Nytt på hyllorna

Morning! Nu kan alla ni som inte är intresserade av smink och hudvård återkomma senare idag för nu blir det bara sånt i det här inlägget!

I förra veckan var jag hos Dermarome för att ta del av en del nyheter från några av de märken de är ansvariga för här i Sverige. 

IMG_6283
Först ut var nyheterna från bareMinerals. Ett amerikanskt märke som firar 25 år nästa år. Det hoppas jag kommer firas med pompa och ståt ute i butikerna. bM är för övrigt mitt allra första ”riktiga” sminkmärke i vuxen ålder. Köpte det i USA långt innan det kom hit och det tog många, många år innan de fick fullvärdiga konkurrenter här i Sverige. På den tiden fanns bara mineralpuder så det är kul att se hur de har utvecklats genom åren.
Skärmavbild 2019-10-15 kl. 19.16.46
Nu släpps kollektionen Bounce & Blur i form av två paletter med ögonskuggor samt fyra individuella rouger, 560 kr för ögonskuggspaletten och 410 kr för rougerna. Det finns många skuggor i branschen med det intressanta med dessa är att de är en hybrid mellan puder och creme, och som är framställd med en helt ny teknik. Mycket ”lättjobbad”. Finns i butik nu. Jag har testat ögonskuggan och den sitter hela dagen på mig. 
download-1
I november kommer något helt nytt från samma märke: Poreless Collection, en trestegs kollektion. (Sorry för taskig bild men hittade ingen bättre.) Den här serien ska bli galet kul att testa då jag har stora porer. Den är tänkt till vilken hudålder som helst och lovar att dessutom synbart resultat redan efter en vecka. Såna claims är ju alltid intressanta så jag ser fram emot att prova det.

Älskar också att kollektionen är full av probiotika. Dvs levande (goda) bakterier som aktivt skyddar huden, från skadliga mikrober där även forskning påvisat att probiotika främjar en god fuktbalans i huden.

Cleansern kommer ligga på 295 kr, Essencen på 335 kr och den oljefria fuktkrämen landar på 495 pickadoller. Serien innehåller inga animaliska ingredienser. 

Skärmavbild 2019-10-15 kl. 20.10.45
Nästa märke på agendan var Priori. Ett märke jag aldrig har provat och har nån av er det så please hojta. Jag blev nämligen väldigt nyfiken på deras nya Intense recovery cream, som ska gå in på djupet för dom/oss som har en solskadad hy samt en hy som behöver lugnas ned några grader. Funkar som både dag- och nattkräm. 1245 kr …. så det vill ju till att den håller vad den lovar!

Skärmavbild 2019-10-15 kl. 20.13.31
De kommer även ut med peel pads och dom tänker jag prova eftersom jag hittills inte hittat några som slår Elixirs pads. Dessa från Priori, med 20% AHA, kommer ligga på 695 kr (30 st).
Skärmavbild 2019-10-15 kl. 20.20.24
Sist men inte minst kommer en ögonkräm med retinol. Jag är torsk på allt som innehåller just retinol, som bl a jämnar ut fina linjer. Sen var det fler som reagerade när den här bilden kom upp på duken. 
IMG_6368
DaisyBeauty-Kicki gick nästan upp i brygga med ett ”Åhhh!” så jag gissar att hon också kommer testa den. 1095 kr för 15 ml.

Som sagt, ni som har provat detta märke, dela gärna med er av era erfarenheter. Jag är ju stortorsk för SkinCeuticals och so far har jag inte hittat ett enda märke som slår det. Det finns väldigt mycket bra produkter på marknaden men det är SC jag hela tiden går tillbaka till.

Elemis är inte heller ett märke jag har provat så samma sak där: ni som har: tell me!

IMG_6351
En av deras nyheter är den här. En pro-collagen ansiktsolja, sk torrolja,  för reducering av fina linjer och mjukgörande. Jag är i normala fall ”allergisk” mot rosdoft men den här doftade faktiskt gott. Finns ute i butik nu till priset om 935 kr för 15 ml. 
IMG_6353
Det var för övrigt intressant att få lära sig de olika oljornas effekt. Hade ingen aning om det.
IMG_6317
Buxom har jag däremot lite bättre koll på. Dock endast använt deras plumpande läppglanser.
IMG_6320
Nu lanserar dom ett gäng nya färger i kategorin läppstift och jag fastnade direkt för ett av dom. 
IMG_6321
IMG_6298
Däremot gick j a g upp i brygga när det här märket kom upp, amerikanska SkinBetter Science. Ett medicinskt så kallat high end-märke som fått en mängd priser i USA för dess teknologi och innehåll. (Även här i Sverige.) Det har funnits i Sverige i två år men lyckats gå mig helt obemärkt förbi. Blev nyfiken på dom när jag var på Hud- och Kosmetikmässan nu i september. 
Skärmavbild 2019-10-15 kl. 21.07.59
De kommer bl a ut med exfolierande pads som jag givetvis testar just precis nu och so far får dom bara pluspoäng. Har bara hållit på i en vecka så jag fortsätter några testveckor till. Innehåller så klart retinol och en patenterad ingrediensmix av glycolsyra, mjölksyra och salicylsyra. Music to my ears! 1195 kr för 30 pads.
IMG_6365
Nästa märke … som jag inte heller (!) någonsin testat var det omtalade bra-pris-märket The Ordinary. Har flera kompisar som hyllar det men av någon anledning har det aldrig lockat mig. Ska dock prova deras salicylsyremask som innehåller vegetabiliskt kol. Är en sucker för allt som innehåller aktivt kol. Dock ska denna inte användas på känslig hud.

Näst sist presenterades det femtioelfte märket jag inte har provat och det här vill jag att ni som har, berättar om: Avène. 

IMG_6311
Det säljs bl a på utvalda apotek och ska vara en slamkrypare i den bemärkelsen att det är ett jättebra märke till bra priser … men få känner till det. När jag kom hem visade det sig att 28-åringen använder deras ansiktskräm sedan länge! Hon har en mycket känslig hud och säger att det här funkar superbra på henne. Joanna, som är ansvarig för märket, berättade att de släpper en deodorant nu i oktober som är fri från aluminiumsalter och alkohol, vilket gör att den passar ypperligt för alla känsliga armhålor … och den håller i 24 timmar!
IMG_6315
Det gick ett sus igenom rummet när Joanna berättade om den här produkten, Cleanance Comedomed. Ska tydligen vara ett revolutionerande medel mot ”oren hy”. Jag reagerade just mot den benämningen, som jag tycker låter … inte så tilltalande. Joanna berättade att man i Sverige inte får skriva ”mot acne” så länge det inte är en medicinskt produkt. Dock ska det här vara helt outstanding enligt testerna som utförts. Lanseras inte förrän i februari 2020 men lätt att jag kommer köpa det till min finniga lilla böna här hemma!
IMG_6328
Allra sist för dagen var ett för Sverige helt nytt märke, Grande Cosmetics. Främst ett bryn, och fransmärke. De har bl a ett fransserum som ska vara bättre än de andra märkena vi har här. Vore ju väldigt intressant att testa med tanke på att jag håller på att utvärdera två märken just precis nu.

Alltså. Hade jag varit 30 år yngre hade jag utan tvivel gett mig in i den här branschen. Jag tycker att det är så GALET kul att lära mig och testa olika produkter.

Men, så är jag ju en ytlig skata också … för smink är ju b a r a yta!

 1. Anna skriver:

  Har superkänslig hy och det enda som fungerar för mig är Avene! Har provat det mesta genom åren, vill inte ens tänka på alla pengar jag kastat i soporna… 🙈

  1. Alltså, jag har ALDRIG hört talas om dom förut! Helt sjukt.

 2. Jag är nyfiken på hudvård med hampa, har du stött på det någonstans, Mona?

  1. Åh, nej, det har jag inte men klart intressant! Ska höra mig runt lite.

 3. Therese skriver:

  Har du några tankar om djurförsök vid framtagning av smink/hudvårdsprodukter? Hoppas du inte tar detta som nån kritik, är inget nättroll, bara genuint intresserad. Kram

  1. Klart jag inte tar det som nåt annat än vad det är; en bra fråga! Jag ska erkänna att jag inte har hundra koll men försöker hålla mig till märken som inte är djurtestade. Vet t ex att .FÄRG, Palinas, GlossGods, Jane Iredale inte är det (kan inte komma på fler just nu) men tack för att du påminner mig. När jag sitter på pressfrukostar, som den här, så glömmer jag ibland att kolla då det är mycket info som ska präntas ner. Ska bli bättre på det!

   1. Emelie skriver:

    Så vitt jag vet så är djurförsök för kosmetikaprodukter förbjudet i EU, så så länge du köper ditt smink av europeiska företag (eller företag med europeiska dotterbolag) så är det inte testat på djur, oavsett märke.

    1. Monika skriver:

     Sanning med modifikation, de är inte djurtestade här men om de säljs i butik i Kina så är de djurtestade där. Många stora märken är mao skenheliga och eftersom Kina är en stor marknad vill de gärna sälja där också. Enligt min åsikt är djuren där lika mycket värda som djuren här, men det är inte helt lätt att hålla reda på! Finns dock bra sidor och listor på nätet.

     1. Emelie skriver:

      Det har du naturligtvis rätt i att de troligtvis är, även om jag inte hade kallat företagen för skenheliga för att de försöker efterleva rådande lagstiftning på olika marknader. Det är klart man kan köpa produkter av företag som endast säljer i Europa, men det är också så att många av de komponenter som ingår i kosmetika i Europa även har andra användningsområden än inom kosmetik och därmed även lyder under den europeiska kemikalielagstiftningen REACH och har därför troligtvis blivit djurtestade i enlighet med REACH även om inte själva kosmetikaprodukterna blivit djurtestade. Jag vet inte om det finns några kosmetikaprodukter som inte innehåller en enda substans som i något skede blivit testad på djur men jag skulle inte tro det, och jag skulle dra öronen åt mig om en tillverkare hävdade just det.

 4. Maria skriver:

  Åh vilket härligt inlägg. Men provat loreals pads för 200 och riktigt nöjd. Har dom på pannan mot rynkor. Jag är så intresserad av smink och hudvård. Vichy rollon med röd kork är toppen. Håller mej torr. Gillar annars Vichy mycket. Avene är bra. Jag har tunn och känslig hud. Och så spännande med ansiktsbehandlingarna du gör. Önskar dej allt gott.

 5. Sofia skriver:

  Om du vill prova en ”por-förminskare” så testa Emma S’s senaste, Treatment Niacinamide Formula…fungerar jättebra på mig iaf.

  1. Maria skriver:

   Var finns den produkten att köpa alltså Emma s. Ej sett den i affärer.

   1. Elenor skriver:

    Finns på Kicks bla👍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..