Nu ska vi prata bra grejer

Hörni, hur många av er använder hörlurar?

Skärmavbild 2019-11-12 kl. 11.20.27
Jag gör det men jag har ett jätteproblem. Kan inte använda den här typen av ploppar. De ramlar ur öronen. Galet irriterande. Galet surt eftersom dessa är supersnygga!

Jag måste använda antingen stora lurar eller så kallade in ears. Stor lurar går bort eftersom det är svårt att sova med dom, hehe! Sen har jag ett annat lyxproblem: jag vill ha brusreducerande hörlurar. Alltså såna som tar bort ”överskottsljud”. Det är en fantastisk känsla att bara höra det som kommer ur lurarna och inget störande runtomkring.

Problemet är att ska man ha bra lurar så kostar det en slant. Jag använder hörlurar varje kväll eftersom jag avslutar mina dagar med att kolla på serier på min iPad i sängen. Till den har jag ett par Bose-hörlurar. Svinbra men så sjukt jäkla dyra. De ligger alltid på nattduksbordet.

Jag behövde ett nytt par för vardagsanvändande men kände att jag inte hade lust att lägga 3-4.000 kr igen på ett par, men samtidigt ville jag ha bra kvalitet. Googlade och hittade ett märke jag kände igen: Urbanista. Läste lite recensioner och fastnade direkt.

Men. Jag lever även med ett annat klart störande problem. Maken jobbar extremt mycket och när han ska slappna av och rensa hjärnan så spelar han på mobilen. Nåt pang-pang-spel som låter så mycket att hela huset hoppar. Jag blir fullständigt galen när han sätter igång. ”HERRGUD, KAN DU SÄNKA JAG HÖR FAN INTE TEVEN!” … är en vanlig mening här hemma. Varje dag. I synnerhet när han och talibanen spelar med varandra, med varsin mobiltelefon, mot fienden. GISSA om jag blev glad när jag såg att Urbanista hade ett par hörlurar med bluetooth!

IMG_7279
I veckan kom dom. 
IMG_7749
Maken vägrar att vara med på bild och jag ville visa er hur snygga de är, så han fick fota mig med dom istället. 
IMG_7756
Maken blev dock lyrisk över ljudkvaliteten. (Man är väl smart, han fick dom i Fars Dag-present, hehe! )
IMG_7753
Själv är jag sjukt nöjd med dessa. Kostar mer än hälften mindre än mina andra men det är ingen större skillnad på ljudkvaliteten. 
IMG_7755
Som sagt, mycket bra pris till den kvaliteten och jag gillar att man har en ”ring” runt halsen och kan låta lurarna hänga löst när man inte använder dom. Använder dom varenda dag!

Lätt att jag gör reklam för dom. Bra julklapp till den som funderar på nya. Det är en djungel där ute med hörlurar men jag älskar att det dessutom är ett svenskt märke.

HÄR hittar ni utbudet. Här skulle jag lägga in en vanlig affiliatelänk men efter kontakt med dom så kan jag erbjuda mina läsare 15%! Yeay!

HÄR hittar ni Urbanistas utbud och glöm inte att skriva MONA15 när ni checkar ut, annars missar ni rabatten! Tala gärna om för mig vilka ni beställde och vad ni tycker sen!

 1. Maria skriver:

  Den tidigare modellen av Airpods funkar inte i mina öron (gör ont och trillar ur) så jag har läst och analyserat olika modeller. Har även suktat efter den nyaste modellen av Airpods, men priset avskräcker rejält. Så det fick bli ett par Milan med Mona-rabatt!

 2. Mia skriver:

  Hatar de som prompt måste ha medievolymen i topp på sin mobil.
  Man hoppar ju till varje gång de får ett meddelande, eller när de slösurfar och råkar hamna på någon jäkla motormaskin från helvetet. :O

 3. Biggan skriver:

  Jag är en sån där tråkig jäfel som måste göra en sak i taget. Klarar inte bakgrundsljud. Asså. Lyssnar jag på musik så sitter jag still och lyssnar på musik. Tömmer jag diskmaskinen så tömmer jag diskmaskinen. Detta simultanproblem kom efter en hjärnblödning. Innan var jag människan som hade tusen bollar i luften samtidigt och icke stördes av vad andra höll på med. Med fem barn i bagaget och alla gravt musikintresserade så har jag avverkat ett antal lurar genom åren. Till dem alltså. Så jag får lugn och ro. Min erfarenhet är att billig skit håller inte. Något speciellt märke har jag dock inte snöat in på till kidsen Och mina egna öron är redan upptagna av hörapparater. Till min musik och tv har jag dock ett par trådlösa o uppladdningsbara Sennheiser. Tefatsstora om man jämför med ungarnas. Svindyra var dom också. Men de fyller tio år nu till jul. Sjujäfla bra ljud är det också. Min erfarenhet är att det är högst personligt hur man vill ha det med lurarna. Och ingen i familjen är lika. Men hittar man en favorit så går de i repris. Bose lurarna tycker jag har för mycket bas. Sennheiser har som ett renare ljud. Men det är tycke och smak. Och jag är en halvdöv typ som egentligen tycker att det är som skönast på kvällen när jag kan plocka ut hörapparaterna och det blir dödstyst omkring mig. Så egentligen så skulle jag inte gett någon kommentar över huvud taget. Ändå blev det kilometerlångt. Fridens liljor önskar jag dig dock med dina lurar. Kramen

 4. Har du provat Urbanista Paris? Jag har problem med iPhones lurar, de är för hårda för mina öron. De här såg ju liknande ut men gummiplopp i örat istället.

  1. Har inte provat och de kanske funkar tack vare gummiplupparna men jag gillar det där med att man kan reducera bort onödigt ljud!

   1. Men det har jag förstått det som att dessa gör. ”perfekt passform och effektiv ljudisolering från ljud i omgivningen så att du kan njuta av din musik ostört” och ” ”Silikontopparna ökar ljudupplevelsen genom effektiv ljudisolering, så att du kan njuta av din musik utan några störningar.”

    1. Mm, såg det men de som är brusreducerande är ännu bättre, jag lovar!

  1. Danne skriver:

   Jag fick mina Paris svarta igår och har använt dom hela dagen idag. Har aldrig kunnat ha AirPods-aktiga hörlurar för dom ramlar alltid ut så riktigt glad över att ett par in-ear. Rekommenderas från mitt håll iaf för det va både bra ljud och så satt kvar i örat och hamnade inte på golvet hela tiden, även när jag behövde springa till tunnelbanan. Mer in-ear åt folket kort och gott!

   1. Tack för din kommentar, det kommer bli ett par såna framöver 👍🏻

     1. Mona, hur länge gäller rabattkoden?

      1. Oj, måste kolla. Glömde att fråga, blev så glad över att jag fick ge er en!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..