Ni brukar ju vara bra på att tipsa

IMG_0419
Det här är Emma och David. Herrn kanske ni känner igen, min outstanding laywer. För övrigt brorsa till Elisabeth Massi Fritz. It runs in the blood kan man säga.

Emma har jag aldrig träffat men hon jobbar som biträdande jurist hos David; Advokatbyrån Massi. David är brottmålsadvokat, därav vår connection. Han har en Youtube-kanal som heter ”Advokatsnack” där han varje måndag släpper ett högaktuellt ämne. (Den tycker jag att ni ska prenumerera på. Man får lära sig en hel del.) David ser ut som en kriminell tomte själv eftersom han envisas med att aldrig le på bild och alltid se orakad ut. Men, bakom det där finns en galet skarp hjärna och en snubbe med sjuk humor. Vi hörs via sms i stort sett varje dag och he is a keeper.

Nu ska han och Emma dra igång en podd i början av november och jag tänker be er om hjälp. Jag vill nämligen att de ska prata om sånt som verkligen intresserar oss vanliga. Alltså inga juristtermer och annat byråkratiskt skit. Att de på enkla sätt kan förklara varför det t ex är hårdare straff för ekonomiska straff än för en våldtäkt. Eller varför en misshandlande pappa kan tilldömas vårdnaden av ett barn.

De kommer även bjuda in gäster då och då … och en av dom känner ni, hehe!

Vad skulle ni vilja att de pratar om? Ge mig tips som jag kan vidarebefordra till David.

 1. Maria skriver:

  Tips: juridikpodden med Tove Lindgren och Mårten Schultz!

 2. Maria skriver:

  Vill att det pratas om nätmobbning. Finns ju dom som inte orkar leva pga det. Och dom som blir stalkade på nätet hur går man vidare och etc. Mvh maria.

 3. Straffrabatt! 🙁
  Och hur det egentligen fungerar.

  Har en kompis som blev våldtagen av ett svin. Han hade våldtagit ytterligare en tjej tidigare där han fått sin dom.

  Första domen fick han straffrabatt 2 månader för att han eventuellt skulle förlora jobbet.
  Andra domen fick han straffrabatt 4 månader för att han skulle förlora jobbet.

  Vad fanken!?!

 4. Anna skriver:

  Man kan ju hoppas att det inte runs in the blod … om du läser på lite om henne så är det mycket kritik bla hur hon behandlar sin personal och inte så länge sedan hon blev anmäld till Advokatsamfundet…

  1. Mm, jag vet, och det är mer till den historien som aldrig skrevs. Hur som, hon äntrade min värld genom min dotter, även om det aldrig ledde till åtal pga brist på bevis.

  1. Nettan skriver:

   Det som skrevs om henne är lite skevt. Dessutom väldigt vanligt beteende av delägare inom advokatbyråer. Jag skulle säga av egna erfarenheter att det är ytterst liten skillnad på kvinnor och män i toppen inom advokatvärlden, som beter sig oftast likadant. Och det är tyvärr inte åt det snälla hållet.

 5. Lotta skriver:

  Varför vi inte är lika inför lagen. Kvinnor o män. Varför tror man mindre på kvinnan? Varför läggs så många ärenden ner, när man läser att tom bevis finns?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..