Hej vardag i Stockholm

Som ni vet så tävlingsdansar talibanen och då krävs det naturligtvis att man tränar … och därmed gör det på en dansskola. I vårt fall Kindahls Dansskola, som ligger i Vällingby …. i västra Stockholm. Dit kommer man med tunnelbana.

Igår gick en av dansföräldrarna ut med det här i vår FB-grupp:

Vill bara kort informera om en allvarlig incident vid t-bana Johannelund i eftermiddag eftersom många av dansskolans elever rör sig där. Vid 17-tiden när Josefin var på väg till träningen, på väg ner från tunnelbanans tillfälliga trappor blev hon fasthållen av tre delvis maskerade killar i åldern 15-20 år. Lyckligtvis kunde hon slita sig loss o springa till dansskolan. Det var folk i rörelse omkring men ingen ingrep. Hon blev såklart chockad o berättade först hemma på kvällen vad som hänt. Händelsen är polisanmäld.

Det är alltså så här vi ska ha det? Kan SL höja säkerheten kanske? Kan fler poliser utbildas och hålla sig runt omkring kanske?

VAD ska vi göra åt det här? Det är ju inte direkt så att man vågar gå emellan nu för tiden … även om jag tror att jag personligen inte skulle ha vett nog att hålla mig ifrån en sån händelse rent fysiskt.

 1. Anna skriver:

  Hej Mona.
  jag vet precis vart du menar då jag bor i närheten.
  Johannelund är öde, ensam, mörk och omgärdad med Förbifart-bygget.
  Jag tycker själv det är otäckt där.
  Slutade träna på det som nu heter SATS base efter en händelse med ett våldtäcksförsök i närheten.
  Det är otäckt att gå förbi bygget, stora parkeringsplatsen och genom industriområdet. Det har hänt mycket skit där. Känns som att brottsligheten är större där än i andra industriområden.
  Samt att det ligger ett stort flyktinghotell mitt i. (mest att det är män i grupp som häckar utan mål och mening)
  Om jag skulle dit där dansskolan är så hade jag åkt till Vällingby, där finns det mycket trygghetsfolk, och tagit buss 179 några stationer till Vinsta Gård.
  Visst, du får gå över en stor korsning, men den är ljusreglerad och dansskolan ligger precis som första hus efter korsningen. Du ser huset från bussen.

  1. Mm, det är precis det vi har gått ut med i FB-gruppen.

 2. JH skriver:

  Jo det här är riktigt allvarligt i flera områden omkring. Sen finns det olika grader av det.
  Besökte just en person som är helt sönderslagen och huggen med kniv.
  De är i gäng, spelar in för att lägga ut filmen på internet. Här hjälper ingen uppfostran längre.

 3. Det är både sjukt och fel att det är så här. Nästan varje dag läser man om överfall, misshandel, våldtäkt m.m.

  Det finns ingen respekt för andra människor längre. Jag tror inte att det har att göra med brist på sysselsättning för ungdomarna kvällstid, det handlar om uppfostran, lära sig om mitt & ditt och att lära sig empati och respekt för andra.

  Vi tjejer/kvinnor är inte ”lovligt byte”. Men tyvärr har många killar/män en snedvriden kvinnosyn, det har inte enbart med annan kultur att göra. Vissa tror att det bara är att ta vad man vill ha. Och straffen i det här landet är för mesiga, offrets liv är ofta förstört medan förövaren kommer undan med en smäll på fingrarna typ.

 4. Elenor skriver:

  En stilla undran från en som lyckligtvis både bor både utanför Sveriges gränser och dessutom långt ute på en liten ö, kommer mer poliser att lösa hela problemet?

  1. Jag tror på 1) uppfostran och information 2) skolan som utbildar 3) poliser som rör sig mer bland människor, i synnerhet i segregerade områden (lokalpoliser vittnar om att om de får vara nära ungdomarna så blir det en annan sorts ”lojalitet” 4) Öppna fler ungdomsgårdar så att de har något att göra på kvällarna 4) lobba för mer föräldravandringar

   Många förskollärare vittnar om att de på ett mycket tidigt stadium kan avgöra om ett barn kommer bli ”problematiskt”. Sätt in större resurser redan då.

   D e t tror jag är min lösning. En del av den i alla fall.

   1. Elenor skriver:

    Ja det tror jag också, det är många saker som ska till för att det ska fungera. Som förälder måste det vara hemskt att behöva oroa sig att det ska hända nåt när barnen är ute 💖

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..