ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

Ibland är det bra att det blir fel

Recept

Jag har minskat ned radikalt på rött kött men tycks inte komma ifrån tacos och köttfärssås här hemma. Alltid på nötkött.

I våras gjorde jag som vanligt tacos en kväll och både talibanen och maken blev till sig i trasorna. Jag fattade inte varför eftersom jag gjort som vanligt: stekt lök, köttfärs och blandat i färdig tacoköpekrydda.

Men, jag var benägen att hålla med: det var sjukt gott. Inte förrän jag diskade undan och slängde sopor råkade jag se köttfärsförpackningen. Jag hade råkat ta fel och istället köpt högrev. Ähum. Har nog aldrig ätit det tidigare men kan ju säga att jag för all framtid kommer laga mat med det istället för nötfärs. Galet stor skillnad.

Jag gör för övrigt en grym köttfärssås!

IMG_5799
Nu ska vi inte vara så petiga här med avsaknaden av grönt. Ni vet ju vad jag tycker om det!

Nåväl, jag steker lök och drar i valfritt med antal vitlöksklyftor. I ärlighetens namn så kör jag vitlök på tub så jag har lite dålig koll på hur man omvandlar. Sen i med högrevsfärsen. Stek en stund och sen i med matlagningsgrädde/vispgrädde. Jag lagar alltid på fri hand så jag har lite svårt att säga hur mycket. Sist men godast är att ha i HP-sås. Hmm, samma sak där men jag skulle gissa på ett par matskedar. Smaka av och känn efter. Hellre för lite än för mycket.

Den här köttfärssåsen är riktigt, riktigt god och nä, jag kommer aldrig att bli en matbloggare men då och då kommer jag nog köra lite recept här.

Häpp!

Ibland är det bra att det blir fel

31
71

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Mina highlights