När maken vinner julklappar

Maken var på julfest i veckan och kom hem med en påse innehållande ett gäng vinster han vunnit i ett julklappslotteri. 

IMG_9517
Bland annat dessa dricksglas. Han var superglad. ”Kolla, dricksglas är ju alltid bra, de går åt!”

”Eh, glöm det!” sa neggofrun.

”Men va, varför då?”

IMG_9518
”Tror du på full allvar att jag tänker ha fula reklamglas och dricka ur, dessutom med en företagslogga jag aldrig hört talas om?!”

”Nähäpp.” sa maken och packade ner dom igen.

Alltså, jag har lärt mig att man ska vara tacksam men jag vill nog helst välja själv.

 1. Men Mona alltså! Nu var du nog lite för mycket neggo. Du kan väl glädjas (eller låtsas glädjas) med mannen, tycka det är jättekul att han vann. Å andra sidan är det inte helt fel att ta med dem till VDS… men ändå, alltså, typ…
  Du är inte klok, men på ett härligt klokt sätt.

  1. HAHA, men vad fasen, jag tokvägrar reklamglas. Han kan vara glad att han fick behålla resten av alla reklamgrejer han vann. Typ paraply, böcker, mobilhållare för bilen m.m!

 2. Anne R skriver:

  Ta med dem till Vid din sida?

  1. Japp! Till personalrummet. De gamla ska få nytt och fint, det är dom SÅ värda!

   1. Karin skriver:

    Men var glasen inte nya? Fräckt till julklappsbyte. Jag har lite svårt att förstå att allt måste vara nytt på boendet. Håller med om att de är värda det osv osv men allt är ju bara nytt en kort stund. Allt blir ju begagnat direkt. Är tanken att sakerna ska bytas ut kontinuerligt eller gäller det bara initialt?

    1. Jamen JUST DET! Tack, hade fasen glömt det, hahahaha!

     Vi vill köpa nytt med så mycket som möjligt. Jag fattar att det kanske är svårt att förstå men betänk att dessa människor inte har något hem. Flera har varit hemlösa i många, många år. Vi vill att det ska kännas som ett ”semihem” där de ska trivas. Absolut att de skulle uppskatta begagnat, men VI vill att de ska bli extra glada. De kommer tillbringa oerhört mycket tid där och därför kommer det bli en del slitage. Det är också en anledning till att vi vill ha nytt och fräscht från början. Man ska också veta att det är väldigt många företag som skänker oss saker. Pengarna på vårt konto ska främst gå till hyra av lokal, mat, medicin, SL-kort. Just mat kommer bli en extrem kostnad då vi har bestämt att all mat ska lagas från grunden och det ska vara nyttig och bra mat. Då vet vi att de åtminstone får e t t lagat mål mat om dagen. Utöver det så får dom fika.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..