ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

Dumma jävla hundägare

Tonåringen - numer 28-åringen

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_452a0
Jag har en hund. Nisse. Han väger 5,5 kg och han hatar barn och skulle mest troligt äta upp dom om han fick tillfälle.

Alltså är det MITT ansvar att hålla koll på honom när jag är i närheten av barn.

Jag har en 28-årig dotter. Igår var hon hundvakt åt en liten valp. En staffordshire bullterrier. Också gärna benämnd som en s k kamphund. Han heter Ragnar och är en liten mes. Världens snällaste och Nisse tycker att Ragnar är asjobbig eftersom han är så valpig/klumpig och därmed inte har koll på sina lemmar när de leker. Men, trots sin lekfullhet och unga ålder är Ragnar extremt lydig.

Tillbaka till igår. Dottern är ute i skogen och går med honom. Givetvis är han kopplad. Efter en stund får hon syn på ett par med en vuxen amstaff som är en bra bit ifrån henne. Hon är på väg nedför en lång backe, och paret är till synes på väg uppför.

Plötsligt ser hon hur den vuxna hunden får syn på henne och sätter fart. Hon hinner notera att den inte direkt är ute efter att leka så hon ställer sig framför Ragnar för att skydda honom, sen smäller det. Hon svimmar av och vaknar till liggandes på marken. DÅ har idioterna hunnit fram och fått tag i hunden. De frågar hur det gick men dottern är så omtöcknad så hon svarar bara “okej”, sen försvinner dom. Trots att hon ligger kvar på backen. Efter en stund lyckas hon resa på sig och ringer mig. Jag är inte hemma så jag ringer maken, som hämtar upp henne och de åker till akuten.

En enda läkare på ortopedakuten jobbar. Fredagkväll. Stockholm. Sveriges huvudstad. Shitloads med patienter. Jag håller telefonkontakt och efter nån timme kommer jag och byter av maken.
Efter ytterligare några timmar kommer läkaren och konstaterar snabbt att hon måste röntgas.
Vid midnatt står det klart att hon har en fraktur på axeln och måste gå med mitella i sex veckor. Får inte lyfta armen över huvud taget.

Jag lägger ingen som helst skuld på hunden men däremot på idioterna som äger den. Jag är väldigt medveten om att hundar är ett touchy subject i sociala medier och att jag sticker jag ut hakan är. Kan för mitt liv inte fatta HUR man kan ha en hund okopplad, i synnerhet när man inte har någon som helst kontroll.

För övrigt har hon inte sovit inatt. Läkaren glömde att skriva ut smärtstillande så det blir dagens projekt.

Dumma jävla hundägare

36
102

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Mina highlights