När man preppar inför vintern

Det tog mig ganska många år innan jag fattade att min hy beter sig olika beroende på årstid. Eller nä förresten, det var inte alls JAG som själv fattade det. Jag blev upplyst av mer kunnigt folk! Vintertid är mitt fejs är överjefligt jobbig eftersom jag, av någon anledning, är extremt torr då. På nätterna smörjer jag en mig med apfeta krämer men det räcker inte. Vet att en bidragande faktor är mitt obefintliga intag av vatten. Avskyr att dricka vatten nämligen.

I några år har jag kört med något som kallas Skinbooster. Man tillför alltså huden ren hyaluronsyra. Som inte är en syra utan en tunnflytande gelé. Mycket bättre än kroppens egenproducerade. Jättebra och effektivt. Problemet är bara att mitt ansikte slurpar i sig fukten som om det inte fanns en morgondag. Jag har därför länge önskat att det fanns nåt annat sätt så att man inte behövde göra det så ofta eftersom det blir en kostnadsfråga.

I våras var jag på en invigning av en salong och blev indragen i ett behandlingsrum och tillfrågad om jag ville prova nåt som heter Profhilo. Det är en vävnadsstärkande fillers som sprutas in på fem ställen på varje ansiktshalva enligt ett förutbestämt schema som IBSA utformat. Produkten flyter sedan ut under huden där hyaluronsyran drar till sig fukt och resultatet blir en mycket jämnare och slätare hudstruktur där den även stärker vävnaden på sikt. För att bibehålla resultatet bör man göra det här två gånger om året.

Jag säger aldrig nej till nya saker och det var en läkare som skulle utföra det så ”ja tack, bring it on”.

När man kör Skinbooster och liknande så brukar det ta ett tag innan man känner resultatet. Det här var första gången som jag redan nästa morgon märkte en väsentlig skillnad. Man ska göra två behandlingar med nån månads mellanrum.

Jag skulle boka tid för en ny behandling, men något kom emellan och sen kom sommaren.

Jag går ju hos Jenny på ArtFace och hos Viktoria på Irradiakliniken. Det den ena inte har, har den andre, och så vidare. Båda ställena är välrenommérade, vilket är superviktigt för mig. Vet jag att jag är hos någon som har kunskapen så litar jag blint på personen i fråga. Säger dom då: ”nej, du ska inte göra det där, gör det här i stället”, så lyssnar jag på det. Jenny kan mitt fejs utan och innan efter alla år och Viktoria har rätt bra koll så här efter sex månader hos henne.

Gissa om jag blev glad när jag under en laserbehandling fick höra att Irradia även har Profhilobehandlingar! De utförs av en väry skicklig kvinna (som jag hört talas om innan jag visste att hon jobbade just där) vid namn Bahar. Hon är i grunden legitimerad tandläkare men har ”skolat” om sig inom estetik.

IMG_5973
För ett tag sedan var jag hos henne för min första behandling och för ett par veckor sedan var det dags för nummer två. 
IMG_6010
Vill bara säga att jag skulle kunna sitta hos dom och jobba hela dagarna för fy sjutton vilken härlig stämning det är där. Jag är ofta tidig och hinner därför se kunder komma och gå och man märker verkligen att de trivs och att det är många som gått där länge. Viktoria är typen som drar till sig bra människor så jag förstår varför alla trivs.
IMG_5983
Man är ju så galet snygg när man ska bli fixad.
IMG_5990
Bahar började med att kolla och känna på hudens kvalitét sedan förra behandlingen. Jag behöver inte ens ha glajjor för att se att den mår bra och framför allt känns bra. 
IMG_5994
Sen ritade hon ut de fem fasta punkterna på vardera sida av ansiktet. 
IMG_6007
Förra gången jag var hos henne undrade jag varför det låg en massa bollar på bordet. Det är skumgummibollar som man tydligen får om man är spruträdd. Man håller dom i handen och kramar om man tycker att det är läskigt. Jag är inte ett dugg rädd för sprutor utan det är mer ”bring it on”. Däremot berättade Bahar att h o n är livrädd för sprutor! ”Eh, va, du sprutar ju hela dagarna?!” Men hon påstod att det är en stor skillnad att göra det på andra än att få en spruta själv. 
IMG_6005
Jag bad chefen herself att komma in och fota eftersom jag vet att det är många av er läsare som är intresserade av den här typen av inlägg. Ni andra får sätta på kaffet, eller gå på toa!
IMG_6001
Sen var det dags för injektionerna. Känns inte nämnvärt. 
IMG_5984
Efteråt syns ingenting.

Profhilo har funnits i några år men de som hade hand om distributionen första vändan i Sverige skötte det inte så jättebra. Nu är det kunniga proffs som endast jobbar med seriösa kliniker och behandlingsställen. Såg den här texten på nätet:

På grund av sin omfattande vetenskapliga kunskap när det kommer till hyaluronsyra har IBSA lyckats ta fram en ny patenterad teknologi, bestående av stabiliserade hybridkomplex, som möjliggör en förhöjd koncentration av hyaluronsyra: 64 gram i en 2 ml spruta. Ett genombrott för hyaluronsyra då ingen annan produkt har klarat detta tidigare. Samtidigt är Profhilo en högt renad, naturlig hyaluronsyra som inte innehåller några kemikalier (tvärbindningsmedel) att modifiera strukturen, vilket minskar risken för biverkningar.

Before-AfterHANDS-1024x645
Screen-Shot-2018-06-19-at-09.31.59-1024x588
Kolla skillnaden!
IMG_6011
Bahar är galet picky med att vara med på bild men nu lyckades jag.

I eftermiddag ska jag till Bahar för nytt område och jag kan LÄTT rekommendera det här till er som är lika ytliga som jag!

 1. Sara skriver:

  Du är helt otrolig Mona! ❤️ Så bra svarat att jag inte finner ord för det.
  Men det blev ekande tyst nu i kommentarsfältet? Så lätt att sitta och spy ur sig hat och förutfattade meningar bakom en skärm. Du är äkta och genuin med ett stort hjärta och du får gärna komma till min stad på fika (jag bjuder) 😉
  Allt gott till dig!

  1. Tack, och ja, det går bra att sitta och skriva skit bakom ett tangentbord men att stå för det verkar vara jävligt svårt!

   …. var bor du?!😂

 2. Maja, vem är du att döma vem Mona, eller någon annan för den delen, ska och inte ska umgås med? Och om Mona vill operera sig så är det väl hennes ensak och, som hon sagt alltid, så är hon en ytlig person som gillar småfix, botox, fillers etc. Inget konstigt med det så länge hon är bekväm med det. Jag skulle aldrig göra det men jag dömer ingen annan som väljer att göra det. Med min kropp gör jag som jag vill och det får andra göra också. Himla tur att vi har olika smak tycker jag.

 3. Men Maja, vissa saker gör man bäst i att hålla för sig själv.
  Mona är en öppenhjärtligt snäll person och om hon sen gillar yta & lite flärd, vad rör det dig.
  Pösa på dig Mona😘👍😘

 4. Nanny skriver:

  Även om sådant här inte är min kopp te så tycker jag det är kul att läsa om att du blir nöjd. Och det är kalasbra att andra får bra tips och inte behöver gå till sämre ställen och bli besvikna på dåliga/obefintliga resultat då det ändå kostar en del. Ha en fin helg, kram 😊

 5. Maja skriver:

  Fake, fake, fake….. finns det något på dig som är äkta och naturligt?

  Ögonbryn, ögonfransar, plastikoperation av hals, ansikte och överarmar, gastric bypass för att bli av med övervikt, tandblekning osv osv

  Kanske dags att umgås med folk i din egen ålder och acceptera att du är en kvinna i övre medelåldern.Du hade blivit så mycket mer accepterad och omtyckt

  Dina inlägg om välgörenhet och att du hjälper ”kändisar” båda här och där.
  Tror inte du gör något av detta om du inte kan lägga upp massor av inlägg efter.

  Du vill aldrig mer hjälpa en enskild person pga drev?
  Drevet var väl att DU blev ifrågasatt om vart alla pengar som samlats in tog vägen……ingen redovisning….. och hur enkelt hade det inte varit ?
  OM du hade varit en 100% genuin hjälpsam person.
  DÅ hade du en jättemöjlighet att via dina sociala medier hjälpa många som den tjejen som hade skyddad identitet.
  Dina trogna läsare hade fortsatt hjälpa till .och ditt självförtroende och självkänsla hade växt.

  Maja

  1. Åh Maja, Maja! Först: du förstår nog säkert själv att du är på gränsen här med det du spyr ur dig men jag tar mig tid att svara dig ändå. Jag älskar yta. Jag kommer alltid att operera mig och förbättra saker som jag inte nöjd med. Och tänka sig Maja, tro det eller ej men man kan vara väldigt ytlig med ett varmt hjärta. Jag har i övrigt inga problem med min ålder, ledsen om du tror att jag har det. Däremot så vill jag känna mig fräsch. En väsentlig skillnad. Vad beträffar vilka jag umgås med, inte för att du har med det att göra men jag kan berätta att mina kompisar ligger i spannet 35 till 70 år. Tråkigt att du tycker att man ska umgås med 50+ för att man själv är 50+. Och så det här med ”kändiskompisar”. Vilken HIMLA tur att jag inte berättar i bloggen om varje gång vi ses utan håller mig rätt sparsmakad med den infon. Annars hade du varit kräkfärdig på allvar! Sedan kommer vi till Moa. Det pågick ett drev om huruvida jag hade tagit alla insamlade pengar själv. Jag såg därför till att erbjuda alla som ville att komma till Wilmer på ett frukostmöte. Till det mötet hade jag och Moa gjort iordning kvitton och kopierat upp en redovisning som skulle delas ut. Vad ingen visste om och som jag av säkerhetsskäl inte kunde skriva, var att Moa själv skulle komma eftersom det var så många som även tvivlade på hennes existens. Problemet var bara att ingen kom. Vidare kan jag upplysa dig om att givetvis var det någon som anmälde mig till Skatteverket. Det gjordes en liten utredning och tänka sig Maja: de gav mig klartecken. Jag kanske också bör tillägga att jag blev rådd att på inget vis gå ut i bloggen med redovisningen av allt. För du förstår Maja, jag har nämligen inga problem alls med att vara transparent. Problemet med dig och alla andra haters det var att Moa blev fruktansvärt rädd och ledsen. Många hade tydligen hotat med att de skulle försöka ta reda på vem hon var för att anmäla henne till sociala. Att hon fick pengar från oss samtidigt som hon fick socialbidrag. Det hela slutade med att hon bad mig att ta bort samtliga inlägg om henne och lova att aldrig mer skriva om henne. Tack för det Maja. Lyckligtvis introducerade jag henne för ett par bloggläsare som har kontakt med henne idag. Maja, det gör mig ont att du går omkring med så mycket avsky till mig. Det kan inte alls vara bra. Jag tänker därför att jag skulle vilja träffa dig. Det är t.o.m. så att jag nog kan tänka mig ta mig till dig var du än i Sverige bor. Jag bjuder på en lunch så kan väl du berätta för mig, öga mot öga, vad exakt det är som du har problem med mig. Jag kommer givetvis i så fall skriva om det här mötet i bloggen men naturligtvis blurrar jag ditt ansikte. Fattas bara annat. Är bara mest intresserad av ifall du kan stå för dina åsikter om vi ses. Jag önskar dig verkligen lite mer kärlek i livet. Allt blir så himla mycket lättare om man är en glad människa. Och du, ska jag berätta något? Till skillnaden från många andra ”officiella” personer så har jag inga problem med att gå ut med att tala om att jag älskar yta och vad jag gör. Tänk om du visste vilka fler så kallade storbloggare som till och med kanske är en aning värre än vad jag är, men som aldrig skulle låta sina läsare få vet då imagen skulle rasa direkt. Jag blir alltid lite full i skratt när jag stöter på kändisar på de ställen man fixar med sin yta. Ha en fantastisk helg och hör av dig. Jag menar allvar med att jag vill att vi träffas!

  1. Maja S skriver:

   Maja
   Vad MONA väljer att göra m sin kropp är väl upp till henne? Är du kanske lite Avis? 🤪
   O resten av ditt inlägg… Zzzzzz Bitter eller?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..