ANNONS

När man blir jättefin

/

Mina tänder har varit ett problem i hela mitt liv och i synnerhet de senaste åren. Jag har bitit sönder dom. I samma sekund som all skit med min äldsta dotter exploderade för 5,5 år sedan bytte jag tandläkare på 0.2 sekunder. Samma fantastiska tandläkare jag haft sedan jag var strax över 20 år. Kunde helt enkelt inte gå kvar då jag introducerade denne för min exmake när vi blev tillsammans … och jag gissade att han och hans nuvarande fru, som också började gå där, inte hade några avsikter att sluta att gå dit. Risken att stöta på dom i väntrummet var inget jag tänkte utsätta mig för. Kunde lätt ha hänt tråkigheter då.

Hur som. För ungefär 10 år sen dök en ny kompis upp, Tove. Hon är tandläkare. När jag bryter med min bestämmer jag för att gå till henne under tiden jag letar efter en ny. Det visade sig dock att jag hamnat hos en extremt duktig tandläkare så jag stannar. Och är överlycklig.

Tove tar tag i mina tänder direkt. Mitt bett har förstört tänderna ordentligt. Jag får en tandställning, Invisalign (transparenta skenor) som jag har i omgångar under ett par års tid. Målet är att ”lyfta” käken. Det blir en förbättring men inte tillräckligt. I somras bestämmer vi  att hon ska … ähum .. vet inte vad det heter, men fixa till något på baksidan av tänderna och samtidigt sätta fasader på några av tänderna i överkäken. Fasader som gör tänderna längre. Såsom de skulle ha varit om det inte vore för att jag har tuggat ner dom. I samband med det får jag även en nattskena som jag måste ha resten av livet. Hokus pokus så kommer spänningshuvudvärken försvinna på kuppen.

IMG_9800
Igår var jag där och skulle äntligen få allt fixat. I normala fall hatar jag tandläkarbesök men har räknat dagar och timmar till det här besöket.
IMG_9802
Två timmar senare satt jag i bilen med nya gaddar. Galet bedövad så jag var tvungen att hålla upp läppen med fingret eftersom jag inte kunde lyfta på den, haha! Tänderna är långt ifrån Hollywood-perfekta men sjukt perfekta på mig. Lagom ljusa. Lagom snygga. Så jäkla glad över att jag inte längre behöver tänka på att jag gnisslar sönder dom.

Tove äger Nybrokliniken tillsammans med en kollega. Ligger på Nybrogatan på Östermalm. Kan v a r m t rekommendera henne om ni har problem. Och nä, jag inte inte sponsrad.

Nu ska jag le jämt.

14
119

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00