Ibland är det bra att det blir fel

Jag har minskat ned radikalt på rött kött men tycks inte komma ifrån tacos och köttfärssås här hemma. Alltid på nötkött.

I våras gjorde jag som vanligt tacos en kväll och både talibanen och maken blev till sig i trasorna. Jag fattade inte varför eftersom jag gjort som vanligt: stekt lök, köttfärs och blandat i färdig tacoköpekrydda.

Men, jag var benägen att hålla med: det var sjukt gott. Inte förrän jag diskade undan och slängde sopor råkade jag se köttfärsförpackningen. Jag hade råkat ta fel och istället köpt högrev. Ähum. Har nog aldrig ätit det tidigare men kan ju säga att jag för all framtid kommer laga mat med det istället för nötfärs. Galet stor skillnad.

Jag gör för övrigt en grym köttfärssås!

IMG_5799
Nu ska vi inte vara så petiga här med avsaknaden av grönt. Ni vet ju vad jag tycker om det!

Nåväl, jag steker lök och drar i valfritt med antal vitlöksklyftor. I ärlighetens namn så kör jag vitlök på tub så jag har lite dålig koll på hur man omvandlar. Sen i med högrevsfärsen. Stek en stund och sen i med matlagningsgrädde/vispgrädde. Jag lagar alltid på fri hand så jag har lite svårt att säga hur mycket. Sist men godast är att ha i HP-sås. Hmm, samma sak där men jag skulle gissa på ett par matskedar. Smaka av och känn efter. Hellre för lite än för mycket.

Den här köttfärssåsen är riktigt, riktigt god och nä, jag kommer aldrig att bli en matbloggare men då och då kommer jag nog köra lite recept här.

Häpp!

 1. Elenor skriver:

  Högrev är mer kött för pengarna och perfekt till höstens alla grytor.
  Godaste hamburgarna blir det också👌

 2. Ullis skriver:

  Gör typ samma med köttfärsåsen fast tar grädde, soya och tomatpure istället. Ja förutom lök, vitlök och kryddor. Gött! Ibland får några små körsbärstomater koka med på slutet. Mums.

 3. Lena skriver:

  Dra i lite vin samt strimlad knaperstekt bacon och låt det koka ihop en lite längre stund så blir det ännu godare! 😀

 4. Då ska du smaka högrevskorvarna!

  1. Åh, det ska jag prova i helgen, om jag hittar!

 5. Lis skriver:

  Allt med grädde blir gott i min värld 🙂

  Jag vet att jag är tjatig MEN när får du dom stora tygväskorna? Min väninna kommer hit (till USA) i slutet på månaden och jag skulle så gärna vilja beställa en som hon kan ta med. Slut tjatat :-).

  1. Honey, jag har fått dom men inte hunnit blogga om dom! Svinsnygga!

   1. Lis skriver:

    komsi komsi 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..