ANNONS

There is nothing better

/

IMG_6864
Jag får ofta komplimanger för att jag ”har fin hy” och jag ska erkänna att det har tagit sin tid. Två saker har hjälpt: bra ansiktsvård i form av bra produkter samt diverse behandlingar i form av Microneedling, laser och nu på senare tid: Profhilo.
IMG_6866
Det sistnämnda är bland det bästa jag någonsin gjort. Ersätter lätt den vanliga Skinboostern, som jag annars brukar göra. Profhilon är ingen sedvanlig filler utan en Hyalyronsyra (gelé om man ska vara petig) och som ger ett omedelbart resultat och som håller länge. Fukt inifrån, lätt förklarat.

Jag är inte särskilt rädd för rynkor även om jag har bra gener för att inte få så många. Däremot vill jag absolut inte har glåmig och hängig hud. Problemet är att det går fort utför nu när det kommer till bristen på kollagenproduktionen i min hy. Om jag inte hjälper huden på traven med att tillföra produkter och fuktinjektioner så ser jag glåmig ut.

Skäms inte ett skit för det och kommer aldrig att be om ursäkt. Det här är heller ingen blogg som vänder sig till unga. Här hänger mogna kvinnor (och ett gäng män faktiskt) som är vuxna nog att fatta egna beslut. Sen kan man så klart tycka vad man vill om det.

Hade jag varit smart så hade jag börjat sköta om hyn redan i tonåren men jag har haft noll intresse för sånt, fram till för några år sedan. Det började med Rosenserien och lite annat smått och gott. Tills jag testade Skin Ceuticals.

jpxzgZZ6SLWWLasCOOjnZg_thumb_5c21b
Även om jag då och då provar andra produkter för att kunna tipsa om lite allt möjligt, så är det SC som är ansvarigt för att jag har fått bra hy. Dyrt men drygt som attan. Älskar för övrigt allt som är drygt! Det är medicinsk hudvård och får inte säljas hur/var som helst utan det måste finnas en läkare knuten till säljstället. (SkinCity har hela sortimentet.) Fick nyligen reda på att det finns en hudvårdssalong här i hooden där de säljer Skin Ceuticals och jag har bokat tid där i november eftersom de jobbar med SC i sina behandlingar. Galet glad över att jag kan stödja en lokal verksamhet. 
IMG_6881
I veckan var jag hos Viktoria på Irradiakliniken för en laserbehandling med aktivt kol.
IMG_6885
Hon håller på att lasra bort mina kraftiga solpigment och nu är de så gott som borta. Sjukt glad.
IMG_6890
Ska aldrig mer i hela mitt liv ha ansiktet i solen. Fy farao som jag har fått betala för det. Bokstavligen.

Sen den här gamla sägningen: ”… när man väl har börjat fixa sig så tar det aldrig slut” … stämmer mer än väl för min del. Nästa grej jag vill göra är att fixa mina hängande ögonlock. Jag opererade dom för runt 15 år sedan och då sa kirurgen att jag skulle få göra det igen pga av min hudkvalitet och mycket riktigt, det senaste året har det börja falla ordentligt. Har supersvårt att måla ögonskugga eftersom jag måste dra upp ögonlocket och ”räta” ut det. Planen är att göra en bröstförminskning så fort jag fått ihop stålars så det här med ögonlocksoperation kommer inte jättelägligt. När jag låg där hos Viktoria frågade jag på skoj om man inte kan lasra bort hänget. Hon böjde sig fram, drog lite i ögonlocken och sa att det går att göra med något som heter fibroblast. En slags ljusbehandling med elektroder. Vill höra om nån av er har gjort det och om det gav effekt? Har två kompisar som gjort det, den ena nöjd, den andra inte så nöjd. Viktoria förklarade att, för att det ska bli ett bra resultat så bör man ha orginalvarianten (finns en snarlik version som heter Plasmapen) för att minimera risken för skador, samt att behandlaren har koll på läget och vet exakt hur man ska göra. 

IMG_6882
Blev så här lycklig när hon sa att det går att fixa så att det i alla fall blir bättre än vad det är nu.
IMG_8966
Efter laserbehandlingen (en sk Hollywood-behandling) gick jag in till Bahares rum för en Profhilobehandling på halsen.
IMG_8975
Älskar högteknologiska produkter. 
IMG_8984
Tjoff tjoff, in med fukt i halsen på tio olika punkter. 
IMG_8982
Det är ju tur att man inte är spruträdd. 
IMG_8969
På den här bilden ser man förresten hur bra det har blivit med Viktorias laserbehandlingar av mina pigmentfläckar på kinden. Saligt glad över att de är borta!
IMG_8985
Det här är den första av två behandlingar och effekten är alltså att huden får hjälp med att producera kollagen som gör den spänstigare. Bahare är extremt duktig på det här och det är inte jättemånga behandlare som har upptäckt den här produkten ännu. Man är van vid sina vanliga grejer och ibland är det svårt att lära om ett invant beteende. Dock säger Bahare att har man börjat jobba med Profhilo så finns det inte en enda behandlare som går tillbaka till andra produkter ”eftersom kunderna får s å mycket mer av det här!”

Andra tränar på gym eller är ute och springer. Jag är för lat för det. Håller mig snygg från halsen och uppåt. Resten bryr jag mig inte särskilt mycket om. Sopsäck funkar finfint för mig om det kniper!

18
65

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00