När man gör sig själv skitglad

Av olika orsaker har jag varit lite hängbjörk i ett par månader och hösten gör ju inte en direkt gladare.

Jag är av den övertygelsen att allt som sker har en mening. Inget är av en slump. När jag fick en inbjudan att gå på ett konstvernissage i Jonsered i förra veckan fanns det ingen tvekan, trots att det handlade om att åka tåg till Göteborg, sova på hotell, vernissaga ett par timmar för att sen åka hem till Stockholm nästa dag. Anledningarna var två:

Vernissagen skulle hållas i One Cakes fabrikslokaler. OneCake ägs av Lizette och hennes son Sebastian. De har tagit fram världen godaste glutenfria tårtor. Jag har känt Lizette i flera år och hennes huvudsyssla är hennes jobb som stylist … medan Sebastian sköter OneCake.

IMG_7916
Konstnären då? Kattis Palmnäs (till vänster). Träffade henne på Johanna Toftbys senaste bokrelease och föll som en fura. Otroligt trevlig böna. Ödmjuk. Varm. Jag har sett hennes konst tidigare och när jag väl fattade att det var h o n som var konstnären bakom dom och att vi skulle träffas, blev jag jätteglad!
IMG_7940
IMG_7941
Att tacka ja till den här vernissagen var därför inte särskilt svårt. Även fast det var långt som attan hemifrån. 
IMG_8169

IMG_8168
Kattis målar allt från hittepå till kända människor. När jag skrev om henne på Instagram var det en läsare som undrade hur jag kunde låta bli att köpa tavlan med Henke Lundqvist, eftersom han är mitt frikort. Och att jag i så fall borde ha den i vårt sovrum. 
Skärmavbild 2019-11-18 kl. 15.58.39
Kan ju säga att det hade blivit lite jobbig stämning med maken i så fall!
IMG_7891
Jag skrev i ett tidigare inlägg att Kattis zebror tycks förfölja mig. Är NOLL intresserad av djurmotiv på tavlor, eller annat heller för den delen, men den kommer i min väg överallt. Googlade härom dagen, om nåt helt annat, och gissa vad som kom upp! Varje gång jag varit inne på Kattis hemsida (HÄR) och Instagram, så har ögonen fastnat på hennes zebratavlor.

Det är julafton om typ en kvart och igår flög f-n himself i mig. Jag bestämde att maken ska ge mig en zebratavla i julklapp. K a n hända att han inte vet något om det ännu … och det k a n hända att jag köpte den igår!

IMG_8167
”Jamen god jul kära hustru. Du är SÅ värd den!”

Är säker på att han kommer hålla med, hehe!

 1. Norpan skriver:

  Säg inget om tavlan, utan häng bara upp den.
  OM han uppmärksammar den, så svara lite nonchalant: -Den där är ju gammal, men jag dammade av den och tyckte den passade där😁.
  Sen kan du ju önska dig nåt annat i julklapp, två flugor i en kärleksfull smäll😉.

 2. Ulrika skriver:

  Var inne och tittade på hennes hemsidan efter ditt senaste inlägg där du nämnde henne (efter releasen kanske?). Fastnade så för just Zebra-tavlan. Igår gick jag in igen och såg att den var såld. Och blev lite besviken..

  Och i dag ser jag att du köpt den! Stort grattis! Den är verkligen super-fin!!

  Älskar den ena ugglan också! Men vill egentligen helst ha en tavla i liggande format. Tack för tipset iaf, älskar hennes tavlor!

 3. Tara skriver:

  Jag tittar sällan två gånger på tavlor, men de där! Tre gånger minst!

 4. Maria skriver:

  Zebratavlan är så fin. Annars gillar jag romantiskt typ fjärilar och änglar.

 5. Henke- tavlan ska ju hänga hos Doris!!
  Ni kanske kan ha delad vårdnad om den ? Tänker om hennes man skulle ogilla🤔 😉 att ha den i deras sovrum 😂.
  Vad säger du Doris, bästa kusinen?

  1. Doris skriver:

   Delad vårdnad it is! Jag är på, hur känner du Mona? 😂

   1. Jag först … för jag är fortfarande äldst.😂

    1. Nästa trip hit till vår stad måste vi ta ett glas bubbel, du Doris och jag.
     Då kan vi prata om tavlan 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..