Varför gå över ån efter vatten

Hur många har en svampodling på garageuppfarten, räck upp en hand!
Det vankas svampsoppa ikväll tror jag visst!

 1. Nä men jag har likadana i min gräsmatta, mååånga! Hårnålarna var jättefina, tack för snabb service😊👌
  Hälsningar Maria

  1. Hahaha, bra, då kan vi koka soppa ihop! Varsågod och tack!

 2. Anonym skriver:

  Mona,

  Det här med alla hemlösa pensionärer. Det börjar få mig att må illa. Det räcker nu känner jag. Det måste finnas flera vandrarhem runt Stockholm, Göteborg och Malmö el runt om i landet som i princip står tomma. Det finns säkert personer med kontakter som läser din blogg. Om det skulle kunna ordnas subventionerat boende tills nästa säsong är något jag tror många skulle kunna tänka sig att hjälpa till att betala! Hur många platser skulle behövas för pensionärer i Stockholm?

  Mvh
  Bor utomlands kan tyvärr inte starta en swish ksmoanj

  1. I know. Problemet är att det inte bara är att fixa ett boende. Låter konstigt kanske men många av dessa har varit hemlösa i många år och vet inte längre hur man bor. De sover t ex på golvet eftersom de är vana vid det. De har ingen aning om hur man betalar räkningar på nätet … osv. Det optimala skulle vara ett boende där man har sina egna rum men gemensamma utrymmen i övrigt så att man kan umgås men ändå dra sig undan när man behöver det. En del av våra hemlösa tar in på vandrarhem när pensionen kommer. Då bor de där i ett par dagar för att få lite ro och för att kunna sova och duscha. Sen måste de ut på gatorna igen. Det här är ett JÄTTEproblem som varje kommun ansvarar över. Vi måste få de ansvariga att hjälpa till eftersom det inte verkar gå att påverka regeringen jättemycket. Politiker kommer till oss och hälsar på. Blir förfärade, säger att de ska se över det hela … sen blir det tyst. Just nu väntar vi på att vår lokal ska bli färdigrenoverad så att de har nånstans att vara mån-fred 12-23.30. Det kommer hjälpa en del…

 3. Elenor skriver:

  När Mohamed inte kan komma till berget får berget komma till Mohamed🤣

 4. Karin skriver:

  I mina ögon ser det ut som en bläcksvsmp. Går att äta isf, men drick aldrig alkohol samtidigt, det blir en väldigt dålig kombo!

  1. Ellen skriver:

   Det är inte alla bläcksvampar som har ”antabuseffekt”, tror det bara är fjällig bläcksvamp? Vet dock inte vilken sort detta är 🙂

 5. Biggan skriver:

  Soppa på en svamp??? Jaja. Var och en blir lycklig på sin tro. Men fin är den. Men va lustigt förresten att den växer där mitt i mellan stenarna!! I gräsmattan har jag haft. Men banne mig inte på garageuppfarten. Låt den vara den raringen så kanske du har mer svamp än stenar nästa år 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..