Fest på en söndag

Igår var jag på en överraskningsfest som vi höll för Cissi Wallin. Hon bor mitt inne i stan och en av hennes kompisar bor två trappor upp. Vi var ett 10-tal tjejer som satt tysta som möss när Lisa gick ner till Cissi och bad om akut hjälp med en text som hon ”hade deadline på”. 

79339922_466047170956739_5092922093033488384_n
Chocken när Cissi öppnar köksdörren var sjukt kul.
IMG_9633
Det är för övrigt himla kul med knytkalas eftersom alla har med sig helt olika saker och det blev en höjdare.
IMG_1459
IMG_1460
IMG_9666
Jag är som bekant inte mycket för alkohol, men det här var supergott. Nåt sorts bubbel.
IMG_9675
Lisas lägenhet var för övrigt bland det finaste jag har sett. Över 200 kvm med typ hundra meter i tak.
IMG_9636
Badrummet var to die for!
IMG_9637
IMG_9638
IMG_9639
Jag är ju en sucker för dörrar så duschdörren hade jag bara lust att lyfta av och ta hem! (Jag har så klart frågat om foto-lov!)
IMG_9656
Cissi, Lo och Jenny.
IMG_9674
Ulrika, Maria och Caroline
IMG_9663
Charlotta och Alexa
IMG_9664
Caroline, Lisa och Ulrika.
IMG_9676
Den här bönan har jag känt i några år nu och hon växer för varje gång. Vi har så sjukt kul när vi ses. Charlotta är en modejournalist och har varit chefredaktör för en himla massa tidningar genom åren. 
IMG_9669
Sorry för bildkvaliteten men jag glömde liksom bort att fota, det var så jäkla trevligt.

Cissi har överklagat sin dom. Hon blev ju fälld för grovt förtal mot Fredrik Virtanen då hon för två år sedan gick ut och berättade om en våldtäkt som skedde för flera år sedan men som blev nedlagd pga bristande bevis. Det här är så komplext: en våldtäkt sker sällan med åhörare så man blir ju mörkrädd när man betänker hur många ärenden som aldrig går vidare.

Min egen dom är också överklagad och vi har inte hört något från Hovrätten ännu. Med oss igår fanns en annan kvinna som i juli blev dömd för grovt förtal då hon i en hemlig fb-grupp anonymt gick ut och berättade om sin historia med en mycket välkänd man. Även hon har överklagat.

En sak som tvivlande folk måste förstå är att ingen normal människa går igenom en rättsprocess och den officiella lynchning som oftast sker med en påhittad historia. Det kan jag lova er.

 1. Lotta S skriver:

  Ja det är märkligt att någon tror att man skulle gå igenom något sådant för kul, hur är människor funtade som tror det. Det måste ske en ändring i dessa fall, hur skall man få ngn instängd som utövar grova brott och den som blivit utsatt inte för berätta vad som hänt. Är det inga kvinnor i rätten? Är det bara män som håller varandra om ryggen?

  1. Det var en kvinnlig nämndeman i mitt fall …och hon ville fälla mig, resten män varav en äldre som ville att jaga skulle ha ett lindrigare straff. Min advokat sa: ”det är oftast dom (kvinnor) som är värst”..

   1. Marie skriver:

    Undrar hur du vet att det var kvinnan som ville fälla då den informationen om vem som tkr vad bland deltagande nämndemän i en rättegång är konfidentiell?

     1. Marie skriver:

      Hmm, detta är som sagt konfidentiellt hur de röstar och skall ej vara till allmän info då ombudsmän pekas ut och kan få privata påföljder. Däremot skall röstningen redovisas hur de röstat men inte vem som röstat vad. Kan få katastrofala följder annars för nämndemän med hotbild osv från åtalade/fällda. Är som sagt nyfiken på hur du fått reda på det?

      1. Inser att jag sagt lite för mycket om något jag inte borde veta ..=/

 2. Nettan skriver:

  Vad fint av er att överraska Cissi! Vilka underbara vänner! Heja er alla som outar er (eller någon annans) förövare. Må vi aldrig skrämmas till tystnad igen!

 3. Anette skriver:

  Vad fint att ni gör något roligt och stöttande när en syster har gått igenom ett sånt jä****t rättsmål!

 4. Anna skriver:

  Så oerhört lyxigt de bor!

 5. Biggan skriver:

  Jag tycker så illa om alla dessa mål när kvinnan blir anmäld för förtal. Det gynnar ju den hemska tysnadskulturen och ökar stigmat kring övergrepp. Är man kvinna så ska man ta emot och hålla käft typ. Annars jäflar. Det måste till en lagändring i sådana här mål. Det är bra med samtyckeslagen. Men det behövs mer.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..