Om min stundande rättegång

I förra veckan träffade jag min advokat, David Massi. Vi har ju överklagat min dom till hovrätten och det är fler som undrar varför.

Svaret är enkelt. Jag blev dömd till 3 månaders fängelse omvandlat till villkorligt samt 70.000 i skadestånd till min exman. Och så 8.000 kr till staten. Just det ja, exmaken ville ha ränta på hans 70.000 också.

David tyckte inte domen var okej så han överklagade. Risken vi löper är att jag får ett hårdare straff men vet ni, I don’t care. Har inga som helst problem med att sitta i fängelse för att ha berättat min dotters historia om hennes pappas våldtäkter.

Skillnaden den här rättegången är att jag kan skriva om den i realtid. Nu vet jag hur det går till, nu vet jag hur jobbigt det är och nu vet jag att det är värt precis allt.

Det här med att jag är dömd för grovt förtal och därmed är kriminell, har givetvis kostat en del. Jag är väldigt noga med att tala om att jag i lagens mening har gjort något kriminellt när företag kontaktar mig för samarbeten här i bloggen. Givetvis är det en del som får hicka och avstår från att återkomma.

Men, så finns det dom som uppenbarligen tycker att jag har gjort rätt eller som inte bryr sig. All kärlek till dom. Känner jag.

Min rättegång kommer ske efter att Cissi Wallin haft sin.

 1. Maria skriver:

  Blir även så förbannad! Va fan ska han ha skadestånd för? Allt låter så förbaskat jävla orimligt! Det är din dotter som ska ha skadestånd! INTE han oavsett vad!

  1. Mmm, och han krävde 350.000… frun 50.000….

 2. Maria skriver:

  Får man vara där som ett stöd för er?
  Vi är många som är på er sida i detta.

 3. Nonno skriver:

  Jag håller på dig Mona, varje dag.
  Även om det kanske ibland känns som du är ensam men det är du inte. Vi är en hel hop som står bakom dig, kvinnor som män.

 4. Erica skriver:

  Kärlek o styrka till dig! Karma! Dont need to say no more!

 5. Anette skriver:

  Du är inte dömd än Mona så se inte dig som en kriminell person, inte förrän domen fastlås i hovrätten

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..