ANNONS

När man gör sig själv skitglad

/

Av olika orsaker har jag varit lite hängbjörk i ett par månader och hösten gör ju inte en direkt gladare.

Jag är av den övertygelsen att allt som sker har en mening. Inget är av en slump. När jag fick en inbjudan att gå på ett konstvernissage i Jonsered i förra veckan fanns det ingen tvekan, trots att det handlade om att åka tåg till Göteborg, sova på hotell, vernissaga ett par timmar för att sen åka hem till Stockholm nästa dag. Anledningarna var två:

Vernissagen skulle hållas i One Cakes fabrikslokaler. OneCake ägs av Lizette och hennes son Sebastian. De har tagit fram världen godaste glutenfria tårtor. Jag har känt Lizette i flera år och hennes huvudsyssla är hennes jobb som stylist … medan Sebastian sköter OneCake.

IMG_7916
Konstnären då? Kattis Palmnäs (till vänster). Träffade henne på Johanna Toftbys senaste bokrelease och föll som en fura. Otroligt trevlig böna. Ödmjuk. Varm. Jag har sett hennes konst tidigare och när jag väl fattade att det var h o n som var konstnären bakom dom och att vi skulle träffas, blev jag jätteglad!
IMG_7940
IMG_7941
Att tacka ja till den här vernissagen var därför inte särskilt svårt. Även fast det var långt som attan hemifrån. 
IMG_8169

IMG_8168
Kattis målar allt från hittepå till kända människor. När jag skrev om henne på Instagram var det en läsare som undrade hur jag kunde låta bli att köpa tavlan med Henke Lundqvist, eftersom han är mitt frikort. Och att jag i så fall borde ha den i vårt sovrum. 
Skärmavbild 2019-11-18 kl. 15.58.39
Kan ju säga att det hade blivit lite jobbig stämning med maken i så fall!
IMG_7891
Jag skrev i ett tidigare inlägg att Kattis zebror tycks förfölja mig. Är NOLL intresserad av djurmotiv på tavlor, eller annat heller för den delen, men den kommer i min väg överallt. Googlade härom dagen, om nåt helt annat, och gissa vad som kom upp! Varje gång jag varit inne på Kattis hemsida (HÄR) och Instagram, så har ögonen fastnat på hennes zebratavlor.

Det är julafton om typ en kvart och igår flög f-n himself i mig. Jag bestämde att maken ska ge mig en zebratavla i julklapp. K a n hända att han inte vet något om det ännu … och det k a n hända att jag köpte den igår!

IMG_8167
”Jamen god jul kära hustru. Du är SÅ värd den!”

Är säker på att han kommer hålla med, hehe!

16
118

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00