldigt tyst med klagomålen om mitt drickaintag …

IMG_9882 2
Hem, fixa julbelysningen utomhus, slänga in en maskin tvätt. Slå in resten av julklapparna. Sätta mig vid datorn medan döttrarna rullar köttbullar och maken gör julskinka. Sen är det dags för den traditionsenliga uppesittarkvällen med Bingolotto. Enda gången på året jag spelar det.

”Spelar” förresten, spelar man verkligen? Det är ju ett lotteri.

Just det ja. Inte bli oroliga för att jag skriver att Anna och James är bortresta över julen. De har byggt en lägenhet i mitt gamla pysselrum och det är uthyrt till ett par som är hemma hela julen. Så inga tjuvar behöver göra sig något besvär …

Just det, måste visa er. Här nedan är bilder från mitt gamla pysselrum. 

7132793
Ena delen …
7132791
… andra delen. Älskade det rummet eftersom det hade en egen ingång. Anna och James var smarta, de byggde om det till en lägenhet med dusch och sovrum direkt utanför mitt pysselrum. Glömde att fota det men kolla hur själva gamla pysselrummet blev: 
IMG_9894
IMG_9893
Så SJUKT snyggt. Den gamla trappan rev dom och täppte igen . Missade att fota den hörnan för där står idag ett skrivbord. Sovrummet skymtar lite utanför till vänster och intill det byggde dom ett superfint badrum. (Ja, jag får lägga ut bilder!)

Ujuj, nu Bingolotto …

8
79

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00