ANNONS

Snälla, hjälp om ni kan!

/

Hörni, idag är det Världssyndagen …. hmm, det lät bättre innan jag översatte det från engelska: World Sight Day! Grundat av WHO och inträffar den andra veckan i oktober varje år. Dagen är till för att uppmärksamma det globala problemet med människor som har nedsatt syn och som är blinda.

Ni som hängt här ett tag vet att jag under de fyra senaste åren haft det fantastiska uppdraget att få kommunicera ut Synoptiks organisation ”Optiker utan gränser”. Jag har varit i Guatemala, Nicaragua, Peru och nu senast i Bolivia.

Ett antal optiker och annan butikspersonal åker med 7-8.000 par glasögon och på plats görs så många synundersökningar som möjligt och därefter delas glasögon ut. Dessa glasögon kommer från givare här hemma och idag, men e n d a s t idag, kan man lämna in sina begagnade glasögon och få en gratis gåvocheck avseende en gratis synundersökning till ett värde om 598 kr.

IMG_8266
Dessa begagnade glasögon (de måste vara hela och hyfsat orepiga) kommer till OERHÖRD nytta för dessa behövande människor.
IMG_7629
Vid varje resa jag varit med på har jag träffat m a s s o r av äldre människor med apdålig syn och som aldrig i hela sitt liv ägt ett par glasögon. Eller unga människor som plötsligt kan börja studera för att de nu kommer se ”svarta tavlan”. 
IMG_6974
Den här gamla vackra damen kunde helt plötsligt, på äldre dar, börja sy och därmed för första gången i hela sitt liv, tjäna egna pengar.

Optiker utan gränser har gjort nio resor. Nästa år är det 10-års jubileum och därför ska man försöka samla in 100.000 par begagnade glasögon. ALLA insamlade glasögon kommer till nytta även om inte alla vi har med oss delas ut på samma resa.

Så, please rota lite i byrålådan och gå till en valfri SYNOPTIK-butik och lämna in. Man kan givetvis lämna in när som helst under hela året/åren, men just precis idag får du en gåvocheck!

Hjälp en medmänniska. Det betyder galet mycket.

16
55

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00