ANNONS

Det har varit en rolig vecka, trots allt

/

Bortsett från mycket jobb har denna vecka varit rolig, givetvis med undantaget av hundöverfallet på 28-åringen i fredags. 

IMG_6270
Käkade lunch med ett par kompisar, bl a Mia. Hon jobbar som säljare för smyckesföretaget Caroline Svedbom. OJ så tråkigt, hehe!
IMG_6261
IMG_6262
Skodon och smycken är min akilleshäl och det kan man aldrig få för mycket av … och skulle man få det så ger jag bort mellan varven. 
IMG_6265
Till skillnad från normala människor har min devis alltid varit att ”more is more” och jag har, sedan jag gick på dagis, varit galen i allt som blingar. 
IMG_6266
Den lyckan nu när bling har varit inne i så många år. Inte för att jag brukar bry mig om vad som är inne och ute, men det är kul när man för en gång skull ”hänger med”. 
IMG_6276
Malin, som äger Kindahls Dansskola där talibanen går, kom också förbi. Mia är nämligen en gammal dansmamma så de känner varandra väl. Vi övertalade henne att hon skulle köpa dessa superfina örhängen. En limited edition.
IMG_6251
En av kvällarna var jag hos Jouli på Salong Bond och fick håret klippt och färgat. Man är ju aldrig så snygg som när man varit hos frisören. I synnerhet en skicklig frisör. 
IMG_6285
Sen var jag på en väldigt bra pressfrukost med märken som bareMinerals, SkinBetter Sience, Priori, Elemis, The Ordinary, Avène och Grande Cosmetics. Det ska jag berätta mer om i separat inlägg. Bara en liten detalj. När jag fick inbjudan så gjorde jag som alltid: lägger in datum, klockslag och plats i min almanacka. Jag är en extremt anal person när det kommer till att passa tider. Är oftast ute en halvtimme i förväg. Så även denna morgon. Åker en timme tidigare hemifrån även om det enligt gps:en skulle ta 15 minuter att komma fram. Men, Stockholm har ju något som heter morgonköer så jag ville vara ute i god tid. Hittade dessutom en parkering så jag hade 25 min till godo.

Kliver ut bilen och går mot porten. Adressen var Roslagsgatan 50. Tycker att entrén ser ut som en vanlig bostadsentré. Dock med ett assistansbolagföretag på bottenvåningen. Fattade ingenting, dubbelkollade i min kalender, jorå, jag var på rätt ställe. Bestämmer mig för att vänta och haka på någon annan inbjuden. När klockan är 08.29 får jag lite panik. Det skulle börja 08.30 med frukost och presentationen skulle köra igång 09.00. Messar till min kontakt, som säger att jag ska ”gå in vid apoteket Lloyds där”. Jag går fram en bit. Ser inget jefla apotek. Joanna försöker förklara bättre men jag är tvärsäker. På att hon har fel … sen att hon jobbar på stället var tydligen inget som jag funderade nämnvärt på …

Till slut går jag in i mobilens mailkorg och söker upp själva inbjudan. Rosenlundsgatan 50 … INTE Roslagsgatan. Kan ju meddela er som inte bor i Stockholm att det är PRECIS på andra sidan stan, så jäkla långt bort man bara kan komma. Morgonrusning. Jag ringer Joanna och hon skrattar och ber mig att köra lugnt.

09.06 sladdar jag in på mötet och skäms ihjäl, men lucky for me så var det många ansikten där som jag känner sedan tidigare. Fantastiska nyheter som kommer nu men det tar jag som sagt i ett separat inlägg eftersom jag vet att ni är ett gäng som är noll intresserade av sånt.

Jag avslutade arbetsveckan med att åka hem till Lina, en av tjejerna i vårt lilla beautygäng. Hon bor i en jättefin lägenhet mitt i centrala Stockholm. Strax efter mig kom Bella. Vår fjärde musketör, Kicki, kunde inte komma då hon fastnade i ett jobb med kocken Jessica Frej som drog ut på tiden. Hon är, liksom de andra, make up-artist. Bara jag som är en vanlig svennebanan i gänget.

IMG_6392
Bella fick barn för sex månader sen så det här med att komma ut och hänga med kompisar händer inte jätteofta så när Linus frågade om hon ville ha vin tvekade hon inte en sekund. Problemet var bara att Linus inte hade tillräckligt med vin hemma så vi fick gå bort till Systembolaget för att inhandla en flaska …
IMG_6394
… som blev aningen fler flaskor.
IMG_6386
Jag skrattade för övrigt åt Linus innan vi gick. Jag är typ 20 år äldre men både hon och Bella använder vad jag kallar ”tantstrumpor”. Alltså knästrumpor i nylon. SOM jag skrattade.

Bella är ju mammaledig men Linus jobbar som sagt som make up-artist på heltid, för övrigt superskicklig och får ofta ”tunga” jobb.

IMG_6396
Vi pratade hudvård och smink första timmen och gick igenom lite nyheter som hon fått hem. Bland annat den här glittriga luminizern. 
IMG_6395
Galet fint skimmer så den ska jag lätt köpa när den kommer ut i butik.

Tidigare under kvällen när Bella sitter och dricker sitt vin får hon plötsligt ett utbrott.

IMG_6388
”Lina, du MÅSTE fixa nya persiennsnören, så där kan du INTE ha det!”

Det hör till saken att Bella och hennes sambo Thomas är extrema, e x t r e m a, pedanter. Ni kan inte ens föreställa er. Det här retar vi dom konstant för även om jag i ärlighetens namn är aningen avundsjuk. Gillar ordning och reda men lever med två som … ähum … tycker andra saker i livet är viktigare. 

IMG_6405
Vi hade beställt pizza och mitt i maten så noterar både jag och Linus att Bella ser konstig ut. Jag tror först att hon håller på att kräkas av nåt i pizzan. Jag frågar vad det är men hon svarar att det inte är något. Det går nån minut sen frågar Linus samma sak och då kommer det:

”Alltså, det här GÅR INTE LÄNGRE, Lina, snälla, kan du fixa tavlan!”

IMG_6397
Alltså. Vi skrattade så jag trodde jag skulle kissa ner mig totalt. Vi fixade till tavlan så att hon kunde få lite lugn i sinnet.
IMG_6411
Kvällen skulle vara en jobbkväll. Vi bloggar ju alla tre (fyra med Kicki) och var och en av oss är duktiga på olika saker, så vi byter erfarenheter och tips. Linus försöker visa Bella hur man använder min hårpinne ”asså, jag kan inte leva utan den!” (Älskar att alla tycker att den är suverän!)
IMG_6406
Jag hann dessvärre inte stanna kvar så jättelänge eftersom jag var tvungen att åka till akuten där 28-åringen väntade på att få bli röntgad efter hundöverfallet. Hon skulle egentligen varit med oss under kvällen men fick förhinder i sista sekunden.

… och det var ju jefligt tråkigt att hon fick det. Det hade sparat henne 6 veckor med armen i en mitella.

5
61

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00