ANNONS

Cissi Wallin – gårdagens rättegång

/

Satt som åhörare på Cissis rättegång hela dagen igår. Genom min egen advokat, David Massi, så visste jag att hennes advokat, Percy Bratt, ska vara en av Sveriges mest slipade. Under första rättegångsdagen i torsdags så höll han ganska låg profil så jag har hela helgen sett fram emot hans slutplädering.

Dagen inleddes dock med flera vittnesförhör. Bl a en kvinna som var ansvarig för Aftonbladets utredning av Fredrik Virtanen. Samma utredning som nu så här efteråt plötsligt har försvunnit. Kvinnan ringde Cissi när det begav sig och sa något i stil med: ”Ja, du är inte ensam om dina upplevelser.” Nu minns hon inte riktigt. Fast hon, för några månader sedan i förhör erkänt att det var mycket möjligt att hon sagt så.

Åklagaren har under dessa två rättegångsdagar hetsat upp sig på att Cissi bland annat har skrivit om en då 16-årig flicka som sagt sig bli våldtagen av Fredrik till den grad att hon började blöda. Åklagaren ifrågasatte Cissi hårt den första rättegångsdagen om denna händelse och om hur hon visste att det var sant. ”Du kan ju fråga henne själv för hon ska vittna på måndag!” svarade Cissi.

Igår kom hon. Flögs in från Köpenhamn där hon bor idag. Hon satte sig i vittnesbåset och skulle berätta om händelsen när åklagaren avbröt och vände sig till chefrådmannen och sa att han inte tyckte att det var väsentligt att ”vittnet skulle gå in på detaljer”. Han fick igenom sin klagan och kvinnan kunde därmed inte berätta om våldtäkten.

När åklagaren ett par timmar senare kom med sin slutplädering så drar han upp det här och säger något i stil med att ”det är oerhört allvarligt att anklaga någon för att ha våldtagit en 16-åring så att hon blödde bla bla bla.” 

Jag, och de andra åhörarna gick fan i taket.

Den här rättegången har varit påfrestande även för mig. Svårt att förklara men i torsdags träffade jag en av Cissis vänner; Alexa, och det visade sig att hon dömdes i juli för grovt förtal av en filmregissör. Den domen är, liksom min, också överklagad. Alexa förstod exakt vad jag menade när jag förklarade mina känslor av att sitta där i rättssalen.

IMG_8415
Men. Styrkan i att få träffa en annan som är i samma situation, samt denna rättegång mot Cissi gör att jag känner att, vad som än händer med min överklagan så kommer det inte att knäcka mig. Tvärtom. Tänker aldrig att sluta att stå upp för min dotter och kan jag, Alexa och Cissi bringa mod för andra, så är det värt det. 
IMG_8695
Domen mot Cissi kommer den 9 december. Samma dag som min exman fyller år.

9
58

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00