ANNONS

Florence Nightingale

/

IMG_6507
Igår tog jag ledigt några timmar för att spendera tid med LÓréal-Lena. Hon bröt foten i somras och pga felbehandling (soon to be Lex Maria-anmält) har hon fått genomgå flera operationer/byten av gips. Hon sitter i rullstol och livet suger hårt för henne just nu eftersom hon inte har kunnat jobba sedan i juli. 
IMG_6526
Vi tog hennes bil till en av Stockholms större gallerior eftersom hon skulle byta en vara. Vi passade på att gå runt lite i butikerna. 
IMG_6522
Lena övertalade mig att köpa duschcreme med vaniljdoft inne på Yves Rocher. Jag besökte ju deras flagship store i Paris i våras och det var första gången som jag handlade YR-produkter. Hade fram till dess trott att det var ett skitmärke men hej och hå vad jag ändrade uppfattning efter att ha testat.
IMG_6528
Lena lurade in på mig Sephora då hon ville att jag skulle testa en produkt, en slags brun utan sol. Den fanns inte i rätt storlek så jag får köpa den senare. 
IMG_6527
Vi var även inne en sväng på Royal Design och jag blev lite kär i den här soffan. Gult gör mig glad. 
IMG_6525
På ett bord stod det en massa reavaror. Lena fastnade för den här stora lampan i filtmaterial och vi frågade vad den kostade. Tänkte att den nog kanske kostade en femhundring med tanke på att lampsladden var avklippt. ”Ja, den har kostat 4.500 kr men är nedsatt till 3.400 kr nu!” 

Host host, tack men nej tack. 

IMG_6444
Vintern är i antågande och Lena behöver stövlar. De måste dessutom vara lätta viktmässigt då gipset på andra foten är tungt. Glider in i en skoaffär och butiksbiträdet hälsar oss välkomna. Hon tar för givet att jag är Lenas assistent, vilket får oss att börja småskratta … särskilt när Lena bekräftar det.

Butiksbiträdet frågar om hon kan hjälpa till med något. Jag tycker att jag är jätterolig när jag frågar om hon har en specifik stövel i storlek 42. Lena, som är en 38:a, börjar skratta och säger nåt i stil med att ”… som min assistent borde du ju ha koll!”. Jag kontrar med: ”eh, näe, det räcker med att jag har koll på dina natt- och dagblöjor!”

När vi var klara i butiken och rullade ut därifrån skrattade vi knäskålarna ur led. Kan tyckas smålarvigt men Lenas situation är katastrofal så jag är bara glad om jag kan få henne att skratta. 

IMG_6529
… och man kan ju säga att man inser h u r tråkigt det är för henne att vara instängd hemma hela dagarna när hon i garaget utbrister: ”Åh, har du sett, t r e vita bilar på rad!” DÅ vet man nivån på tristessen där hemma! Eftersom hon äter heavy shit-mediciner som påverkar hennes syn, kan hon inte heller fördriva tiden med att se på tv. 
IMG_6532
Släppte av henne hemma några timmar senare … för att hämta upp 28-åringen på hennes jobb. Försöker underlätta livet extra mycket för henne nu då hon inte kan använda sin högerarm över huvud taget.
IMG_6539
Hem, tända brasan och laga mat. 
IMG_6538
Jag är så glad och tacksam över att hon tycker om att tillbringa mycket tid med mig. Talibanen är ju mitt inne i den värsta tonårsperioden nu där allt bara är suck och stön, men med lite tur kommer hon ut på ”andra sidan” och vi kan återgå till vårt normala liv.
IMG_6542
Måndagskvällar ägnar jag åt att titta på min advokat, David Massis Youtube-kanal. Ett nytt avsnitt varje måndag. Jag lär mig mycket så det ska bli skitkul när hans podd kommer igång. Har glömt att tacka er för tips på ämnen. Kommer ni på fler så hojta!

Idag jobba. Sen en presslunch.

Snart är det jul.

23
80

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00