ANNONS

Det här med hudvård -ni m å s t e prova!

/

Skärmavbild 2019-11-08 kl. 15.29.10
Hörni, vid det här laget är ni väl medvetna om mitt intresse för hudvård och att jag ibland puffar för saker jag tycker sticker ut i from av att det är bra grejer. Nu vill jag puffa för Reserols grejer eftersom jag i veckan var inne på Apoteket och såg att de har galet bra rabatt på Reserols produkter just nu. Vet inte när den tar slut men vill ändå gör er medvetna eftersom man sparar hundralappar på att köpa nu. 
order_reserolfilms_ver2

Foto: Sara Arnald

I ett par års tid nu så har jag ätit kosttillskott från dom, Reservatrol Boosting Films, och i början var jag skeptisk. De är lövtunna små rektangulära blad och man stoppar in på insidan av kinderna. Varför? De innehåller Resveratrol, som är en antioxidant och en växtpolyfenol som bildas av flera växter, bland annat i skalet på röda vindruvor, som ett försvar mot angrepp av bakterier och svampar. Finns även i lingon.

Problemet med Reservatrol är att det är mycket svårt att tas upp i kroppen om man tar dom i tablettform. Levern hinner då bryta ner ämnet innan det kommer in i kroppen och då är effekten noll. Efter många års studier lyckades en forskare att skapa en ”film” som man alltså stoppar i munhålan/kinderna. Detta då Reservatrolet tas upp direkt i munslemhinnan och kroppen därmed kan ta del av ämnet direkt.

Det som bl a hänt för min del är att min värk i lederna har upphört. Min psoriasis i hårbotten visar sig ytterst sällan numer. (Endast då jag befinner mig under extremt stark mental stress.) Slutade att äta dom under några månader och poff så var både psoriasis och värk tillbaka igen. 

order_produktbild_nightmask_ver2

Foto: Sara Arnald

Nästa produkt därifrån var nattmasken, Over night moisture mask. Tänkte först ”jobbigt” när den presenterades eftersom jag tycker att det är jobbigt att sätta på sig något som ska verka en kvart och sen tvätta bort det. Men, det här är en mask som man smörjer in sig och sover med. En kräm. GALET bra! (Och superdryg, räcker hur länge som helst.)

order_produktbild_skinserum

Foto: Sara Arnald

Ungefär samtidigt, eller om det var strax före, kom deras serum; Reserol Skin Serum bygger upp, reparerar och balanserar huden.

download
Serumet kommer i brytampuller för att alltid kunna användas nyöppnat och opåverkat av omgivande miljö. I paketet finns 14 ampuller och det fina är att det är så himla mycket i dom så att varje ampull räcker 2-3 dagar!
order_produktbild_shetmask_ver1

Foto: Sara Arnald

Efter serumet släpptes ansiktsmasken, eller Treat Sheet Mask. Ansiktsmask med återfuktande och vårdande serum innehållande hyaluronsyra, botaniska extrakt och antioxiderande ingredienser som verkar återställande, balanserande och skyddande. Huden blir mjukare, slätare och få mer lyster och fina linjer kan bli mindre framträdande. Den är gudomlig och den anses vara bland de bästa som finns på marknaden. 

Nutrinovate_ResetDaycream_produktbild_reflection

Tidigare i år släpptes deras dagkräm, Reset Daycream. Den har jag inte hunnit testa ännu men jag har en mamma som använder den och säger att den är fantastisk. Snodde lite info från hemsidan:

2017 tilldelades Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash and Michael W. Young Nobelpriset i fysiologi eller medicin för deras upptäckter inom den molekylära mekanism som styr den cirkadiska rytmen.

Den cirkadiska rytmen eller den inre klockan finns i alla kroppens celler.
Den behövs för att anpassa vår kropp till dygnets olika faser så som sömn,
metabolism och hormonnivåer. Denna rytm är också viktig för hudens reparation och återbildning. 

CollagenDrink_shadow-produktbild

Foto: Sara Arnald

Det senaste tillskottet i den här familjen av produkter är kollagendrinken, Collagen Drink. Jag är ju på en hel del pressvisningar och pressresor och genom åren har jag följt företaget bakom dessa produkter, Nutrivate AB. I våras var jag på en pressresa till Paris och då fick vi deltagare vara med och tycka lite om smaken. De presenterade grapefrukt och äpple. 90% röstade på äpple och så blev det. I oktober lanserades den och även om jag gillade den i Paris så har jag varit mer än lovligt misstänksam till att man kan få i sig kollagen på  det sättet.

Men, som vanligt med det här företaget så är forskare inblandade och till skillnad från andra aktörer så är dom seriösa. Har sett att det finns kollagendrycker i form av burkar á la RedBull och jag blir bara förbannad när jag gräver lite i informationen. Mer om det i morgon. Åter till vad som står på hemsidan:

Reserol Collagen Drink är en äppelsmakande färdig-att-dricka produkt speciellt framtagen för att boosta huden inifrån. Förutom kollagen innehåller den även vitamin C, zink, lykopen och grönt te-extrakt.

Kollagen är nyckeln till hudens elastisitet och struktur. 75% av huden består av kollagen. Ju äldre huden blir desto mer fragmenterat blir kollagenet i huden. Det är fiberoblasterna som är kroppens egna kollagenfabriker. I fiberoblasterna bildas procollagen som utanför cellen omvandlas till kollagen. I den processen behövs bland annat vitamin C. När du dricker Reserol Collagen Drink hjälper det kroppen att producera kroppseget kollagen och hyalauronsyra.

Jag kollade lite på innehållet eftersom det skrivs överallt om att allt sånt här innehåller ”köttslamsor” och annat skit.

Vatten, marint kollagen (FISK), surhetsreglerande medel (äppelsyra, citronsyra, fosforsyra), konserveringsmedel (kaliumsorbat), aromämnen, sötningsmedel (sukralos, steviolglykosider), lykopen, vitamin C, grönt te-extrakt, Zink

Kollagen finns i vävnaden hos djur och det finns således ingen vegansk kollagen …. som jag har sett marknadsföras …

Hur som. Den framställs oftast från grisar och kycklingar men Reserol jobbar med kollagenvävnad från fiskar. Ska man jämför olika kollagendrinkar så är det av största vikt att man jämför på rätt sätt. Ska skriva ett separat inlägg om det eftersom jag blev så jefla förbannad när jag upptäckte en sak hos ett väldigt upphaussat nytt märke på marknaden.

IMG_7551
Jag upptäckte som sagt att det är superbra rabatt hos Apoteket nu ,så min kyl är fylld. Jag ska dricka det här i tre månader och se vad som händer.

Jag vet att flera av er läsare tycker om Reserols produkter och tycker att ni ska passa på fylla lagret hemmavid. HÄR hittar ni rubbet.

29
25

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00