ANNONS

När man blir lite trött på folk

/

Jag hade inte tänkt skriva det här inlägget men jag gör det ändå. Jag är ofta inne och meckar i Magdalenas blogg. Om jag är oteknisk så är hon bortom all räddning när det kommer till teknik. En blind som leder en döv … eller vad det nu brukar heta.

Hur som, vi ligger ju på samma server hos Bonnier och har haft grymma problem skräpkommentarer. Här snackar vi inte om några få meningar i en kommentar utan det kan vara hundra meningar och således blir det låååååånga kommentarer. Mitt ibland dom hamnar ibland normala läsarkommentarer. Varför får vi inget bra svar på men så är det. Nu för tiden har jag järnkoll på min skräpmapp, går in flera gånger om dagen och ”plockar upp” normala kommentarer.

Magdalenas blogg är väry much större än min och således får hon ännu fler skräpkommentarer … blandat med normala … som alltså hamnat fel. Det började komma väldigt många klagomål från hennes läsare om att hon minsann inte godkände kommentarerna och att det nog var nåt skumt med det. Jag gick in och kollade och det var då jag upptäckte vidden av det här problemet. I sin skräpkorg hade hon 17.000 (!) kommentarer, det mesta skräp. Jag insåg att det inte fanns en chans i helvetet att jag kunde gå igenom alla för att se om det var några normala mitt ibland dom. Jag raderade helt sonika hela mappen och kände att det bästa var att börja från början. Därmed rök även ett gäng vanliga kommentarer.

Detta var för drygt en månad sen. Efter det så går jag in i hennes blogg 8-10 ggr om dagen, rensar, flyttar normala till godkända. Det tar lite tid men hellre det än att hon får en massa skit om att hon minsann inte godkänner kommentarer om man inte ”hyllar henne eller applåderar till allt hon gör”…

Eftersom jag är inne så ofta så har jag haft ”förmånen” att se vad folk skriver. Magdalena har ingen moderering, det vill säga: alla kommentarer godkänns per automatik. Men. Jag har lagt in vissa spärrord så som ”hora”, ”fitta” och lite annat smått och gott av den kalibern. Det betyder att alla kommentarer som innehar dom orden fastnar i en mapp och blir inte godkända. And boy you would be surprised om ni visste …

IMG_5910
Igår var jag över hos henne en stund. Älskar för övrigt att hon är precis som jag: skiter fullständigt i filter och att man jämt ska se/vara så jädra perfekt.

Vi pratade lite om det här med läsare. Om ni bara VISSTE vad folk skriver för skit. Det är hennes eget fel att hennes son dog. Hon är ett knarkarluder, ”för det har jag hört av andra”. Hon ser äcklig ut när hon är så smal. Det är vidrigt hur hon kan gå omkring utan behå under kläderna. Hon har fula barn. Hon är en skitdålig mamma. Hon är en djurplågare. Och så vidare. I all oändlighet.

Det märkliga här är att det är kärringar i vår ålder .. eller ja, jag är ju 10 år äldre än henne men i vårt åldersspann … som sitter och skriver sånt här. Jag är tämligen övertygad om att ALLA som jobbar som influencers inte på något sätt tycker ens läsare måste stryka en medhårs och hålla med i allt man skriver. Herregud vilka jäkla tråkiga bloggar det skulle bli. Men, av nån anledning så är det många, MÅNGA, som kommer med såna här kommentarer: ”Jaha, man får väl se om den här kommentaren blir godkänd när man inte håller med!” Alltså, vad är det för jävla iq- befriade människor? För min del tycker jag bara det är roligt när mina läsare tycker annorlunda. Men, skillnaden mellan mina och många av hennes läsare är att jag har 99% som respekterar mig även fast de ibland tycker att jag är ute och hojar åt hellskotta.

I våras började jag, efter 13 år, med att låta alla kommentarer gå igenom utan modifiering i min blogg. Endast de som är nya läsare måste godkännas och då bara första kommentaren, sen är det fritt fram. Det finns en nackdel med det, och också anledningen till varför jag har haft det som jag haft det i alla år: jag hinner inte alltid läsa alla kommentarer längre. Det gör mig lite ledsen eftersom jag tror att jag gör det men så händer det att nån påpekar att jag glömt att svara på nån fråga.

Jag är väldigt lyckligt lottad eftersom jag har väldigt få nättroll. Dock blir jag oerhört ledsen när det glider in ett sånt. Eller när folk skriver skit om mig inne hos Magdalena.

Jag tycker så vansinnigt illa om människor som tror sig veta saker de inte har aning om. Folk som skriver på ett sätt så övriga läsare tror att de minsann är väl insatta, fast de inte har en aning om hur saker och ting ligger till.

Det är samma sak inne hos Magdalena. Det skvallras om saker som ingen vet ett skit om men ”jag har hört” eller ”jag vet”. Jag fattar att det måsta skvallras om kändisar men sweet Lord, bara för att man är ett allmänt byte så måste det väl ändå finnas gränser, eller?

Ingen kan vara omtyckt av alla och ingen är perfekt, konstigt vore det väl då. Men, jag kan garantera er att Magdalena är en av de absolut finaste människor som finns men jag förstår om topplocket går på henne ibland och hon ger svar på tal. Det brinner i peruken hos mig också, även om det med åren tar mycket längre tid innan jag blir förbannad.

Jag har EXTREMT svårt för människor med taskig agenda och svarta hjärtan. Jag undrar hur det skulle se ut med näthat om alla var tvungna att uppge bank-id när det kommenterar … Hoppas att det kan bli en verklighet. 

IMG_5911
Jag älskar Magdalena innerligt och är väldigt glad över att vi hittade tillbaka till varandra efter ett par års frånvaro … pga en tredje part. Hon är en svinbra mamma, lagar supergod mat och är en vän med stort hjärta. Hon hatar drama och konflikter och är alldeles för snäll mot människor i hennes liv som jag vet behandlar henne som skit. Jag litar på henne till 1000% och hon vet att hon kan lita på mig. Skulle jag ringa henne mitt i natten så skulle hon komma på två sekunder.
IMG_5883
Igår träffades vi för att vi båda behövde spy lite galla över saker och ting. Det finns saker som bara hon fattar och då är det skönt att få kräkas lite. Och vice versa. Åkte därifrån och var glad.

Jag hade som sagt inte tänkt skriva om mitt besök hos henne men när jag kom hem och satte mig för att gå igenom hennes kommentarer … och hittade en del grova saker … så blev jag så in i helvete jävla förbannad.

HUR svårt är det att vara snäll? Tyck gärna annorlunda men var för bövelen hövlig.

32
187

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00