ANNONS

Skatteverkets HR-chef, hur tänkte du här?

/

Skärmavbild 2019-10-31 kl. 07.51.49
Jag ska inte publicera hela artikeln men kan berätta att Skatteverket har en specialgrupp som granskar branscher där det förekommer mycket kontanter. Det är vida känt att många massageställen även erbjuder ”happy endings” varför man har koncentrerat sig på det.

I den här gruppen av tjänstemän så finns det en inspektör som har blivit dömd flera gånger för att han under sin privata tid har köpt sex. Aset har erkänt varje gång och har till och med sagt att han har gjort det många gånger.

Mannen, som dokumenterat erbjudits sex vid salongsbesök i tjänsten och vittnat om det i rätten, har själv erkänt att han köpt sex flera gånger privat.

I ett av förhören berättade mannen att han köpt sex flera gånger tidigare. Och trots att han i sin yrkesroll bland annat kommer i kontakt med sexhandel hävdade han:

– Jag visste inte att det var straffbart att köpa sex i Sverige.

Okej. Här har vi alltså en tjänsteman på Skatteverket, som är med i denna specialgrupp och som alltså påstår att han inte visste att man inte får köpa sex.

Sen kommer vi till lämpligheten i hans yrkesroll. Daniela Eriksson, Skatteverkets HR-direktör:

– Om man begått ett brott utanför tjänsten leder det inte per automatik till en disciplinpåföljd internt på Skatteverket, säger hon.

Okej. Hon tycker alltså att man som dömd sexköpare, som dessutom erkänner att han gjort det flera gånger … och trots det fortsätter att köpa sex … är lämplig att ingå i en sån här grupp!

Om det inte påverkar finns det inget ärende att gå vidare med. Det är därför systemet finns. Om man har avtjänat sitt straff ska man också ha förutsättningar för att kunna bli betrodd.

Bästa Daniela Eriksson, hur i helvete tänker du här? Det här jävla jiddret om att han har avtjänat sina straff och ska ha samma förutsättningar som alla andra? Du tycker alltså det med vetskapen om att han är en uppenbarligen är en kronisk sexköpare?

Byt jobb för fan!

14
115

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00