ANNONS

Bland en miljard locktänger

/

IMG_8171
I förra veckan var jag på en pressfrukost hos Spalt PR där de presenterade ett nytt värmeverktygsmärke för den svenska marknaden; Hot Tools. När jag fick inbjudan tänkte jag att ”eh, okej, det låter ju inte så upphetsande … Hot Tool…inte världens mest spännande namn direkt!” Liksom ännu ett märke på marknaden.

Men, så råkade jag googla lite och fick se utbudet. Bl a en ny och mer ergonomisk locktång. Noterade även att de tycks vara enormt stora i USA. Alltså kanske det inte var hästskit ändå. Tackade genast ja till frukosten. 

IMG_8186
Jamie och Brian från England är killarna som är Europa-ansvariga, om jag förstod det rätt. Brian, som i grunden är frisör, har jobbat i 17 år för GHD innan han gick över till Hot Tools, som för övrigt står för 95% av locktångsmarknaden i USA. Hyfsat imponerande måste jag säga. Det visade sig nämligen att det här märket är ett salongsmärke men som nu säljs till oss vanliga konsumenter.

Jamie är vald till Årets Frisör i England och har sedan länge varit HT’s ambassadör. 

IMG_8173
Den här plattången, Evolve, har utvecklats för att vara snäppet bättre än andra plattänger på marknaden. Skillnaden är flera: den är ergonomisk vilket gör att den minskar belastningen på axel, armbåge och handled den, den har extra långa värmeplattor och en bredare öppning vilket gör att du kan använda mer hår åt gången plus att den blir lättare att manövrera. Det möjliggör även snabbare styling på tjockare och längre hår. Den har 27 värmeinställningar och avancerad jonisk teknik … som ger mindre skador, slätare resultat och synligt mindre friss plus det bästa av allt: 3 meter sladd!

Älskar också att den har en automatisk avstängning efter 120 minuter. Det följer med en ”matta” som gör att man inte bränner underlaget. Tången är även formad så att man lätt kan göra lockar med den.

IMG_8207
Här visade Jamie ett knep man kan göra med plattången: tvinna håret och ”kläm” sedan bit för bit hela vägen ut till topparna. 
IMG_8176
Nästa grej var den här; Volumizer Dryer. En fön och borste i ett. Jag använder aldrig hårfön men det gick ett sus genom lokalen. Frisörer står ju ofta med en fön i ena handen och en borste i den andra. Det här är allt i ett och tydligen frisörers mest använda verktyg i England. För att vara så stor så blev jag förvånad över att den inte vägde så mycket. Klart intressant för de som fönar och/eller vill ha volym. Blev till och med själv sugen på att börja föna håret!
IMG_8175
Sist ut men det som var klart intressantast var den här skumma apparaten. En ergonomisk utvecklad locktång. När man lockar håret så är det ju ett jäkla helvete att få lockarna likadana på varje sida. Alltså att lockarna går åt samma håll. Det kan man med den här och eftersom den är ergonomiskt utformad så får man ingen belastning på axlarna, handlederna eller armbågarna.
IMG_8192
Man ställer även in gradantal efter hårets textur och hårtyp. Vi som har tunt hår ska aldrig gå över 200 grader för då kan det smälta. Det absolut fiffigaste med den är att den har en timer där man kan ställa in hur länga man ska ha håret snurrat runt stången. Den har även en ände som man kan hålla i utan att bränna ihjäl sig.
IMG_8571
Det som är a b s o l u t A och O när man använder värmeverktyg är att skydda håret. Jag ska villigt erkänna att jag är slarvig med det men efter att ha lyssnat på Jamie och Brian så kommer jag aldrig någonsin mer hoppa över det.
IMG_8574
I helgen var jag inne hos talibanen och bad henne hjälpa mig med att testa den klassiska locktången. Började med sprej …
IMG_8578
IMG_8589
Galet skönt att man kan hålla i änden utan att bränna ihjäl sig!
IMG_8581
Ställde in graderna på 180 och timern på 5 sekunder. Den ”burrar” till när det är klart. 
IMG_8591
Jag lockade sidorna och sen fick talibanen ta över i bak.
IMG_8593
Ska dock lära mig att göra själv för det är hundra gånger enklare när locktången är utformad så där som den här är. 
IMG_8603
Jag ville bara ha lite vågigt så jag borstade ur lockarna efteråt. Vi fick lära oss ytterligare ett knep. Jamie sa att det var mycket lättare om man sprejade i händerna och sedan mojsade in det i håret, än att spreja rakt på håret. Kan bekräfta att han hade 100% rätt! 
IMG_8177
Den här är LÄTT årets bästa nyhet när det kommer till hår och jag trodde att hela pressfrukosten skulle avslutas med att man satte mackan i halsen när de presenterade priserna, för sånt här brukar kosta men icke: kalasbra priser. Jag kan varmt rekommendera dom nu när jag själv har provat. Platttången är galet bra eftersom det som sagt är längre plattor och därmed får det plats mer hår.

Alla verktygen finns HÄR!

0
33

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00