Okej, hur har det gått med mitt fransexperiment då?

IMG_9638
Slutade ju att använda fransförlängning i augusti och har helt ärligt inte riktigt gillat läget.
IMG_4722
En fördel med att ha såna är nämligen att min överskottshud på ögonlocken inte syns så mycket.

Bara för skojs skull bestämde jag mig för att testa fransserum och för att göra det hela lite mer intressant så valde jag två olika sorter helt enkelt för att se vilken som var bäst.

IMG_4224
Saken var den att den ena kostar strax under 600 kr och den andra dubbelt så mycket; 1200 pickadoller. Till den kommer även ett superbra serum för både fransar och ögonbryn. 
xlash-pro-ogonfransnaring-6ml-1332-301-0006_1
Det gick väldigt trögt i starten. Först efter ungefär 3 veckor började det hända något.
IMG_4302
Det billiga ögat började växa och jag blev småstressad. 
IMG_4707
Efter ytterligare några veckor kom det dyra ögat i kapp.

Nu har jag kört varje dag i tre månader och kan ärligt säga så här: jag föredrar den dyrare varianten eftersom fransarna växer jämnare. Med den billiga så växer det som sjutton. Åt alla håll … och ojämt!

IMG_7090
Det syns inte jättetydligt här men jag har faktiskt fått klippa några av fransarna på ”spretsidan” till vänster i ett försök att jämna till det, och ändå är det spretigt.

Nu behöver jag bara hålla på i en månad till, sen är det Frans-Linda som gäller. Och slut med att kunna gnugga sig helt vilt i ögonen.

…. men s å värt det.

 1. Anne R skriver:

  Jag önskar tjockare fransar, inte längre. Avskyr nu när jag ännu har mina hänglock kvar och fransarna når ögonlocket. Nån gång är de locken ett minne blott hoppas jag. Det är bara det att det verkar som att ödet (eller nåt) vill annorlunda. Djupbrunnspumpen pajade, känns som att vatten i huset ändå är viktigare än ögonlock så tog från den budgeten. Börja om på noll igen då.

  1. Maja S skriver:

   Kontakta ögonkliniken där du bor.
   Du kan kanske få det bet via landstinget. 👍🏻
   Jag gjorde det, kostade 300:-

 2. Ulrika skriver:

  Olivolja fungerar minst lika bra som serum. Men man måste vara försiktig så att det inte kommer in i ögonen. Jag brukar pensla hela fransarna uppe och nere i perioder och efter en månad är det en tydlig skillnad.
  Billigt och bättre.

  1. Ujuj, för många år sedan provade jag det och fick en infektion. Var inne på ögonakuten där läkaren sa att man kan få stora skador på ögonen om man använder oljor som är avsett för annat. I mitt fall var det just olivolja.😱

 3. Eva skriver:

  Själv målar jag på mascara endast på mina vanliga naturliga ögonfransar och tycker det räcker gott😂
  Tycker dessutom det ser sjukt onaturligt ut med dessa fransförlängningar folk gör. Många gånger ser det inte klokt ut🙈
  Men det är min åsikt det😍

  1. Haha, I hear you men jag tycker att jag försöker hålla dom hyfsat naturliga. Oftast får man titta noga för att se att jag har det…men, glasögonen gör att de inte syns jättemycket.

   1. Håller med Eva skulle det vara😉

 4. Som sagt, jag tycker att de flesta fransserum jag testat gör att fransarna tyvärr blir tunna, spretiga och även spröda. Det blir fula luckor och det ser inte klokt ut när man lägger på mascara. De är ju oftast gjorda för att tvinga roten/fransen att göra något den inte är skapt för. Däremot tycker jag att vissa serum/gel som boostar hela fransen med näring är svinbra och vilken skillnad på franskvaliteten jämfört med serumet man lägger vid rötterna👌 Håller fortfarande på att vänta på att mitt vänstra öga ska repa sig efter mitt sista test när jag jämförde det 🥴Jag gör aldrig mer om det.. 😂

  1. Vilka har du testat? Combinalen har ju serum med också och det b l i r en skillnad, helt klart.

   Det kommer ut ett nytt snart som tydligen skall vara revolutionerande!

   1. Ja du, vilka har jag inte testat? Och komma ihåg vad allt heter.. Hmm.. Ame-nånting, Maybeauty, Nano och ett par till som jag helt ärligt inte alls minns namnet på, har beställt utanför Sverige till och med, och nu sist X lash som jag faktiskt gav en ANDRA chans för att alla hypade sååå över den (har testat den långt tidigare men fick sluta pga svullna ögonlock) men nix, förutom irriterade kliande ögonlock så blir det förvisso längre fransar men spretigt och fult som fan. Hädanefter håller jag mig till det som jag vet att den ger mig fina, friska, längre och starkare fransar och bryn. Its a keeper😀

    1. Men, vilken är det … som du tänker hålla dig till?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..