Det här med hudvård -ni m å s t e prova!

Skärmavbild 2019-11-08 kl. 15.29.10
Hörni, vid det här laget är ni väl medvetna om mitt intresse för hudvård och att jag ibland puffar för saker jag tycker sticker ut i from av att det är bra grejer. Nu vill jag puffa för Reserols grejer eftersom jag i veckan var inne på Apoteket och såg att de har galet bra rabatt på Reserols produkter just nu. Vet inte när den tar slut men vill ändå gör er medvetna eftersom man sparar hundralappar på att köpa nu. 
order_reserolfilms_ver2

Foto: Sara Arnald

I ett par års tid nu så har jag ätit kosttillskott från dom, Reservatrol Boosting Films, och i början var jag skeptisk. De är lövtunna små rektangulära blad och man stoppar in på insidan av kinderna. Varför? De innehåller Resveratrol, som är en antioxidant och en växtpolyfenol som bildas av flera växter, bland annat i skalet på röda vindruvor, som ett försvar mot angrepp av bakterier och svampar. Finns även i lingon.

Problemet med Reservatrol är att det är mycket svårt att tas upp i kroppen om man tar dom i tablettform. Levern hinner då bryta ner ämnet innan det kommer in i kroppen och då är effekten noll. Efter många års studier lyckades en forskare att skapa en ”film” som man alltså stoppar i munhålan/kinderna. Detta då Reservatrolet tas upp direkt i munslemhinnan och kroppen därmed kan ta del av ämnet direkt.

Det som bl a hänt för min del är att min värk i lederna har upphört. Min psoriasis i hårbotten visar sig ytterst sällan numer. (Endast då jag befinner mig under extremt stark mental stress.) Slutade att äta dom under några månader och poff så var både psoriasis och värk tillbaka igen. 

order_produktbild_nightmask_ver2

Foto: Sara Arnald

Nästa produkt därifrån var nattmasken, Over night moisture mask. Tänkte först ”jobbigt” när den presenterades eftersom jag tycker att det är jobbigt att sätta på sig något som ska verka en kvart och sen tvätta bort det. Men, det här är en mask som man smörjer in sig och sover med. En kräm. GALET bra! (Och superdryg, räcker hur länge som helst.)

order_produktbild_skinserum

Foto: Sara Arnald

Ungefär samtidigt, eller om det var strax före, kom deras serum; Reserol Skin Serum bygger upp, reparerar och balanserar huden.

download
Serumet kommer i brytampuller för att alltid kunna användas nyöppnat och opåverkat av omgivande miljö. I paketet finns 14 ampuller och det fina är att det är så himla mycket i dom så att varje ampull räcker 2-3 dagar!
order_produktbild_shetmask_ver1

Foto: Sara Arnald

Efter serumet släpptes ansiktsmasken, eller Treat Sheet Mask. Ansiktsmask med återfuktande och vårdande serum innehållande hyaluronsyra, botaniska extrakt och antioxiderande ingredienser som verkar återställande, balanserande och skyddande. Huden blir mjukare, slätare och få mer lyster och fina linjer kan bli mindre framträdande. Den är gudomlig och den anses vara bland de bästa som finns på marknaden. 

Nutrinovate_ResetDaycream_produktbild_reflection

Tidigare i år släpptes deras dagkräm, Reset Daycream. Den har jag inte hunnit testa ännu men jag har en mamma som använder den och säger att den är fantastisk. Snodde lite info från hemsidan:

2017 tilldelades Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash and Michael W. Young Nobelpriset i fysiologi eller medicin för deras upptäckter inom den molekylära mekanism som styr den cirkadiska rytmen.

Den cirkadiska rytmen eller den inre klockan finns i alla kroppens celler.
Den behövs för att anpassa vår kropp till dygnets olika faser så som sömn,
metabolism och hormonnivåer. Denna rytm är också viktig för hudens reparation och återbildning. 

CollagenDrink_shadow-produktbild

Foto: Sara Arnald

Det senaste tillskottet i den här familjen av produkter är kollagendrinken, Collagen Drink. Jag är ju på en hel del pressvisningar och pressresor och genom åren har jag följt företaget bakom dessa produkter, Nutrivate AB. I våras var jag på en pressresa till Paris och då fick vi deltagare vara med och tycka lite om smaken. De presenterade grapefrukt och äpple. 90% röstade på äpple och så blev det. I oktober lanserades den och även om jag gillade den i Paris så har jag varit mer än lovligt misstänksam till att man kan få i sig kollagen på  det sättet.

Men, som vanligt med det här företaget så är forskare inblandade och till skillnad från andra aktörer så är dom seriösa. Har sett att det finns kollagendrycker i form av burkar á la RedBull och jag blir bara förbannad när jag gräver lite i informationen. Mer om det i morgon. Åter till vad som står på hemsidan:

Reserol Collagen Drink är en äppelsmakande färdig-att-dricka produkt speciellt framtagen för att boosta huden inifrån. Förutom kollagen innehåller den även vitamin C, zink, lykopen och grönt te-extrakt.

Kollagen är nyckeln till hudens elastisitet och struktur. 75% av huden består av kollagen. Ju äldre huden blir desto mer fragmenterat blir kollagenet i huden. Det är fiberoblasterna som är kroppens egna kollagenfabriker. I fiberoblasterna bildas procollagen som utanför cellen omvandlas till kollagen. I den processen behövs bland annat vitamin C. När du dricker Reserol Collagen Drink hjälper det kroppen att producera kroppseget kollagen och hyalauronsyra.

Jag kollade lite på innehållet eftersom det skrivs överallt om att allt sånt här innehåller ”köttslamsor” och annat skit.

Vatten, marint kollagen (FISK), surhetsreglerande medel (äppelsyra, citronsyra, fosforsyra), konserveringsmedel (kaliumsorbat), aromämnen, sötningsmedel (sukralos, steviolglykosider), lykopen, vitamin C, grönt te-extrakt, Zink

 

Kollagen finns i vävnaden hos djur och det finns således ingen vegansk kollagen …. som jag har sett marknadsföras …

Hur som. Den framställs oftast från grisar och kycklingar men Reserol jobbar med kollagenvävnad från fiskar. Ska man jämför olika kollagendrinkar så är det av största vikt att man jämför på rätt sätt. Ska skriva ett separat inlägg om det eftersom jag blev så jefla förbannad när jag upptäckte en sak hos ett väldigt upphaussat nytt märke på marknaden.

IMG_7551
Jag upptäckte som sagt att det är superbra rabatt hos Apoteket nu ,så min kyl är fylld. Jag ska dricka det här i tre månader och se vad som händer.

Jag vet att flera av er läsare tycker om Reserols produkter och tycker att ni ska passa på fylla lagret hemmavid. HÄR hittar ni rubbet.

 1. Nonno skriver:

  Istället för att köpa dyrt kollagen kan ni enkelt -och helt utan onödiga tillsatser, koka ben av nöt, gris eller vilt med lite vinäger i 8-10 timmar. BOOM så har ni rent kollagen!!!

 2. JH skriver:

  Flera av dessa intressanta inlägg!
  Alla gillar olika och så får det vara. Jag skulle själv inte köpa den produkten men köper ofta det här när vi gör goda mustiga soppor
  https://www.gronagardar.se/sv/handla/produkt/66_buljongbox
  Bättre och godare! Huden får en fantastisk lyster.
  Föressten vår hund får ibland märgben, som han älskar att gnaga ur det goda och nyttiga..

 3. Helena skriver:

  Så här tänker jag: om man tar/äter en produkt och ens problem försvinner för att sedan komma tillbaka när man slutar ta/äta produkten har man ju bara maskerat symtomen. Grundproblemet finns ju kvar. Psoriasis har att göra med att levern inte arbetar optimalt. Läs boken ”Leverns okända kraft” av Anthony William. Även värk i lederna har med levern att göra.

  1. Anne R skriver:

   Men det finns ju kroniska symptom som bara försvinner med en produkt/läkemedel/what ever. Finns det inget bot är det bättre att slippa symptomen med det som tar bort symptomen än att leva med dem,eller?

   1. Anne R skriver:

    Ska väl tillägga att jag inte pratar om denna produkt i inlägget. Är 100% skeptisk och skulle nog inte använda ens med vetenskapliga bevis.

    1. Helena skriver:

     Väldigt, väldigt, VÄLDIGT många symtom, som vi tror är kroniska
     beror på att vi har tungmetaller, virus, bakterier, miljögifter med mera i kroppen. Dessa ansamlas i levern så den inte orkar göra det jobb den ska vilket i sin tur orsakar en massa sjukdomar och annat. Så jag upprepar: läs Leverns okända kraft av Anthony William. Och/eller följ honom på instagram #medicalmedium.

     1. Anne R skriver:

      Nej men tack ändå.

  1. T skriver:

   Men stopp! Psoriasis och många andra sjukdomar har inte med leverns förmåga eller oförmåga att göra.
   Psoriasis är kopplat till att delar av immunförsvaret uppregleras på ett felaktigt sätt där både arv och miljö spelar in.
   Dvs vissa genetiska profiler har större sannolikhet att få psoriasis och vissa livsstilsfaktorer såsom rökning, övervikt mm liksom vissa miljöfaktorer.
   Detta sammanlagt leder till att bla de delar i immunförsvaret dom kallas Th1 och Th17 blir överaktiva och reagerar som om kroppen var utsatt för en infektion vilket i sin tur leder till kronisk inflammation i både hud och vissa organ.
   Sluta, bara sluta hänvisa till böcker som inte har vetenskaplig bakgrund undan mest bygger på att lägga skuld på individen och där författare genom skrämselpropaganda vill tjäna storkovan.

   1. Helena skriver:

    Du har helt rätt i att författaren tjänar pengar på sina sålda böcker. Så är det. Skulle man ändå vilja läsa kan man ju låna boken på biblioteket. Sen kan man avgöra om man tycker det är strunt eller om det är spännande. Det jag tycker är intressant är att författaren rekommenderar en kostomläggning för att man ska bli fri från sina besvär. Om man då vill prova det är det ganska enkelt gjort och märker man ingen skillnad är det bara att återgå till det man i vanliga fall äter. Han säljer inga produkter och lägger, tack och lov, ingen skuld på individen. Tvärt om försöker han plocka bort skulden. Självklart är det inte individens fel att hon/han är sjuk. När man har psoriasis har man koppar och kvicksilver i levern och de tungmetallerna i kombination med ett virus som heter Epstein-Barr orsakar utslagen. Men som tur är går allt det att rensa ut ur kroppen via kosten!

    1. T skriver:

     Jag är en nyfiken typ och gjorde som du föreslog kollade upp mer. Vi är alla olika, jag drar tex direkt öronen åt mig när någon kallar sig Medical Medium och faktiskt använder skrämselteknik:

     If you were ill and doctors couldn’t help you, would you have 20 years to wait before medical science discovered the true cause of your suffering and the way to get better?

     What would it be worth if someone could help you recover and heal—right now?

     När denne någon utan medicinsk utbildning utan med en särskild gåva sedan skriver ett antal böcker med hemsnickrad sanning på varför man blir sjuk och sedan fint länkar en mängd kosttillskott som han får provision på i nätbutikerna, ja då är det faktiskt väldigt svårt att undvika att tänka på att detta förmodligen är en miljonindustri.

     Det finns en hel del forskning, evidensbaserad forskning som faktiskt visar att kost kan påverka olika immunceller i kroppen. Tex https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/26524592/ där Hafler et al visar att en hög saltkoncentration påverkar de regulatoriska t-cellerna negativt. Skulle the Medical Medium kunna backa upp sina påståenden med lite hårda fakta istället för att har bara råkat fått kunskapen från the Spirit vore det mer intressant.

     Utmaningen med sådana här böcker är ofta att författarna tar lite sanning och sedan skruvar till det. För patienter med psoriasis har förmodligen en Epstein-Barr infektion eftersom mer än 90 % av befolkningen har det. De har förmodligen även metaller i levern eftersom det är en av leverns uppgifter att samla upp skadliga ämnen, hos alla människor. I det här fallet med EBV finns det tom en vetenskaplig studie dom säger att det inte finns någon koppling till psoriasis, gissar att han inte refererar till den i boken?

     Jag förstår såklart att i den här diskussionen kommer det inte finnas någon vinnare. Alla får tro och göra som de vill, det är det fina med att leva i den här tiden. Det är dock så sorgligt, vi lever i en tid där vi gör mer medicinska framsteg än någonsin, tar fram bättre läkemedel än någonsin, börjar förstå hur vi ska skräddarsy begandlingar för människor som har en sjukdom och ändå vill man hellre tro på något annat.

     1. Helena skriver:

      Japp, var och en får tro på vad man vill. Det viktiga är, tycker jag, att så många som möjligt kan få lindring för sina besvär. Om det sen är via skolmedicin, alternativ medicin, placebo, healing, böner, akupunktur eller något annat är kanske inte lika intressant.

      1. Helena skriver:

       Och ska man prata om pengar vill jag inte ens veta hur mycket pengar läkemedelsindustrin drar in…

  1. JH skriver:

   Bra inlägg! Funktionsmedicinen jobbar just med utgångspunkten att ta reda på varför individen kan ha drabbats (bakgrund och historik)

 4. Maria skriver:

  Förlåt men…

  ”vindruvsskal där den fungerar som ett försvar mot yttre stress t. ex. svampangrepp och skadliga bakterier.”

  Vindruvsskalen innehåller ju mer besprutningsmedel än någon annan frukt?!

  När folk skriver att en produkt som innehåller bara luft o vatten : Trans-resveratrol, brunalger, vatten, pepparmintsolja, sorbitol, glycerol – och kärlek (enligt deras egen produktinformation), och kostar 995 kronor för en månads användande, och sen skriver att DETTA botar kroniska sjukdomar som psoriasis och (läsarkommentar) –

  ”när jag passerat min första vinter med Reserol kunde jag konstatera att jag inte drabbats av vita fingertoppar (Raynauds fenomen) en enda gång”.

  – då backar jag och tappar förtroendet helt och blir bara förbannad. Det går också att läsa på nätet att dessa produkter inte har vetenskaplig belägg. Forskning kring resveratrolens verkan och inte pågår fortfarande.
  Hoppas folk skänker pengarna till Vid Din Sida istället för hopp om läkande och bot, men bara blir besvikna.

   1. Jag tar ett glas rödvin istället……😉

 5. Jag har beställt och var glad men nu är jag skeptisk med tanke på kommentaren ovan jag tycker den var bra men vill veta innan jag betalar dyra pengar för ingenting.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..