ANNONS

När kärringen börjar bli för gammal

/

En av mina kompisar, Johanna, var inbjuden till Nyhetsmorgon på TV4 igår morse för att visa lite inspirerande juldukning. Hon är grym på matlagning, dukningar och kan trolla med små medel. 

IMG_9028
Hon bor i Skövde och eftersom hon alltid går 200% in när hon ska göra något, så körde hon upp sin bil tokfull med prylar i förra veckan. Med sig hade hon båda döttrarna, Lisa-Marie och Marilyn som hjälpte till att lasta av allt hos mig innan hon åkte hem.

I söndags kväll tog hon tåget hit och jag plockade upp henne vid stationen för att dra raka vägen till TV4-huset. Jag hade fyllt makens bil med alla hennes prylar och det var shitloads att lasta av. Nedan är bara en promille av alla grejer!

IMG_9358
IMG_9361
Klockan var närmare 20.00 och vi skulle vara i Nyhetsmorgons studio, samma som de kör kvällsnyheterna på. 
IMG_9356
Villkoret var att vi inte störde/var i vägen när 22-nyheterna skulle sändas. 
IMG_9362
Studion är mycket mindre i verkligheten än vad man tror. 
IMG_9364
Jag var ju med när Johanna dukade Halloween i oktober och redan då konstaterade vi att vi tänker lika och att vi båda är snabba och effektiva.
IMG_9371
Med det i ryggen drog vi igång och jobbade som gnuer.
IMG_9372
Vid 22.00 kom Anna Lindmarker in för att läsa nyheterna. Galet trevlig kvinna som vi pratade länge med efteråt. 
IMG_9404
Strax före 23.00 pallade vi inte längre. Det var så gott som klart och jag körde Johanna till hotellet.

05.00 ringde klockan igår morse. 05.45 påade Soraya och Jesper Nyhetsmorgon. Jag stod och gjorde mig i ordning när jag slängde en blick på tv:n där bordet vi dukade syntes. Och fick en chock. Tv visar inte alltid verkligheten. En normal dukning blir väldigt, VÄLDIGT, spartansk i tv. Vi var så trötta kvällen innan att vi inte kom ihåg det. Jag visste att Johanna hade ställt klockan på 06.00 så prick då messade jag henne och sa att vi måste fylla på med mer grejer. Hon skickade en lista på grejer och jag drog iväg till Martin & Servera som öppnar 06.00. Hittade en del grejer där men fick åka vidare till en stor ICA-butik som öppnar tidigt.

IMG_9386
Kastade mig i bilen och åkte in till tv-huset. 
IMG_9391
Där satt Johanna i sminket och blev fixad. 
IMG_9392
BC015E18-BFA7-4C86-860E-09E5687D791F
Sen var det bara att kuta in i studion och fixa bordet i varje reklampaus. 
IMG_9403
IMG_9407
Upp med fler tallrikar, mer dekorationer och till slut blev vi klara. 
IMG_3292

Johanna skulle vara med i två inslag men så hände en politisk grej som gjorde att första inslaget med henne ströks.

IMG_9426
Sen blev det äntligen dags. 
IMG_9400
… och då gick luften ur mig!
IMG_9438
IMG_9447
Sju minuter senare var allt över. Dukningen var perfekt, Johannas tips kalasbra och allt hade flutit på bra. Jag har aldrig träffat Jesper tidigare men han är precis lika trevlig off camera, som on. Soraya har jag däremot träffat flera gånger och hon är supertrevlig.

Vi packade ihop allt och jag körde Johanna till Centralstationen där vi tog en kaffe innan hon drog hem till Skövde.

Själv åkte jag hem och dog på soffan.

Men kul var det.

PS Ni kan läsa mer om Johannas tips och trix HÄR, såvida ni inte köper hennes kokbok, som innehåller sjukt god mat, blandat med bra tips och fina berättelser. Hon har en direktlänk på sin sida. Om inte annat så är boken en perfekt present till någon som tycker om mat!

2
55

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00