När man har löst problemet

IMG_5415
Kolla här. Dessa blommor, vad-det-nu-är-för-nåt, köpte jag i juni. Jag har vattnat dom EN gång. I know, växter är inte min starkaste gren. Jag köper ett gäng, vattnar och sköter om dom som bebisar men ändå kolar de vippen jättefort … eller som dessa: jag tokglömmer dom.

Hur som. De står på ett ställe där jag inte direkt ser dom varje dag. 

IMG_5416
Jag har alltså kommit på den stora gåtan hur man får växter att trivas och växa.

Man skiter i dom.

 1. Carro skriver:

  Såna MÅSTE jag köpa!! Jag lägger en förmögenhet på blommor och de j-vlarna bara dör!!
  Jag anstränger mig men jag har svarta fingrar tydligen…😂

 2. Elenor skriver:

  Haha Mona, jag har några inne som jag försökt ta död på hela sommaren men förgäves. Känns som om jag måste förbarma mig och sätta om dem så de åtminstone får lite riktig jord omkring rötterna. Att de är livskraftiga och otroligt lättsamma kan jag skriva under på🤭

 3. Eva skriver:

  Våreld eller höstglöd. Har också såna inne i köksfönstret men jag lyckas alltid ta död på dom med🙈

  1. Eva skriver:

   Dom ska tydligen vara svåra att ta död på🥴

    1. Ja de passar fint som växter inne. duscha bladen när de ser dammiga ut och ge inte för mycket vatten. Bladen brukar bli rynkiga när växten behöver vatten. Lite gödning på det så mår de fint. Klipp bort döda blomklasar, de skräpar ner om de är kvar. Lycka till

    1. Eva skriver:

     Jag ser dom mer som en inneblomma än uteblomma.

 4. Har också Höstglöd (Kalanchoe) på min trappa. Tåliga och nästan omöjliga att ta död på. Finns i fler färger, vit, gul, rosa och den fina nästan självlysande röda. För mycket vatten gillar de inte. Jag brukar ge lite gödning och vattnar när jag kommer ihåg. Bra växt när man inte kommer ihåg det där med att vattna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..