ANNONS

Ibland blir jag en grinig kärring

/

När jag var på väg hem från Magdalenas releasefest mitt i natten så fick jag ett samtal från Malin, som äger talibanens dansskola. Den här veckan pågår något som heter Mega Dance Weekend. Startade igår och håller på hela veckan här i Stockholm.

Talibanen är superinvolverad i kyrkan och just den här veckan krockade det med tävlingarna, så hon hoppade över tävlingarna.

Malin berättade att hon satt i skiten då hon inte hade tillräckligt med lagledare. ”Kan du?”

Jag har väldigt svårt att säga nej till kompisar. Samtidigt är jag galet jäkla kvällstrött och att sitta i en bil kl 23.50 med ett garanterat minst-en-timme-att-varva-ner-innan-jag-kan-sova-stund framför mig … var jag tvungen att förtränga. Liksom den inbokade supertrevliga halvprivata lunch, som jag sett fram emot.

”Japp, jag kommer!” sa jag och tänkte att, sova kan man göra i ett annat liv, och luncher kan man boka vilken dag i veckan som helst.

IMG_7192
Danstävlingen håller till alldeles intill Mall of Scandinavia, i hotellet som ”hör till”. Sladdade in i garaget i MoS och kutade upp till bästa Poke Bowl-haket i MoS och sprang över till tävlingslokalerna i hotellet. 
IMG_7194
Var tvungen att slänga i mig lunchen innan tävlingarna satte igång.

Talibanen har tävlingsdansat i många år och således har jag varit på många, m å n g a, arenor. De ser alltid likadana ut: En stor hall, typ jättestor. Stort golv som alltid delas i två, A-golv och B-golv. Längs golvets kortsidor är bord och stolar placerade. Där sitter alla dansskolor. Oftast vid ett eget bord men ibland får man dela med annan dansskola. Det beror lite på hur många tävlanden man har med från skolan.

IMG_7184
När vi klev in i ”hallen” aka konferenslokal fick vi en chock. Ett gäng väldigt små barbord, utan krokar för jackor/väskor under, samt påklistrade lappar där det framgick att två dansskolor ska dela på ett bord. Jag och en annan dansmamma stirrade på varandra och utbrast: ”men vad faaaan är det här?!”
IMG_7186
Framför borden ser vi ett podium med ett gäng stolar. För den oinvigde kanske det inte är några konstigheter men då ska jag förklara. Jag har ritat en pil nere till höger för att visa att vårt bord står utanför bilden. Fortfarande inga konstigheter, tänker ni. Ser ni skärmen till höger? Där kommer alla resultat upp. De som tävlar dansar oftast i flera heat för att förhoppningsvis gå vidare till kvarten, semin och slutligen final. Det är mitt jobb som lagledare att hålla reda på resultaten för vår skolas tävlanden. Nu för tiden har vi en resultatapp till hjälp men det är mer vanligt än ovanligt att den stundtals strejkar. Därför är det jäkligt viktigt att man ser skärmen.
IMG_7189
Vårt bord stod långt nere i hörnet och det fanns inte en chans att man kunde se den.

Alltså. Hur i helvete skulle vi kunna göra vårt jobb med dom förutsättningarna?!

IMG_7187
Jag kliver upp på podiet där stolarna för publiken är för att se ur dansgolvet ser ut. Då kommer nästa chock. Golvet är svinlitet. Man delar som sagt alltid golvet och kör en A- respektive B-halva och delar av med, i det här fallet ett gäng ballonger. Den totala ytan här motsvarar ett normalt halvgolv. Då fattar ni.  Denna helg är det uttagning för EM så det är extremt viktigt att alla toppdansare har utrymme att röra sig på. I synnerhet de som dansar i grupp.

I varje grupp är det sju dansare. Det ska alltså få plats fjorton dansare på varsin planhalva. Fucking good luck med det säger jag bara …

IMG_7195
Jag har en extremt dålig egenskap. Jag avskyr, a v s k y r, när saker och ting är dåligt organiserat. I synnerhet när man som dansare betalar en hel del för att kunna åka på dessa tävlingar. Det är vid såna här tillfällen som jag blir totalt filterlös och kan gå igång i 180 utan att tänka på konsekvenserna.
IMG_7190
Givetvis hängde jag ut den dansskola som har anordnat den här tävlingen på Instagram. Swedish Dance League. Det är andra gången de anordnar en sån här långweekstävling och förra gången var det lika sopigt, men på ett annat ställe.

I den andra hallen, som är mycket mindre än den första, fanns det inte ens plats för lagledarbord. Suck.

Hur som. Vi bestämde oss ganska snabbt för att hålla färgen inför våra tävlanden. Det är tuffa tävlingar så de måste hållas på gott humör och peppas. 

IMG_7201
Nåväl. När tävlingen satte igång blev vi upplysta om att de två första stolsraderna var tillägnade oss lagledare och danslärare. Jättebra. Problemet är bara att poängen med att man sitter vid ett bord intill ett dansgolv är för att alla tävlanden för varje dansskola möts upp där och det är från det bordet all information från oss går ut till dom. Lite svårt att göra det om man sitter längst fram på en stolsrad där inga tävlanden får vara.
IMG_7209
Efter ett par timmar gick jag in i den andra hallen och höll på att smälla av. Det var så fruktansvärt fullt och jag är fullständigt övertygad om att brandmyndigheten hade stängt lokalen på 0,8 sekunder om de kommit/kommer på besök

Det är 2900 tävlanden anmälda. Om man slår ihop båda dessa lokaler så är dom lika stora som en normal handbollshall. Då fattar ni.

Till dessa tävlanden hör det lite folk i form av föräldrar, många har med sig syskon, far- och morföräldrar … m fl. Jag blir trött bara jag tänker på hur det kommer se ut från och med idag, när alla tunga tävlingar kör igång.

Jag försöker alltid hitta det positiva i det mesta, men det går inte jättebra när saker och ting handlar om 1) utebliven säkerhet 2) utlovad professionalitet 3) bara att tjäna pengar och därmed anordna en tävling på billigast möjligaste sätt

Då går topplocket på mig,

Mvh

Häxan Surtant

9
100

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00