Dyrt versus billigare

IMG_6448
Alla tvättar ju håret … antar jag … så jag har ägnat de senaste två månaderna till att testa lite olika schampo/balsam-produkter. Till skillnad från hudvård så märker man ett omedelbart resultat.
loreal-paris-elvital-color-vive-shampoo-250ml-1185-344-0250_1

Foto: www.trendshots.dk

I hela mitt vuxna liv har jag handlat mina schampon/balsam i matvarubutiker. Använt märken som ovan. Kostar runt en 50-lapp. Inga konstigheter. Har alltid haft långt hår så det viktigaste har varit att balsamet funkat eftersom jag är håröm som fasen.

Efter att jag började intressera mig för hudvård för några år sedan så funderade jag lite kring hår också. Eftersom det är sådan skillnad på olika hudvårdsmärken så borde det väl också vara likadant med hårprodukter? Å andra sidan så är ju det utväxta hårstrået dött … men ändå. Tänkte jag.

För ett par år sedan var det nån av er läsare som tyckte att jag skulle prova ett schampomärke som heter Shu Uemura. Pratade med en kompis, som också råkade använda det och hon var lyrisk. Jag blev jäkligt skeptisk när jag såg vad det kostade. Runt 400 pickadoller. Gulp.

Skrev om det i bloggen och hej och hå vad märket höjdes till skyarna från er som använder det. Jag beställde och testade. Efter den dagen bestämde jag mig för att aldrig någonsin köpa ett 50-krs schampo. Helvitti v i l k e n skillnad. Jag blev toksåld.

Nu är det inte alla som har råd, det är jag mycket väl medveten om. Men, det visade sig att det här schampot räcker i ca ett år eftersom man endast behöver en klick lika stor som en gammaldags femkrona, om ens det. Det är GALET drygt. Alltså blir det minst lika billigt om man slår ut det. Till och med min make, som är emot ALLT som kostar mer eftersom han påstår att alla blir lurade …”det är ju samma innehåll i alla schampon, det fattar ju vem som helst!” … och som endast använt Wella Normal, fick prova Shu Uemura, och ändrade då uppfattning totalt. Idag skulle han aldrig gå tillbaka till sitt gamla schampo och då är han en man som inte bryr sig ett skit om märken och hud/hårvård.

Jag har varit Shu Uemura troget sedan dess men då och då testar jag nytt bara för att. 

IMG_5214
Det här med att influcencers släpper egna kollektioner är jag vanligtvis allergisk emot men jag testade Ida Wargs hårserie, eftersom jag gillar hennes andra produkter, och blev glatt överraskad. Kan varmt rekommendera dom. Jag har mest använt Moisture-serien, för den passar mitt hår bäst, men äldsta dottern kör Everyday-serien. (Talibanen vägrar andra märken än Iduns hårserie… som också är bra.)
IMG_5410
Den här veganska serien blev en rejäl överraskning. Bra pris och väldigt bra produkter. Inga sulfater, silicon eller artificiella ämnen, om man är noga med sånt. Dessutom är förpackningarna näst intill 100% återvinningsbara. Perfekt resestorlek också.
rco-gemstone-color-shampoo-241ml-1971-154-0241_1
Det här märket, R+Co, hade jag bara reflekterat lite över i periferin. Har tyckt att flaskorna ser billiga ut, alltså måste det vara skit. Japp, Im the queen of fördomar. Efter en hud-/och hårvårdskonferens på Daisy Beauty här förleden ändrade jag uppfattning. Efter att ha provat det. Good shit!

Så ja, jag måste nog tillstå att dyrare är bättre än billigt när det kommer till hårvård. Jag tyckte inte alls att det var något fel på mitt Elvital-shampo, håret var jättebra och jag hade mycket fördomar kring de som påstod att dyrare var bättre. Men, det ÄR en jätteskillnad. Och som sagt, de är också oftast vääääldigt dryga och då blir det ju samma peng i slutänden.

Just nu har Åhléns en kampanj, därav mitt inlägg, så passa på!

HÄR hittar du dessa schampon/balsam.

 1. Anneli skriver:

  Jag har testat ShuUremura..doftar väldigt gott och ett helt okej schampo. Men sen jag börjat med balsammetoden så har mitt hår aldrig varit bättre än det är nu. Behöver bara tvätta 1 gång i veckan.
  Slut handlat med dyra / billiga produkter.
  Det om nåt är bra för både plånboken och miljön.
  Jag slipper alla flaskor i badrummet.
  Balsammetoden är super för mitt hår.

 2. Anna skriver:

  Jag köpte och testade Shu Uemura efter att du nämnde det förr. Passade inte mitt hår alls, gav det till dottern.
  Jag testar också runt jättemycket, för mig är det viktigt att det är paraben,sulfat,silikonfritt samt inte testat på djur.
  Hittat ett schampo jag är nöjd med nu dr.organic moroccan argan oil. Tog ett tag, men jag tror jag håller mig till det nu. Hoppas bara det inte innehåller en massa skit, tror jag kollat det ordentligt men man vet aldrig.
  Men vintertid är håret oftast skit, statiskt, frissigt (har lockigt hår) alternativt helt jävla dött och platt som en pannkaka.
  Tänk vad lätt det hade varit om vi inte haft något hår.

 3. Anki skriver:

  Men Mona, får jag fråga, av de du testat nu samt ShuUemura (stavade jag rätt nu tro 😬), vilket märke var då allra, allra bäst? Tror jag tolkar det som om Shu ändå är favoriten, eller har jag fel då? Måste ju börja testa någonstans 😊.

  1. Japp, det är fortfarande det märke som jag tycker är bäst. Jag har färgat hår som behöver mycket fukt … så jag har två: Shu Uemura Color Lustre och Shu Uemura Urban Moisture… Alternerar mellan dom.

   HÄR hittar du dom.https://track.adtraction.com/t/t?a=1136856392&as=1226153120&t=2&tk=1&url=https://www.ahlens.se/INTERSHOP/web/WFS/Ahlens-AhlensSE-Site/sv_SE/-/SEK/ViewParametricSearch-StaticPage?search=true&SearchTerm=shu%20uemura

 4. Anne R skriver:

  OGX macadamia shampoo och balsam har gjort under med mitt hår. Jag har blivit känslig och tål inte nåt i elvital mfl schampon, kanske suflater då denna macadamia inte innehåller sånt? Kostar en hundring ungefär och räcker hur länge som helst. ÖoB och rusta och coop har märket, men inte just macadamia vad jag sett. Beställer mitt från apotea. Ska nog testa aragan oil från samma märke också.
  På Åhléns finns Marc Anthonys macadamia hårvård. Hade den förut, den är också hur bra som helst och dryg. Kostar 129 kr st.

 5. Köpte ju ShuUremura efter tips från dig. Första perioden tyckte jag det var galet bra, sen testade jag av en slump en serie från GLISS och herrejävlar vilken skillnad det blev 😳 Så jäkla mjukt och kändes inte alls torrt och slitet.. Men tyvärr hade jag gått med Olaplex i håret i ett par timmar innan så nu vet jag inte om det var det eller shampot som gjorde skillnaden.. Ska testa att köpa hem det GLISS shampoot bara för att och testa igen.. Jag tror oxo att det har med hårstatus, perioder, årstid osv att göra, vilket som passar just där och då.. Precis som med hudvården 🙂 Men jag älskar att testa nya produkter och eftersom jag är vansinnigt kräsen så blir det en hel del botaniserande 😁 Tycker dock tyvärr att det är allt för mycket ”köpt” reklam och icke transparanta rewiews där det är för mkt pengar inblandat, så snart litar man inte på nån som recenserar produkter 😕

  1. Testa igen för Olaplex gör en jätteskillnad. Bästa hårvården ever! Men du, apropå recesensioner: gå in här https://www.daisybeauty.com/recensioner/ Där finns typ 5000 st. Ingen får betalt och det är olika åldrar på alla testare. Jag går ofta in där innan jag köper något!

   1. Hänger redan där och på deras forum på Trynboken, Älskar det! Fått så mkt bra hjälp och tips där 👍😊 Finns en del härliga människor på YT’s också men alla är ju typ 25 med flawless hy så det rimmar inte så mkt för oss över 45 tyvärr. Jag får nog starta en egen jäkla kanal snart 🤣

    1. Men, jag tycker jag ofta hitta kärringars recensioner i vår ålder där, alltså inte på FB men på Dbs sida!

     1. Ja, jag var kanske otydlig. dB är enda stället jag hittat som faktiskt levererar just det 👍😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..