Dödshjälp … eller inte?

Skärmavbild 2019-11-04 kl. 21.43.54
Det här är så galet sorgligt. Hustrun led av ME sedan 20 år tillbaka och hennes önskan var att hon till slut skulle få somna in.

Problemet är bara att det är svårt att bestämma när man ska dö den naturliga vägen och eftersom hon var för sjuk för ta sitt eget liv, fick hon sin make att ge henne den spruta som gjorde att hon kunde somna in i sitt hem, omgiven av sin man och sin son.

Hon bestämde sitt öde och givetvis har vi lagar att följa. Igår ställdes maken inför rätta för dråp.

Jag hoppas innerligt att han friges. Alla borde få bestämma sitt eget öd.

Tycker jag. Vad tycker ni?

 1. Vad är det som händer??? Skall man år 2019 behöva uppleva detta??? Att en av 2 partners skall dömas tiil fängelsestraff för dråp/vållande till annans död för att ha följt sin, sedan 40 år, livskamrats sista önskan??? Sluta spela, inse sanningen!!!!! När ska Sverige vakna??? Vi ska dela vår ”välfärd” med ”andra”, vi ska tiga och vara tacksamma (för vad)??? Vi får inte vara sjukskrivna, arbetslösa eller något annat ”dåligt”, kan vi då inte för helvete få bestämma när och hur vi ska lämna denna ”rosengård”??? Richard, starkt av dig, HELT rätt. Hoppas det finns någon med din styrka vid min sida när det är dags…..🌹🌹🌹

 2. Maria skriver:

  Jag har själv ME så jag har full förståelse att han ville hjälpa henne att inte behöva lida mer. Jag vill också kunna bestämma om och när jag inte vill leva längre.

 3. Ragdoll skriver:

  Jag kan bara för mig själv. Jag vill ta beslutet själv om jag ska leva eller dö den dagen jag hamnar där. Att leva med en kronisk sjukdom är ingen lek. Jag vet att jag bara kommer bli sämre och när jag kommit till vägens slut så vill jag avgöra om jag ska leva eller dö. Jag vill säga att nu räcker det, precis som när jag tagit beslutet att mina katter ska få somna in. De ska inte få lida, det vill inte jag heller…

 4. Maria skriver:

  Alla ska ha rätt att få dö med värdighet när det inte finns någon hjälp kvar.
  Jag har stått bredvid och sett nära tyna bort i stor smärta utan minsta hopp till bättring.
  Han har redan fått värsta straffet, mist sin fru. Låt honom få villkorlig dom 🙏

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..