Lohilo – bluff eller sanning?

När jag skulle preppa för kollageninlägget som jag lade ut förra helgen, så hittade jag lite intressant info på en hemsida som tillhör ett företag som heter Lohilo. Några killar som driver ett glassföretag har startat upp ett bolag (alternativt fått sverigedistributionen … det framgår inte) där man koncentrerar sig på just energidricka och lite annat. Eftersom de ska vara lite hippa och internationella så är givetvis hemsidan på engelska.

Jag blir lite fundersam kring påstående de gör.

Men, först lite om deras kollagendryck. Det var nämligen så jag hamnade på sidan. Skulle skriva helgens inlägg om en riktig kollagendryck när jag råkade på Lohilo. Där har man blandat kollagen med koffein …  och då drar jag åt mig öronen direkt. Varför blanda något som ska ha en positiv påverkan på kroppen med koffein? Bara en stilla reflektion. 

IMG_7644
Samma kväll hamnade den här sponsrade reklamen i mitt Instagramflöde. Jag blev nyfiken och klickade på länken … och fick en brinning när jag läste deras löften om vad som händer om man tuggar deras tuggummin.
Skärmavbild 2019-11-09 kl. 16.42.29
De påstår på fullt allvar att dessa ”funktionella” tuggummin bidrar till en välbefinnande, skönhet och fitness.

???

Skärmavbild 2019-11-09 kl. 16.41.35

Okej, då kan vi läsa att Sweet Mint kommer förbättra resultatet när du bygger muskler på gymmet.

Bubble Mint är minsann deras första sanna skönhetsprodukt. Boostar håret, naglarna och du får en ”fab body” både på utsida och insida!

Melon Mint ska du tugga på om du vill gå ner i vikt eftersom du reducerar ditt sockersug. ”Det här tuggummit är minsann gjort för dig.”

Den med colasmak ska du tugga på om du vill behålla din kroppsbalans genom de mest basala vitaminerna kroppen behöver  … och det toppas av koffein.

Ehh. Vad f-n är det för skit?!

INGENSTANS kan man läsa om det exakta innehållet! Jag undrar om man på riktigt får komma med såna här påståenden, någon som vet?

En annan sak som gör mig så in i helvitti förbannad är att de ofta använder sig av en yngre målgrupp för att sprida reklam.

IMG_7663 2
IMG_7665 2
Två tjejer som åtminstone inte ser äldre ut än 12. I bästa fall. 
IMG_7662
IMG_7664
… och naturligtvis blir man sjukt mer sugen när man blandar in lite tits and ass … Bröstbruden kunde väl åtminstone ha städat lite. Jag ser bara skräp på golvet och en rörig bänk.

Funderade starkt på att fota min plattröv, med mina übersexiga sloggi-aktiga trosor från Ullared … tillsammans med en burk sockerfri RedBull. Undrar om det skulle bli försäljningsrekord.

Ähum. Mest troligt inte.

 1. Jag reagerade på detta företag när jag såg ett inlägg om att de har drycker innehållandes collagen. Det är verkligen falsk marknadsföring, för man kan inte på något sätt tillföra collagen via dryck och piller.
  Collagenet bryts ner till aminosyror i tarmarna innan det ens har hunnit ut i kroppen.
  Kan inte förstå hur man inte kan vara källkritisk innan man marknadsför en sådan produkt.

  1. Det värsta är inte det. Det värsta är något jag fick höra igår kväll om företaget som jag inte vet om jag vågar lyfta här i bloggen utan att åka dit för förtal. Kan säga så mycket att företaget bakom ska man hålla sig ifrån. Ska fundera lite på hur jag ska göra så håll utkik.

   1. Oj. Jag blir inte riktigt förvånad för jag har haft en konstig känsla kring det företaget. Men har ingen aning om vad det är. Nu blir jag ju lite nyfiken…

 2. Monica skriver:

  Säljer inte Maggan piller för barn också??

  1. Tror att det är nåt pulver, har dålig koll eftersom jag inte har så små barn.

 3. Ullis skriver:

  Så jäkla sjukt. Håller helt med dig Mona!

 4. Kakan skriver:

  Det är väl samma skit som din goda vän säljer?
  Eller du”tror”på det bara för att man vänder sig till mer vuxna på hennes sidor?
  Men håller absolut med om att det är urdåligt att vända sig till så pass unga och i den form som reklamen använder sig av- så mycket hud som möjligt!

  1. Va, vilken goda vän då? Om du menar Magdalenas kosttillskott så ja, jag äter dom. Åt dom i nästan ett halvår innan jag skrev om dom första gången eftersom jag var jääääävligt skeptisk. Nu är jag inne på tredje året … tror jag det är … och kommer fortsätta även om jag aldrig eller sällan skriver om dom.

   Jag mår dåligt när jag se hur unga skriver om den här typen av produkter. Att JAG skulle göra det är skillnad: jag är över femtio år och vänder mig till samma ålderskrets. Har en kompis dotter som är underårig och håller på med samma skitreklam och jag mår fan dåligt när jag ser hur lajksen stiger i skyn så fort hon visar lite rumpa och bröst. 🤮

 5. Lotta S skriver:

  När de blandar in halvnakna tjejer, då är det inte produkter jag någonsin skulle köpa, där och då, visar företaget att de är oseriösa.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..