ANNONS

När man gläds för andra … och ni som gillar ingredienser i hud/smink

/

Alltså, jag har en del väldigt kunniga och intresserade läsare när det kommer till innehåll i sminkprodukter så ni ska absolut grotta ner er i det här! Ni andra ska också läsa vidare, om ni är det minsta intresserade av smink och en fantastisk historia!

IMG_4471
För ett tag sedan var jag på en pressträff arrangerad av det svenska smink- … och numera hudvårdsföretaget Palina. Det ägs av Lina, som även är en gammal läsare här inne. Hon jobbade som make up-artist och hade (har) en salong i Örebro, Skönhetskompaniet. 
IMG_4466
Lina tyckte inte att det fanns smink som uppfyllde hennes personliga krav på bl a skonsamhet och som även var bra för huden …. så hon startade ett eget märke.
IMG_4465
Jag har följt henne genom åren och jag är så glad över att det går bra för henne. Det finns två produkter från Palina som alltid finns i mitt badrumsskåp.

Magic-Face-Primer

Den här primern är GRYM och dessutom dryg som attan. Finns HÄR.

Charcoal-Detox-Cleanser_clean-3-e1535625028162
 … och den rengöringen som innehåller aktivt kol. Galet bra. Finns HÄR.

För några veckor sedan fick jag ett mail om att Palina skulle komma med ”en världsnyhet”. Stora ord att använda så jag blev mycket nyfiken och såg verkligen fram emot presslunchen. 

IMG_4402
Den inleddes av professor Maria Strömme. K a n tänkas att jag haft lite fördomar om hur en professor ser ut. Säger inte att det är så, men det kan tänkas …host host …

Jag ska försöka dra det så kort som möjligt. Maria och hennes forskarteam hade försökt lösa gåtan med svårlösliga läkemedel. Att få fram något som skulle hjälpa till att lösa upp det. Efter många misslyckade försök startade en av forskarna en så kallad materialsyntesprocess. Han gick hem, blev sjuk och glömde att be någon stoppa processen. När han kom tillbaka efter några dagar upptäckte han att materialet hade ändrat karaktär. Efter att det torkat fick forskarna fram det porösa material som de länge sökt efter. 

IMG_4411
Det här slog ner som en bomb i vetenskapsvärlden. Till saken hör att flera internationella forskare hade försökt skapa ett liknande material redan i början av nittonhundratalet och efter flera försök, många artiklar och en rysk avhandling på 60-talet, kom man fram till att syntesen som de svenska forskarna precis lyckats med var omöjligt att få till. 
IMG_4421
Nu öppnades det många dörrar. Det här materialet har en enorm uppsugningsförmåga utan att torka ut. Alla andra puder i den här genren innehåller olja, som förvisso suger upp fukten i ansiktet, men som också lägger sig i hudvecken … om man har rynkor. Jag kan skriva hundra meter text om det här men ni kommer ruttna så jag håller mig till vad som är intressant för min egen del.

IMG_4427
Känner ni igen det här? När kändisar … och icke kändisar … fotas och de har lite för mycket puder. Allt annat puder innehåller något som heter silican och ger sig till känna på ovan sätt om man har på för mycket puder, vilket är nästan omöjligt att veta förrän man blir fotad med blixt!  I normalt ljust syns det inte.  
ED9F7620-95C6-4EEE-B2FE-3CFD7BCE9A8C
Här är jag och Mimmi i Paris i våras. Vi garvade ihjäl oss när vi såg det här. 
IMG_4475
Med Prowder/Upsalite undviker man sånt. Dessutom så kan man sätta på det på morgonen och det sitter hela dagen PLUS att man inte blir blank. Alls. Den har en extrem absorberingsförmåga så när Lina klev upp på podiet och berättade att hon hade glömt sin deo så var det nån som sa till henne att använda Prowder … och japp, det fungerade utmärkt!

Ni som gillar smink MÅSTE börja använda det här! Dessutom är det drygt. Du hittar det HÄR.

IMG_4400
Jag är så himla glad att Upsalite vände sig till Lina/Palina för ett samarbete. Hon sliter som en babian och det här är precis vad hon behöver nu. Jag har tiggt till mig några extra burkar som jag har delat ut till kompisar som jobbar som make up-artister. Jag vill verkligen att det här ska bli en supersuccé eftersom det ÄR en bra produkt!

12
51

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00