Migrationsverket at its best

Det går jefligt bra att inte ta tag i de kriminella elementen som härjar på stan, men att slänga ut en resurs, DET har vi tydligen inga problem med!

Skärmavbild 2019-11-01 kl. 12.45.45

Skärmavbild 2019-11-01 kl. 12.42.03
Skärmavbild 2019-11-01 kl. 12.41.44
Skärmavbild 2019-11-01 kl. 12.48.00

 1. Anne skriver:

  INGEN av er reagerar på att det faktiskt står att person själv missat ansökan m ngn dag?
  Skrämmande..

  Var försvinner hennes eget ansvar?

  Om inte lagen ska bestämma vilka som ska få stanna, vem bestämmer då vem som får stanna? Känslan för en person?
  Det låter verkligen rättssäkert..

  1. Det jag i första hand reagerar starkt emot är att personen i fråga varit här i så många år. Varför avgörs inte sånt här omgående? Varför tar inte fram resurser för att handläggningstiderna ska vara korta? Hon har alltså skaffat sig en sjuksköterskeexamen här. Är inte det lite väl jävligt att hon inte då kan få stanna, om man nu har specialkunskaper, egen bostad etc?

   1. Anne skriver:

    Köper absolut ditt resonemang men när man jobbar inom myndigheten så är det ändå lite svårt att förstå varför vissa ska få förtur.

    Ja, jag vet att jag är så jävla fyrkantig 🙂

    Men hon hade valet själv att söka, gjorde det försent. Då måste lagen följas, hon ska söka tillstånd utifrån, dvs från hemlandet. Det kommer gå fort som ngn här skrev.
    Jag kan tyvärr inte se varför man ska se mellan fingrarna o tex se hennes ansöka tidigare för att hon har jobb. Vi har många 1000 barn som väntar på att få komma hit på anknytning till sina föräldrar tex. Ska de då komma i andra hand för att någon som är vuxen inte ansökte om tillstånd i tid gå före? Jag känner inte att det är rätt.

    Jag hoppas att kvinnan kommer tillbaka med rätt tillstånd. Hon behövs här, hon verkar vara en fantastisk tillgång till vårt land.

    Intressant inlägg. Intressant hur många låter hjärtat styra o inte lagen. Man måste se större än endast det som står i media.

    Kram

    1. Mm, men det är ju så med mig, reptilhjärnan går igång i 180 och all rationellt tänkande försvinner … Nu när jag kylt ner mig ett par grader så fattar jag ju att det ligger mer bakom och att vi har rutiner att följa…

 2. Korrekt beslut av Migrationsverket. Vederbörande är fri att söka arbetstillstånd från hemlandet och med Stockholms Läns Lansting som arbetsgivare, så kommer tillståndet med postgången elektroniskt. Finns inget skäl å vajna. Följ regelverket å gråt inga tårar mer för visumets skull, för det tjänar inget med det ändå.

 3. Ja, för en annan som inte alls vet hur det fungerar bakom kulisserna hos myndigheterna så blir man ju inte mer än asjävlaskitförbannad när dessa fall dyker upp i pressen. Jag köper och förstår att tjänstemännen följer regler och paragrafer, men uppenbarligen saknas det någon paragraf då det slår så himla fel? Finns det några rutor för typ ”Fast jobb?”, ”Bostad?” ”Betalat skatt, i hur många år?” ”Anställningsgarantier från arbetsgivare?”. Det känns som om det är skygglappar på, att man faktiskt inte ser till det enskilda fallet samt skaffar sig en helhetsbild innan man tar beslut, vilket JAG tycker att man bör göra.

 4. Jessica skriver:

  Hemskt är det! En av mina kockar på jobbet fick 14 dagar på sig att åka ”hem”. Han har alltså då bott i Sverige i 6 år. Jobbat i samma lokal där vi huserar sedan 5 år. 100% fast tjänst, betalar skatt, lägenhet i 1a hand. Vänner, familj, ja allt fick han lämna. Nu kämpar jag med näbbar och klor för att få tillbaka denna fantastiska människa 😭 Man blir mörkrädd för hur de beter sig på Migrationsverket! Tack för att även du belyser detta problemet ❤

  1. Det är det här jag menar; det är förjävligt att man blir utvisad efter så många år!

  1. Vi har liknande problem med en kille från somalia. Här arbeta hos oss sedan han kom för 4 år sedan . Han har försörjt sig själv i 4 år. Men efter att fått avslag i migrations domstolen så inkom vi för sent med arbetstillståndet. Vad tänker de med.

 5. Eva skriver:

  Man blir mörkrädd! Sen finns det riktiga idioter och dom får fan stanna!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..