ANNONS

Intressanta pressträffar och annat nytt

/

Jag har ju snöat in rejält på hudvård så jag försöker verkligen gå på de pressträffar jag får inbjudningar till för att lära mig så mycket som möjligt.

IMG_5188
Ofta sker det på morgonen och då bjuds det på goda frukostar.
IMG_5189
IMG_5191
IMG_5196
Givetvis låter jag konstigt gräs glida av på brickan när jag tar smörgåsar!
IMG_5197
Ett nytt tyskt hudvårdsmärke lanseras nu i Sverige, BioMed.
IMG_5194
Jag blev dock lite svettig när den hitreste  ägaren sa att huden absorberar 60% av det man tillför den. Well, i den verkliga världen är det inte alls så. Det är endast några yttepytte procent som absorberas. 
IMG_5202
Så här ser Kicki ut när hon är riktigt jäkla irriterad. Fördelen för mig som novis är att jag lär mig så in i helvitti med saker när hon och de andra gamla rävarna är med. Hon avbröt genast ägaren och sa att hon gärna ville se lite vetenskapliga studier på det. Det finns nämligen inte. Ägaren var nog inte förberedd på dessa drakars samlade kunskap och fick det lite varmt om öronen ett tag. 
IMG_5195
[Den svenske distributören Dermarome, fortsatte presentationen och det gick aningen bättre då de hade koll på det mesta.] Men, bortsett från den fadäsen och kanske ett par till, så finns det en del bra ingredienser i det här. Ingredienser som tidigare kostat skjortan och som därmed bara hittades i så kallade high end-märken, är nu billigare och återfinns i flera lite billigare märken. Dessa produkter ligger under 400 kr. 
IMG_5206
Jag fastnade för det här serumet bortsett från att jag inte tycker att ormen är särskilt tilltalande. De har även en benkräm för ådernät som är klart intressant även om man måste vara noga med att smörja både morgon och kväll för att få ett synbart resultat. Den här hudvårdsserien är för mycket känslig hy. De burkar och flaskor jag öppnade var så gott som doftfria, vilket många uppskattar. Själv är jag en sucker för ALLT som doftar … så länge det inte är rosdoft … som ger mig kräkreflexer. 
IMG_5192
”Arga Tanten”/Linnea från bl a tidningen ”M” och Lisen, duktig/kunnig frilansjournalist.
IMG_5200
… och här har vi en annan anledning till varför jag plockar bort mackgräset som brukar finnas på dessa pressfrukostar. Blockis/Jessica från Femina hade grova problem att mata in allt i munnen!

Det är ju extremt hypat med hårvård just nu och jag har därför fått hem pressprover på lite nytt på marknaden.

IMG_5410
När jag packade upp dessa flaskor/tuber tyckte jag att de såg lite trötta ut och trodde att det var något trist och tråkigt märke. Tills jag började läsa om det.

weDo, ett nytt veganskt/ekologiskt märke utan silikoner. Skaparna har haft problem med att få fram en produkt som fäster lika bra på håret utan just silikoner men till sist lyckades dom och har nu patentskyddat det. weDo-produkterna är till 99,7% naturliga, resten är syntetisk parfym, vilket är bra med tanke på att naturlig ofta kan framkalla allergier. De levereras i återvunnen plast och innehåller inga sulfater, silikoner eller andra miljöovänliga ingredienser. Längst fram ser ni en liten kartong innehållande läpp- och hårtoppsbalm(!). Jag har använt balmen på läpparna hela veckan och det sitter buslänge. Har inte provat de övriga produkterna ännu då jag håller på att utvärdera ett annat märke men kan ju säga så mycket att doften i dessa är magisk god!

Det är ingen nyhet här att jag beundrar starka, kreativa och drivna kvinnor. När Ida Warg lanserade sin brun-utan-sol-serie tänkte jag: ”Okej, ännu en bloggkändis som sätter sitt namn på nåt skit.” Produkterna funkar konstigt nog inte på mig, varför vet jag inte, men talibanen och några av mina kompisar är lyriska. Det visade sig också att andra var det för märket har sålt otroligt bra.

IMG_5214
Nu har Ida släppt en hårvårdsserie. Har inte hunnit prova den heller men ska. Jag är en extrem sucker för snygga förpackningar och dessa är FANTASTISKA. Det framgår inte så bra på bilden men de ser ”sammetsaktiga” ut. Ser verkligen fram emot att testa serien, som för övrigt tillverkas i Maria Nilas fabrik här i Sverige.
IMG_5401
I fredags åt jag lunch med den här bönan. Katarina från Gildhouse. 
IMG_5397
Hon jobbar med lite olika märken, bland annat med Kiss och Vita Liberata.
IMG_5405
IMG_5406
Kiss är störst i världen på fransar och jag blir fasen inte klok på den marknaden. Det finns h u r många spelare som helst och jag undrar bara h u r många varianter av fransar finns det egentligen?! Hur som, det är en stor business. 
IMG_5402
Nu är Katarinas huvudområde smycken/håraccessoarer som säljs på ICA, COOP och liknande ställen. 
IMG_5404
Schyssta örängen till schyssta priser.
IMG_5403
Även fast många är så kallat nickelfria … och allt vad det heter … så har jag stora problem med just örhängen. Är superkänslig och det börjar klia direkt.
IMG_5396
Just det, jakten på en lika god Poké Bowl som jag åt i Göteborg … går vidare. Den här, på sushihaket här i finhooden där jag lunchade med med Katarina, var god men inte i närheten av den i Göteborg. På måndag ska jag till Vällingby, efter tips från ett par av er läsare!

18
55

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00