Att gå på lokal lokalt

För några dagar sedan fick jag ett sms från Hus-Anna (… som köpte vårt hus) som frågade om maken och jag ville hänga med på öl-provning som igår. Jag var stressad och drog iväg ett snabbt ”självklart” utan att tänka så mycket på vad det var hon egentligen frågade. Vi har inte hunnit ses på flera veckor så jag var mest intresserad av att just träffa henne … och James, hennes man. 

IMG_8748
Det visade sig att 250 meter från vårt hus så har en man och en kvinna startat ett ölbryggeri kombinerat med restaurang i deras villakällare. 
IMG_8754
De berättade att de tagit tjänstledigt från sina jobb och rest världen runt och på dennaa resa bestämde dom sig för att göra slag i saken med en dröm: att starta ett ölbryggeri och låta folk komma på ölprovning. 
IMG_8749
DärSjälva ”restaurangdelen”var ganska liten, ca 14 sittplatser.
IMG_8751
Vi började med en visning i själva bryggeriet i ett rum intill. 
IMG_8752
Där fick vi en fullständig genomgång om hur man tillverkar öl och hur man smaksätter dom. 
IMG_8753
IMG_8756
Anna och James hade med sig Kristian, en jobbarkompis till Anna. James är engelsman och extremt intresserad av öl och skulle gärna börja brygga själv. 
IMG_8755
Vi alla blev smått imponerade av ägarens hemmagjorda ölbar i from av ett kylskåp med tre öltappar med tre olika ölsorter. 
IMG_8763
Efter förevisningen så serverades en lättare måltid, som hustrun tillagat. Till den fick vi fyra olika sorters öl som var döpta efter olika områden här i hooden. 
IMG_8764
IMG_8766
Kvällen avslutades med en god efterrätt.

Vi hade sjukt jäkla kul och även fast jag egentligen inte alls gillar öl så kommer vi att återkomma. Älskar när folk förverkligar sina drömma och jag tycker om att stötta lokala näringsidkare.

Har nån av er slagit om rejält i livet och satsat på en long time dream?

 1. Ullis skriver:

  Efter 19 år på Ica Maxi, slutade jag där den 18 nov. SÅ skönt, och samtidigt SÅ läskigt! Har ju haft helt fantastiska kollegor, och en del kunder kommer man också att sakna. Nu jobbar jag istället åt sambon, sköter kontoret för hans företag. Samtidigt som jag har helgerna lediga för att kunna sköta min catering-firma, vilket har varit ett jäkla pusslande tidigare, med jobb varannan helg, och arbetstider som varierat från 6.45 till 23.05..
  Barnen är oxå ganska nöjda, tror jag, lite mer rutin i huset.

 2. Jag kunde också ha skrivit som Elinor men med skillnaden att jag bara bott här i 7 år. Men nästan varje år har jag åkt hit sedan 1966 och inte bara en gång per år utan oftast 2-4 ggr/år. Men så småningom blev jag pensionär och maken avled samtidigt så då blev det dags att flytta för gott.

 3. Elenor skriver:

  Jag visste inte att det var min livsdröm när jag flyttade från Sverige för 20 år sedan men hade jag vetat då vad jag vet i dag så hade jag flyttat för 40 år sedan. Nu bor jag på en liten ö ute vid Atlanten med härlig natur och underbara människor runt omkring. Man skulle kunna säga att jag förstår innebörden av ”meningen med livet”🤗

   1. Elenor skriver:

    Nordnorge 😊

 4. Anne R skriver:

  Jag började ju studera på högskolan vid 49 års ålder. Klar januari – 22. Det är en livsdröm jag tog tag i. Med tanke på lågkonjunkturen som är på väg lär jag få jobb eller kunna bli konsult när jag är färdig.

  1. Men, vad pluggar du till? Jävligt bra jobbat Anne.

   1. Anne R skriver:

    Socionom, inne på andra året nu. Förresten, vi hade en föreläsning, antar att ni känner till dem? nxtme?

 5. Har inte med saken att göra, men passar på att tacka för torrschampo x 2 som du skickade. Är mycket nöjd med Idun’s, det andra blev för grått i mitt hår. Ska även testa Idun’s schampo.

  1. Åh vad kul att du tyckte om det! Ska hälsa Idun-tjejerna det!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..