ANNONS

Att gå på lokal lokalt

/

För några dagar sedan fick jag ett sms från Hus-Anna (… som köpte vårt hus) som frågade om maken och jag ville hänga med på öl-provning som igår. Jag var stressad och drog iväg ett snabbt ”självklart” utan att tänka så mycket på vad det var hon egentligen frågade. Vi har inte hunnit ses på flera veckor så jag var mest intresserad av att just träffa henne … och James, hennes man. 

IMG_8748
Det visade sig att 250 meter från vårt hus så har en man och en kvinna startat ett ölbryggeri kombinerat med restaurang i deras villakällare. 
IMG_8754
De berättade att de tagit tjänstledigt från sina jobb och rest världen runt och på dennaa resa bestämde dom sig för att göra slag i saken med en dröm: att starta ett ölbryggeri och låta folk komma på ölprovning. 
IMG_8749
DärSjälva ”restaurangdelen”var ganska liten, ca 14 sittplatser.
IMG_8751
Vi började med en visning i själva bryggeriet i ett rum intill. 
IMG_8752
Där fick vi en fullständig genomgång om hur man tillverkar öl och hur man smaksätter dom. 
IMG_8753
IMG_8756
Anna och James hade med sig Kristian, en jobbarkompis till Anna. James är engelsman och extremt intresserad av öl och skulle gärna börja brygga själv. 
IMG_8755
Vi alla blev smått imponerade av ägarens hemmagjorda ölbar i from av ett kylskåp med tre öltappar med tre olika ölsorter. 
IMG_8763
Efter förevisningen så serverades en lättare måltid, som hustrun tillagat. Till den fick vi fyra olika sorters öl som var döpta efter olika områden här i hooden. 
IMG_8764
IMG_8766
Kvällen avslutades med en god efterrätt.

Vi hade sjukt jäkla kul och även fast jag egentligen inte alls gillar öl så kommer vi att återkomma. Älskar när folk förverkligar sina drömma och jag tycker om att stötta lokala näringsidkare.

Har nån av er slagit om rejält i livet och satsat på en long time dream?

17
109

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00